عفونت مجاری ادرار از جمله رایج ترین انواع عفونت ها به شمار میروند که به واسطه باکتری ایجاد می شوند. کودکان، نوجوانان، خانم ها و آقایان همه و همه می توانند در معرض ابتلا به این نوع عفونت قرار داشته باشند، اما در این میان باید توجه داشت که خانم ها نسبت به آقایان بیشتر در معرض ابتلا به این نوع عفونت قرار دارند

عفونت دستگاه ادراری (urinary tract infection) به معنی عفونت در هریک از قسمت های دستگاه ادراری از جمله کلیه ها، مجاری ادراری و عفونت مثانه می باشدurinary-tract-infections. اکثر انواع عفونت های ادراری شامل قسمت پایینی دستگاه ادراری یعنی عفونت مثانه و پیشابراه می باشند. خطر ابتلا به عفونت ادراری در زنان بیشتر از مردان می باشد. عفونت محدود به مثانه دردناک و ناراحت کننده است اما اگر این عفونت به کلیه ها برسد، خطرناک و جدی میباشد. آنتی بیوتیک ها درمان اصلی این نوع عفونت هستند اما با رعایت مواردی که در ادامه بیان می کنیم، می شود شدت بیماری را کاهش داده و یا از ابتلا به آن پیشگیری نمود.

انواع عفونت های دستگاه ادراری زنان

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

  • عفونت کلیه ها با علائم درد کمر و پهلو ها، تب بالا و لرزیدن، تهوع و استفراغ
  • عفونت مثانه (التهاب مثانه) با علائم فشار در لگن، درد زیر شکم، تکرر ادرار دردناک و خون در ادرار
  • عفونت مجرای خروجی مثانه با علائم  احساس سوزش هنگام ادرار

علائم کلی عفونت دستگاه ادراری

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

عفونت دستگاه ادراری همیشه همراه با علامت و نشانه نمی باشد، اما اگر علامتی داشته باشد، این علایم شامل موارد زیر می شوند:

  • احساس نیاز شدید به ادرار کردن
  • احساس سوزش هنگام ادرار
  • ادرار پی در پی و کم حجم
  • ادرار کدر
  • ادرار سرخ، صورتی روشن، قهوه ای و یا ادرار به همراه خون
  • ادرار پر بو
  • درد لگن در خانم ها
  • درد مقعد در آقایان
  • در افراد مسن و میانسال ممکن است عفونت ادراری با بیماری دیگری اشتباه گرفته شود.

وجود خون در ادرار

خون در ادرار را باید جدی گرفت. این علامت، نشانه آن است که مخاط دستگاه ادراری در حال خونریزی است و جداره عروق ظریف آسیب دیده‌اند، اما رنگ و نوع خونریزی نیز می‌تواند نشان دهد محل خونریزی کجا بوده است. اگر خونریزی از قسمت فوقانی باشد خونریزی پررنگ خواهد بود. این نوع خونریزی‌ها ممکن است به دلیل وجود سنگ کلیه باشد، ولی در این موارد هیچ‌گاه خونریزی لخته‌ای نخواهیم دید. عفونت‌های داخل مثانه و پیشابراه یا وجود تومور در دستگاه ادراری تحتانی، موجب خــونریــزی لختــه‌ای به رنـگ روشن مـی‌شود. خونریزی همیشه با چشم مسلح قابـل رویت نیسـت و گاهی فقط در آزمایش ادراری و زیر میکروسکوپ دیده می‌شود. خونریزی می‌تواند به دلایل دیگری از جمله بالا بودن کلسیم در ادرار، اسید اوریک زیاد و کریستال اوری باشد.بیشتر عفونت‌ها به دستگاه ادراری تحتانی محدود می‌شود. عفونت پیشابراه اوتریت، عفونت مثانه سیستیت و عفونت کلیه پیلونفریت نام دارد. در عفونت دستگاه ادراری تحتانی دو عضو یعنی پیشابراه و مثانه درگیرند که گاه کلیه‌ها نیز درگیر می‌شوند. اگر درمان مناسب انجام نشود باکتری‌ها به نقاط فوقانی دستگاه ادراری تجاوز می‌کنند

دلایل عفونت دستگاه ادراری

عفونت دستگاه ادراری عموما زمانی رخ می دهد که باکتری ها از طریق مجاری ادراری وارد دستگاه ادراری شده و شروع به رشد و حرکت به سمت مثانه می نماید. هرچند که دستگاه ادراری طوری طراحی شده که بتواند این مهاجم های میکروسکوپی را بیرون نگه دارد، اما گاهی اوقات این دفاع جوابگو نمی باشد. زمانیکه باکتری ها وارد شوند، قادر به رشد و آلوده کردن دستگاه ادراری می باشند. عفونت های ادراری عموما در زنان رخ داده و پیشابراه و مثانه را تحت تاثیر قرار می دهند.

عفونت مثانه (التهاب مثانه) 

این نوع از عفونت های ادراری بدلیل ورود نوعی باکتری به نام اشریشیا کولی (نوعی باکتری که عموما در دستگاه گوارش وجود دارد) به بدن رخ می دهد. هرچند رابطه جنسی می تواند باعث ابتلا به این بیماری شود، اما همیشه علت این بیماری نیست. همه زنان بدلیل آناتومی خاص بدنی خود در خطر ابتلا به این بیماری می باشند.

عفونت پیشآبراه (اورتریت) 

این نوع از عفونت ادراری زمانی رخ می دهد که باکتری های دستگاه گوارش از طریق مقعد وارد پیشآبراه می شوند. همچنین در زنان ممکن است بیماری های مقاربتی همچون تبخال تناسلی، سوزاک و کلامیدیا می توانند باعث اورتریت شوند.

عوامل افزایش خطر ابتلا به عفونت دستگاه ادراری زنان
عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

زن بودن: عفونت ادراری در زنان شایع تر می باشد و خیلی از زنان بیشتر از یکبار دچار این نوع عفونت می شوند.
مصرف انواع خاص وسایل پیشگیری از بارداری: زنانیکه از دیافراگم برای پیشگیری از بارداری استفاده می کنند، بیشتر از دیگران در خطر عفونت دستگاه ادراری می باشند.
بعد از دوران یائسگی: بعد از دوران یائسگی، عفونت ادراری بدلیل کمبود استروژن ممکن است شدیدتر شود.
اختلالات دستگاه ادراری: اختلالات و غیرعادی بودن دستگاه ادراری می تواند باعث ابتلا به عفونت ادراری شود.
گرفتگی در دستگاه ادراری: سنگ کلیه و یا پروستات بزرگ شده باعث حبس ادرار در مثانه و در نتیجه ابتلا به عفونت ادراری می شود.
سیستم ایمنی ضعیف: دیابت و سایر بیماری ها می توانند باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن شده و در نتیجه خطر عفونت های ادراری می شود.
استفاده از سوند: کسانیکه نمی توانند ادرار کنند و از سند و یا کاتتر استفاده می نمایند در خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت ادراری هستند.

عوارض عفونت ادراری

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آنزمانیکه عفونت ادراری بموقع و بدرستی درمان شود، کم تر باعث ایجاد مشکل می شود. اما در صورت درمان نشدن، عفونت دستگاه ادراری باعث مشکلات جدی می شود که شامل موارد زیر می باشد:

  • عفونت عودکننده، بخصوص در زنانیکه سه بار و بیشتر دچار عفونت ادراری شده اند.
  • آسیب دیدگی دائمی کلیه که بخصوص در کودکان شایع تر می باشد.
  • افزایش خطر زاییدن کودک کم وزن و یا زایمان زودرس.

تشخص بیماری عفونت ادراری

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

این بیماری عموماً با یک آزمایش ساده ی ادرار قابل تشخیص است. یک لیوان به شما داده می شود و از شما می خواهند که ادرار خود را درون آن بریزید. نمونه ی ادرار شما به آزمایشگاه انتقال داده می شود و آنجا از روی باکتری های موجود در آن تست به عمل می آید. اگر شما از نظر جنسی ارتباط دارید، ممکن است پزشک تشخیص دهد که این علائم مربوط به بیماری های دیگری نظیر بیماری های جنسی مانند: کالامیدیا و یا تبخال تناسلی باشند که متعاقباً آزمایش های لازم در آن زمینه را انجام خواهد داد.

درمان عفونت ادراری

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آنپزشکان عموما از آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت ادراری استفاده می نمایند. اینکه چه دارویی و به چه مدت استفاده شود، بسته به باکتری موجود در ادرار می باشد. عموما علایم بیماری چندین روز بعد از درمان بیماری شروع به محو شدن و کاهش می کند. اما ممکن است برای درمان کامل نیاز به ادامه مصرف دارو تا چند هفته باشد. همه مقداریکه پزشکتان برای شما تجویز کرده را می بایست مصرف نمایید. پزشک همچنین از داروهای مسکن برای کاهش درد و سوزش هنگام ادرار استفاده مینماید. اگر بصورت پی در پی دچار این مشکل می شوید، ممکن است نیاز به هورمون تراپی، تست ادرار خانگی، مصرف آنتی بیوتیک تجویزی بعد از ادرار و مصرف مقدار بیشتری آنتی بیوتیک باشد. پزشکتان در این باره شما را راهنمایی می نماید. در انواع عفونت های شدید نیاز به استفاده از آنتی بیوتیک های تزریقی و بستری در بیمارستان می باشد.

درمان عفونت ادراری با طب سنتی یا جایگزین

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

هرچند هنوز ثابت نشده است، اما بعضی ها معتقداند؛ آب قره قاط می تواند به درمان عفونت ادراری کمک نماید. تحقیقات نشان می دهند بیشتری تاثیر این داروی گیاهی در زنانی است که بصورت پی در پی دچار عفونت ادراری می شوند. بااینحال مقدار و نحوه مصرف آب قره قاط بشکلی که بیشترین تاثیر را داشته باشد وجود ندارد. اگر آب قره قاط شما را اذیت نکرده و مشکلی دیگری ندارید می توانید از آن استفاده نمایید. البته اگر از داروهای رقیق کننده خون همچون وارفارین استفاده می نمایید، نباید از این داروی گیاهی استفاده کنید، چراکه ممکن است باعث خونریزی شود.

درمان خانگی عفونت دستگاه ادراری زنان

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

عفونت دستگاه ادراری می تواند دردناک باشد، اما با رعایت مواردی می شود تا زمانیکه آنتی بیوتیک عفونت را از بدن پاک می کند، درد عفونت ادراری را کاهش داد. این موارد شامل:

مصرف مقدار زیادی مایعات: برای رقیق کردن ادرار و بیرون ریختن باکتری ها مفید می باشد.
اجتناب از نوشیدنی های ملتهب کننده: اجتناب از مصرف نوشیدنی هایی که باعث التهاب مثانه می شوند همچون قهوه، الکل و نوشیدنی های حاوی اسید و کافئین شدت بیماری خود را کاهش می دهید.
استفاده از پد های گرم: گذاشتن پدهای گرم (نه داغ) بر روی شکم باعث کاهش فشار برروی مثانه می شود.

حمام گرم: به رهایی از سوزش و درد کمک می نماید. از وان استفاده نکنید.

حرارت بدن: درجه حرارت بدن را بررسی نمایید و اطراف مهبل را دو مرتبه در روز آزمایش کنید. تب می تواند نشانه حضور عفونت جدی باشد.
عدم آمیزش: از آمیزش تا زمان بهبودی خودداری نمایید.
نکته: اگر در مهبل دختران گرمی و قرمزی رخ دهد ممکن است مربوط به حساسیت به ترشحات داخل واژن و یا هر گونه حساسیت در مقابل تماس باشد

پیشگیری از عفونت ادراری در زنان

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

برای کاهش خطر عفونت ادراری می توان از راههای زیر استفاده نمود:

  • مصرف مقدار زیادی آب به شما در رقیق کردن ادرار و ادرار پی در پی و در نتیجه کاهش خطر عفونت ادراری کمک می نماید. نوشیدن آب شاتوت و یا استفاده از قرص آن می تواند به دخترهای جوان در پیشگیری از این بیماری کمک کند.
  • بعد از ادرار کردن و مدفوع کردن و موقع شستن خود از جلو شروع کرده و رو به پشت حرکت نمایید تا باکتری های مقعد وارد دستگاه ادراری نشود.
  •  پس از رابطه زناشویی لیوانی پر آب مصرف کرده و همچنین ادرار نمایید، تا باکتری ها خارج شوند.
  • دئودورانت ها، اسپری ها و سایر محصولات زنانه که در ناحیه آلت جنسی استفاده می شوند، قادر به التهاب پیشآبراه می شوند.
  • از شستشوی مکرر خودداری کنید و مواد ضد عفونی و عطر و فرآورده های بهداشتی که آزار دهنده است را استفاده نکنید.
  • ورودی واژن را هر روز با آب تمیز یا صابون ملایم بشویید و خشک نمایید.
  • اگر به عفونت مجاری ادرار مشکوک هستید قبل از آمیزش آب زیادتری بنوشید و بلافاصله بعد از آن مثانه را خالی کنید.
  • مصرف مرکبات و غذاهای حاوی ویتامین ث را فراموش نکنید. این نوع مواد به دلیل داشتن خاصیت اسیدی، بسیاری از عفونت های دستگاه ادراری را از بین می برند
  • لباسهای زیر نخی و گشاد بپوشید. 
  • نوشیدن آب زیاد و بعضی میوه ها برای جلوگیری از عفونت به ویژه برای خانم های یائسه موثر است.
  • کلیه ها خون ها را تصفیه می کنند. فرآورده های زائد خون به صورت ادرار دفع می شود و مجاری حالب آن را به مثانه می برد و از مجاری ادرار به خارج جریان پیدا می کند (مجرای ادراری آقایان داخل آلت تناسلی است). عفونت در این مجرای ادرار رخ دهد.

زمان مراجعه به پزشک بخاطر عفونت مجاری ادرار زنان 

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

اگر مجرای ادرار دردناک شود یا هر کدام از عوارض زیر رخ دهد:

  • تب بالاتر از 38 درجه و لرز
  • وقتی ادرار فشار می آورد و تخلیه مثانه مشکل است.
  • درد کمر و زیر دل
  • خون یا چرک در ادرار
  • ترشح غیر عادی مهبل (واژن)
  • تهوع و استفراغ
  • در صورتی که ناراحتی بعد از 24 ساعت بهبود نیافت.
  • در صورتی که حامله هستید و عفونت ادرار رخ دهد.
  • در صورتی که لرز یا عفونت ادرار توام شود

افراد در معرض ابتلا به عفونت ادراری

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

این بیماری مسری نیست و شما نمی توانید آن را از کس دیگری بگیرید. در اکثر موارد بیماری به دلیل مشکلات کلیوی و اختلالات مربوط به مثانه ایجاد می شود. عفونت ادراری در خانم های جوانی که دارای شرایط زیر هستند شایع تر است:

  • قبلاً دچار این نوع عفونت ها شده اند
  • ارتباط جنسی داشتند
  • از اسپری های اسپرم کش به همراه کاندوم استفاده می کنند
  • از دیافراگم استفاده می کنند
  • باردار هستند

رنگ ادرار نشانه چیست؟

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

رنگ ادرار در رابطه با سلامتی اطلاعات زیادی به ما می‌دهد. بو، غلظت و رنگ ادرار در مورد چیزی که خورده‌اید و یا بیماری که دارید، اطلاعات زیادی می‌دهد. حدود 95% ادرار از آب و بقیه آن از اوره، کلرید، سدیم، پتاسیم، کراتینین، دیگر یون‌های حل شده و مواد مختلف آلی و غیر آلی تشکیل شده است. رنگ ادرار به صورت کلی، زرد رنگ است که علت آن یوروبیلین (ماده زائد ایجاد شده از تجزیه گلبول‌های قرمز قدیمی خون) می‌باشد. بدن حدود 2 میلیون سلول قرمز خونی جدید تولید می‌کند که با سلول‌های قدیمی خون جایگزین می‌شود. این مقدار همیشه برابر است.

شفاف (شبیه به آب دیده می‌شود): ادرار بی‌ رنگ، نوشیدن آب زیاد را نشان می‌دهد. همانطور که کم آبی برای بدن مضر است، آب بیش از حد در بدن هم می‌تواند نمک بدن را کاهش داده و باعث عدم تعادل در بدن گردد.

زرد کم رنگ (به رنگ کاه کمرنگ): این رنگ عادی است و به شما می‌گوید مصرف آب بدنتان به اندازه و مناسب بوده است. سعی کنید در همین وضعیت بمانید.

کدر (مانند مارتینی): اگر ادرارتان کدر است، احتمالا دچار عفونت مثانه (مجاری ادرار) شده‌اید. این کدری از خلط، بافت‌ها و پروتئین‌هایی حاصل می‌شود که تجزیه شده و با یکدیگر ترکیب می‌شوند.

زرد متوسط (مانند لیموناد): در این حالت احتمالا آب بدن کم شده باشد. سعی کنید بیشتر آب بنوشید.

زرد تیره (مانند آب سیب): حتما آب بنوشید! چرا که این رنگ نشان از بی‌ آبی بدن است! به علاوه احتمال دارد به علت مقدار زیاد ویتامین B در بدن باشد.

نارنجی (مانند آب پرتقال): واقعا به آب نیاز دارید! از طرفی می‌تواند از علائم بیلی‌ روبین (ماده‌ای زرد رنگ برای فروپاشی سلول‌های قدیمی خون) باشد. اگر بیلی‌ روبین در ادرار وجود داشته باشد، نشانه‌ سنگ صفرا یا بیماری کلیوی است. برخی داروهای درمان عفونت ادراری می‌تواند ادرار را زیاد کند.

صورتی (مانند آب هندوانه روشن): آیا شب گذشته لبو (چغندر) میل کرده‌اید؟ لبو رنگ ادرار را عوض می‌کند. اما احتمال وجود خون نیز وجود دارد! یک قطره خون می‌تواند عامل این رنگ باشد. شاید دکتر آن را مسئله‌ی مهمی نداند اما بهتر است به یک اورولوژیست مراجعه کرده و آزمایش دهید. شاید علت آن عفونت ادراری یا از علائم اولیه سرطان مثانه باشد. (در بیشتر موارد واقعا سرطانی در کار نیست اما یک آزمایش ساده بهتر از هیچی است!)

صورتی کمی تیره (مانند آب انگور): در این نوع ادرار، مقدار بیشتری خون وجود دارد که احتمال عفونت ادراری یا سرطان را بیشتر می‌کند. در ادرار بیماران مبتلا به سنگ کلیه و سنگ مثانه نیز خون دیده می شود که البته سنگ مثانه کمتر باعث خونریزی می‌شود.

صورتی تیره (مانند شربت آلبالو): احتمال دارد خون قدیمی باشد که بسیار نگران کننده است. اگر خون قدیمی باشد، شاید چیزی باعث خونریزی شده باشد و یا علائم سرطان باشد.

قهوه‌ای (مانند نوشابه): داروهای خاص مانند کلروکین ضد مالاریا و نوعی آنتی‌ بیوتیک به نام مترونیدازول، می‌تواند رنگ ادرار را قهوه‌ای کند. بر اساس مقاله‌ای از کلینیک مایو (Mayo Clinic) شاید به دلیل پرخوری باقلا و ریواس باشد. البته به دلیل اختلال کبد و کلیه نیز این اتفاق می‌افتد. گاهی به دلیل برنامه سخت ورزشی نیز امکان دارد رنگ ادرار قهوه‌ای شود. ماهیچه‌ها از میوگلوبین برای گرفتن انرژی از اکسیژن استفاده می‌کنند. اگر در برنامه ورزشی خود زیاده روی کنید و به ماهیچه‌های خود صدمه بزنید، میوگلوبین در جریان خون وارد شده و از طریق ادرار از بدن خارج می‌شود و این دلیلی برای قهوه‌ای شدن ادرار می‌گردد. بهتر است برای این موضوع به دکتر مراجعه کرده و تست میوگلوبین بدهید. اگر مراقب نباشید احتمال دارد کلیه‌های خود را از دست بدهید.

آبی یا سبز: احتمال دارد به خاطر خوردن غذاهای مختلف رنگی، رنگ ادرارتان تغییر کند. اگر دارویی جهت عفونت ادراری مصرف می‌کنید، ممکن است تاثیر آن نیز باشد. جای نگرانی نیست و سعی کنید قرص‌های خود را با آب فراوان بنوشید و از این خاص بودن لذت ببرید.

آنتی بیوتیک مناسب برای درمان عفونت ادراری 

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

  • انواع مختلفی از آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت های ادراری  وجود دارد. اکثر (75-95٪ )  عفونت در زنان بوسیله یک باکتری شناخته شده به نام Escherichia coli )E. coli) ایجاد می شود. انواع دیگر باکتری ها ممکن است به ندرت وجود داشته باشد. درمان های مختلفی در مناطق مختلف کشور بر اساس الگوهای منطقه ای مقاومت دارویی توصیه می شود.
  • اکثر بیماران مبتلا به عفونت ادراری بدون عارضه بدون هیچ تست تشخیصی خاص شروع به درمان می کنند، اگر چه آنالیز ادرار ممکن است با انجام یک نمونه ادرار انجام شود. در بررسی ادرار، اجزای شیمیایی ادرار مشخص می شود و پزشک ممکن است به رنگ ادرار، وضوح و نمونه زیر میکروسکوپ نگاه کند. کشت ادرار می تواند باکتری های خاصی که باعث عفونت ادراری شده اند را مشخص کند.
  • علائمی مانند سوزش در هنگام ادرار معمولا در عرض یک تا دو روز پس از شروع درمان دیده می شود. حتما دوره دارو را کامل مصرف کنید. اگر علائم بعد از 2 تا 3 روز هنوز وجود داشته باشد، با پزشک خود تماس بگیرید.

سوالات رایج درباره مصرف آنتی بیوتیک در عفونت ادراری

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

1. چه آنتی بیوتیک های خوراکی بدون عارضه برای درمان عفونت ادراری استفاده می شود؟

آنتی بیوتیک های خوراکی زیر معمولا برای درمان عفونت های عفونت ادراری (سیتیت حاد) مورد استفاده قرار می گیرند:

  • سولفامتوکسازول تری متوریم
  • نیتروفورانتوئین (مکبوید، مکرواندین)
  • فسفومایسین (مونورول)
  • آموکسی سیلین / کلوولانات (Augmentin)
  • بعضی از سفالوسپورین ها مانند سفتوپوکسیم، سفیدیینیر یا سفافلر
  • فلوروکینولونها مانند سایپروفلوکساسین (Cipro)  و لووفلوکساسین (Levaquin)  نیز معمولا برای سیتیت استفاده می شوند.

یک بررسی نشان داد که هر دو فلوروکینولون خوراکی و تزریقی (همچنین به نام "کینولون ها") با عوارض ناشی از تاندون ها، عضلات، مفاصل، اعصاب و سیستم عصبی مرکزی همراه هستند. این عوارض جانبی می تواند به زودی پس از یک هفته دیده می شوند و ممکن است به طور بالقوه دائمی باشد. بیماران باید در خصوص استفاده از فلوروکینولون ها با پزشک خود صحبت کنند. با این حال، فلوروکینولون های خوراکی برای عفونت ادراری های پیچیده تر، از جمله پیلونفریت مناسب هستند. برای درمان سرپایی پیلونفریت بدون عارضه معمولا کینولون های زیر استفاده می شود: 

  • (Ciprofloxacin ، Cipro,Cipro XR)
  • لووفلوکساسین 

2. آیا آنتی بیوتیک های داخل وریدی (IV)  برای عفونت ادراری شدید استفاده می شود؟

- اگر حامله هستید، تب بالا دارید یا نمی توانید غذا و مایعات را حفظ کنید، پزشک ممکن است شما را بستری کند، بنابراین شما می توانید با آنتی بیوتیک های داخل وریدی درمان شوید. وقتی عفونت شما شروع به بهبود می کند، ممکن است به خانه بازگردید و با آنتی بیوتیک خوراکی جریان بهبود را ادامه دهید. در مناطقی که مقاومت فلوروکینولون بیش از 10 درصد است، در بیماران مبتلا به پیلونفریت شدید، افرادی که دارای عفونت ادراری پیچیده هستند که به لوروکینولون ها آلرژی دارند یا قادر به تحمل کلاس دارو نیستند، درمانی با یک عامل از قبیل سفتریاکسون یا آمینوگلیکوزید به عنوان جنتامایسین یا توبرامایسین ممکن است مناسب باشد. درمان مداوم شما باید بر اساس اطلاعات حساسیت دریافت شده از آزمایشگاه باشد.

  • سفریکسون
  • جنتامایسین
  • ترومایسین

3. عوارض جانبی رایج استفاده از آنتی بیوتیک در عفونت ادراری چیست؟

هر آنتی بیوتیک مسئول تعدادی از عوارض جانبی است. عوارض جانبی آنتی بیوتیک خود را با پزشک مورد بحث قرار دهید. عوارض جانبی آنتی بیوتیک ها عبارتند از:

عفونت های مخمری واژینال یا ترشحات دهانی (گونه های کاندیدا): آنتی بیوتیک ها همچنین ممکن است تعادل فلور طبیعی در واژن را تغییر دهند و منجر به رشد بیش از حد قارچی شود. کاندیدا آلبیکنس یک قارچ رایج است که معمولا به مقدار زیاد در واژن وجود دارد و معمولا باعث بیماری یا علائم نمی شود. با این حال، کاندیدیازیس واژینال زمانی رخ می دهد که رقابت باکتریها به دلیل درمان با آنتی بیوتیک محدود باشد. 

ناراحتی شکم: آنتی بیوتیک ها اغلب با ناراحتی معده مانند حالت تهوع، استفراغ، عدم اشتها (بی اشتهایی)، درد معده یا سوزش (دیسپپسی) ارتباط دارند. مصرف غذا ممکن است باعث کاهش ناراحتی معده شود، اما با داروساز چک کنید.

اسهال مرتبط با آنتی بیوتیک: آنتی بیوتیک ها معمولا منجر به اسهال ناشی از آنتی بیوتیک و یا مدفوع شکننده می شوند که پس از قطع آنتی بیوتیک مشخص می شود. آنتی بیوتیک های وسیع طیف همچنین می توانند فلور روده نرمال ("باکتری خوب") را از بین ببرند و منجر به رشد بیش از حد باکتری های عفونی مانند Clostridium difficile )C. difficile) شوند. اگر اسهال شدید، خونریزی همراه با گرفتگی معده یا استفراغ باشد، با پزشک تماس بگیرید تا از C. difficile جلوگیری شود. شایع ترین آنتی بیوتیک های مرتبط با اسهال مرتبط با آنتی بیوتیک آموکسی سیلین-کلووولانات، آمپی سیلین و سفالوسپورین ها، فلوروکینولون ها، آسیترومایسین و کلاریترومایسین هستند.

سندرم استیونس جانسون (SJS)، نكرولیز اپیدرمال سمی(TEN) : سندرم استیونس جانسون و نكرولیز اپیدرمی سمی، واكنشهای شدید آلرژیک هستند. واکنش های پوستی مانند بثورات پوستی، لایه برداری پوست و زخم های غشای مخاطی می تواند رخ دهد و ممکن است تهدید کننده زندگی باشد. آنتی بیوتیک ها مانند سولفونامید ها، پنی سیلین ها، سفالوسپورین ها و فلوروکینولون ها ممکن است به SJS و TEN منجر شوند.

4. مقاومت آنتی بیوتیکی یعنی چی؟

نرخ مقاومت در برابر آنتی بیوتیک ها همواره بر اساس الگوهای محلی در جامعه و عوامل خطر خاصی برای بیماران مانند استفاده از آنتی بیوتیک یا سفر اخیر متغیر است. با افزایش میزان مقاومت آنتیبیوتیکی به آمپی سیلین و آموکسی سیلین برای سيستيت (E. coli)، با وجود آموکسی سیلین / کلووولانات (Augmentin)  هنوز ممکن است گزینه ای باشد. سایر درمان های خوراکی با افزایش میزان مقاومت گزارش شده شامل سولفامتوکسازول-تریمتوپریم (Bactrim DS، Septra DS ) و فلوروکینولون ها می باشد. میزان مقاومت در برابر سفالوسپورین خوراکی و آموکسی سیلین / کلوولانات هنوز هم کمتر از 10 درصد است.

5. چه آنتی بیوتیک های جدیدی برای عفونت ادراری در دسترس هستند؟ 

آخرین مصوبات آنتی بیوتیک FDA برای عفونت ادراری عبارتند از:

Avycaz

Avycaz) avibactam and ceftazidime) نسل بعدی، مهار کننده β- لکتام غیر بتالاکتاماز و نسل سوم آنتی بیوتیک سفالوسپورین آنتی پیسودومونال برای درمان عفونتهای داخل شکمی پیچیده در ترکیب با مترونیدازول و ادرار پیچیده است. Avycaz برای اولین بار در تاریخ 25 فوریه 2015 تایید شد و توسط Allergan Inc. ساخته شده است. Avycaz به عنوان تزریق داخل وریدی هر 8 ساعت داده می شود. تنظیمات لازم در بیماران با اختلالات کلیوی ضروری است.

Zerbaxa

Zerbaxa  (سفتووزان و تازوباکتام) ترکیبی از مهارکننده های سفالوسپورین و بتالاکتاماز برای درمان عفونت های شکمی در داخل شکمی است و با مترونیدازول مصرف می شود. Zerbaxa همچنین برای عفونت های دستگاه ادراری پیچیده (CUTI)، از جمله پیلونفریت استفاده می شود. Zerbaxa برای اولین بار در 19 دسامبر 2014 تایید شد و توسط Merck و Co. تولید شده است. Avycaz به عنوان تزریق داخل وریدی هر 8 ساعت داده می شود. تنظیمات لازم در بیماران با اختلالات کلیوی ضروری است.

6. آیا آنتی بیوتیک های بدون نسخه برای عفونت ادراری وجود دارد؟

آنتی بیوتیک های بدون نسخه برای عفونت ادراری در دسترس نیستند. پزشک شما ممکن است یک محصول OTC به نام  فنازوپیریدین را توصیه کند تا مثانه را خنثی کند تا درد سوزش را در طی ادرار کاهش دهد. Uristat را می توان بدون نسخه در داروخانه خریداری کرد. یک محصول فنزانوپیریدین مشابه Pyridium نیز با نسخه از پزشک در دسترس است. فنازوپیریدین را فقط 48 ساعت مصرف کنید و ممکن است ادرار را به رنگ قهوه ای، نارنجی یا قرمز تبدیل کند. بهتر است هنگام استفاده از فنازوپیریدین، از لنز استفاده نکنید.

7. چه اتفاقی می افتد اگر عفونت ادراری مکرر داشته باشم؟

  • برخی از زنان ممکن است یک یا دو یا سه نوع عفونت ادراری در سال داشته باشند؛ برای این زنان پیشگیری با آنتی بیوتیک ها توسط پزشک توصیه می شود. برای عفونت ادراریهای مکرر، چندین گزینه وجود دارد:
  • یک دوره کوتاهتر (3 روز) آنتی بیوتیک در اولین علائم عفونت ادراری؛ یک نسخه ممکن است به شما برای نگهداری در خانه تجویز شود.
  • دوره طولانی تر درمان آنتی بیوتیک.
  • یک دوز از آنتی بیوتیک را بعد از مقاربت جنسی مصرف کنید.
  • انتخاب آنتی بیوتیک بر اساس عفونت ادراری قبلی، اثربخشی و عوامل خاص مانند آلرژی و هزینه های درمانی است. آنتی بیوتیک هایی که معمولا برای عفونت ادراری های عادی استفاده میشوند میتوانند شامل سولفامتوکسازول، ترتریتوپریم، نیتروفورانتوئین، سفافلور، سفالکسین یا نورفلوکساسین باشند.
  • در زنان بعد از یائسگی خشکی واژن ممکن است منجر به عفونت های مجدد شود، استروژن واژینال ممکن است یک درمان موثر باشد.

8. آیا می توانم بدون آنتی بیوتیك عفونت ادراری را درمان كنم؟

درمان عفونت ادراری بدون آنتی بیوتیک معمولا توصیه نمی شود. عفونت ادراری اولیه مانند عفونت مثانه (cystitis) می تواند در طول زمان بدتر شود و منجر به عفونت شدید کلیوی (پیلونفریت) شود. با این حال، یک مطالعه کوچک نشان داده است که ابتلا به عفونت ادراری های خفیف ممکن است به خودی خود برطرف شود. اگر علائم عفونت ادراری دارید، بهتر است با پزشک خود چک کنید. زنان باردار در صورتی ابتلا به عفونت ادراری باید هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنند، زیرا این می تواند منجر به افزایش خطر ابتلا به کمبود وزن یا زایمان زودرس نوزاد شود.

9. آیا آب ذغال اخته از عفونت ادراری جلوگیری می کند؟

برخی از بیماران مایل به استفاده از ذغال اخته یا آب ذغال اخته به عنوان درمان خانگی برای درمان عفونت ادراری می باشند. مشخص نشده است که آب ذغال اخته عفونت باکتریایی مداوم در مثانه یا کلیه را درمان می کند یا خیر.
ذغال اخته به عنوان یک عامل نگهدارنده پیشگیری برای عفونت ادراری مورد مطالعه قرار گرفته است. طبق گفته یکی از متخصصان، ماده فعال در ذغال اخته - پروانتوسیانیدین های نوع آ  (PACs) -  را در برابر باکتری های عامل بیماری عفونت ادراری موثر است، اما تنها در کپسول های ذغال اخته ، نه در آب ذغال اخته است. به نظر می رسد ذغال اخته با جلوگیری از چسبیدن باکتری ها به داخل مثانه اثر می کند؛ با این حال، برای جلوگیری از چسبندگی باکتری ها، مقدار زیادی آب زغال اخته نیاز است. علاوه بر این، زغال اخته برای جلوگیری از عفونت ادراری های عود کننده در مطالعات کنترل شده ثابت نشده است. مطالعات قبلی نشان داد که آب زغال اخته یا زغال اخته برای جلوگیری از عفونت ادراری ها مفید است.

اثربخشی بسیاری از داروهای گیاهی یا خانگی ممکن است به اندازه داروهای تجویزی مورد آزمایش قرار نگرفته باشد. محصولات گیاهی بدون نسخه و مکمل های غذایی توسط FDA قانون گذاری نمی شود. عوارض جانبی و تعاملات دارویی نیز هم ممکن است با درمان های جایگزین رخ دهد. همیشه قبل از استفاده از درمان جایگزین، مکمل گیاهی یا رژیم غذایی با پزشک خود مشورت کنید. در اکثر موارد آنتی بیوتیک بهترین درمان برای عفونت ادراری است.

سوزش ادرار

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

 سوزش ادرار عموما نشان‌دهنده عفونت دستگاه ادراری می‌باشد. این عفونت‌ها اغلب منشاء باکتریایی داشته و بیشتر مواقع در دختران و زنان جوان مشاهده می‌شود. به طور کلی طیف وسیعی از بیماری‌ها می‌تواند موجب بروز این مشکل شود که البته این بیماری‌ها نیز براساس جنس و سن بیماران متفاوت است. از جمله این بیماری‌ها عفونت مثانه، عفونت پروستات، بیماری‌های مقاربتی و ... است. توجه داشته باشید که خطرناکترین علت سوزش و تکرر ادرار، وجود نوع بدخیمی از سرطان مثانه است. بنابراین از کنار سوزش و تکرر ادرار نباید به آسانی گذشت.

چه کسانی بیشتر به سوزش ادرار مبتلا میشوند؟

این بیماری در بین دختران و زنان شایع تر است و دلیل آن ناشی از موقعیت آناتومیک قرار گرفتن میزراه نسبت به موقعیت مقعد در خانمها است. کودکان نیز ممکن است به علت پوشک بودن به طور مداوم دچار عفونت ادراری شوند و به علت درد هنگام خروج ادرار بیقراری کرده و گریه کنند ولی قادر نیستند آنچه را حس میکنند بیان نمایند. کاهش رشد کودک، تب، استفراغ و اسهال علایم وجود عفونت و سوزش ادرار در دختران کوچک است. در پسر بچه‌ها این بیماری بعد از یک سالگی شایع نیست. در اقایان نیز وجود علایمی مانند سوزش ادرار بعد از 45 سالگی میتواند نشانه‌ای بر بزرگ شدن پروستات در آنها باشد. همچنین برخی بیماری‌های مقاربتی در هر دو جنس نیز با علایم سوزش و درد هنگام ادرار کردن همراه است.

درمان خانگی سوزش ادرار با طب سنتی

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

روش‌های ارائه شده در ادامه از راهکارهای درمان خانگی سوزش ادرار با گیاهان دارویی با کمک طب سنتی است:

نوشیدن آب فراوان

در طول روز مقدار زیادی آب بنوشید تا کلیه‌ها شستشو داده شوند.

نوشیدن آب نارگیل

خوردن آب نارگیل تازه و سبز 2 تا 3 مرتبه در روز از روشهای درمان خانگی سوزش ادرار است.

جوشانده پوست لیمو

یک قاشق چایخوری پوست لیموی رنده شده را در یک لیوان کامل آب بجوشانید و از این محلول 2 تا 3 مرتبه در روز بخورید.

آب هویج

خوردن آب هویج برای رفع عفونت ادراری مفید است، به این منظور آب هویج تازه را به میزان نصف فنجان 3 مرتبه در روز بخورید.

سرکه سیب

سرکه سیب دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی بوده و به مبارزه با عفونت‌های عامل ناراحتی ادراری کمک می کند. بعلاوه سرکه سیب غنی از آنزیم ها، پتاسیم و سایر مواد معدنی مفید بوده و به بازگرداندن pH بدن به حالت طبیعی کمک می کند. 1 قاشق غذاخوری سرکه سیب خام و 1 قاشق چایخوری عسل خام را به لیوان آب گرم اضافه نمایید. روزی 2 مرتبه از این ترکیب بنوشید.

ماء الشعیر

یک قاشق غذاخوری جو را در یک لیوان بجوشانید و با آن سوپ درست کنید. وقتی پخته شد به آن یک لیوان دیگر آب اضافه کنید تا رقیق‌تر شود. یک لیوان از این سوپ را 2 تا 3 بار در روز بخورید.

دمکرده جعفری

از دیگر روشهای درمان خانگی سوزش ادرار خوردن دم کرده یا خیسانده سبزی جعفری است. به این منظور به میزان یک مشت برگ جعفری را بشویید و آنها را خرد کرده و در دو لیوان آب داغ در حال جوش بریزید. سپس درب ظرف را بسته و اجازه دهید دو تا سه ساعت در همین حال باقی بماند. سپس آن را صاف کرده و 2 تا 3 مرتبه در روز بنوشید.

درمانهای خانگی ذکر شده در بالا در واقع نوعی درمان مکمل برای این بیماری بوده و در صورت ادامه علایم بیماری حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

عفونت ادراری در مردان

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

در عفونت ادراری بعضی از اندام های بدن که مسئول هدایت ادرار به بیرون از بدن هستند، درگیر می شوند. اعضایی همچون کلیه، مثانه، لوله های متصل کننده ی کلیه و مثانه و پیشابراه. شاید اغلب فکر می کنید که عفونت ادراری مخصوص خانم ها است ولی باید بدانید که عفونت ادراری در مردان هم دیده می شود.

بیماری‌ هایی که می‌توانند با سوزش ادرار خود را نشان دهند

سوزش ادرار به تنهایی بیماری به حساب نمی‌آید، بلکه می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های مختلف باشد و طیف وسیعی از بیماری‌ها می‌تواند موجب بروز این مشکل شود.

1. عفونت پروستات، عفونت پیشابراه، عفونت مجاری ادراری

موارد مذکور در مردان جوان می‌تواند علت سوزش ادرار باشد که در میان آن‌ها عفونت ادراری شایع‌ترین علت این عارضه است. لازم به ذکر است که مردان دارای مجاری ادراری درازتری نسبت به خانم‌ها هستند و غده پروستات هم مواد ضد‌ باکتریائی ترشح می‌کند که مانعی برای عفونت ادراری است. بنابراین عفونت مجاری ادرار در مردان چیز ساده‌ای نیست و اگر مردی دچار سوزش ادرار شود، نباید نسبت به آن بی‌تفاوت باشد.

2. بیماری‌های مقاربتی

علت سوزش ادرار در مردان ممکن است بدلیل وجود یک بیماری مقاربتی، مثل سوزاک یا کلامیدیا باشد.

3. سیستیت بینابینی

سیستیت بینابینی، شرایط مزمن دردناکی است که در آن مثانه ملتهب و تحریک می‌شود و در نتیجه فرد مجبور می‌شود که به طور مکرر ادرار کند و ادرار کردنش دردناک می‌باشد. این عارضه در زنان شایع‌تر از مردان است.

4. بزرگ شدن پروستات

در مردان بالای 50 سال ممکن است پروستات (غده‌ای که در زیر مثانه و نزدیک پیشابراه قرار دارد) بزرگ شود و و سبب انسداد جریان ادرار ار مثانه به سمت بیرون گردد. به این مشکل بزرگی یا هیپرپلازی خوش خیم پروستات یا BPH گفته می‌شود. BPH می‌تواند مانع تخلیه‌ی کامل مثانه شود و باقی ماندن ادرار در مثانه مسئله‌ ای است که احتمال رشد باکتری‌ها در مثانه و بروز عفونت ادراری را افزایش می‌دهد.

5. تومور مثانه و سیستم ادراری

وجود تومور در مثانه یا سیستم ادراری هم یکی از دلایل رایج در سوزش ادرار است.

6. وجود سنگ در سیستم ادراری یا مثانه

پس از عفونت ادراری که در بالا بدان اشاره شد، سنگ‌های ادراری دومین علت شایع سوزش ادرار است.

عفونت ادراری در مردان به چه دلایلی رخ می دهد؟

دیگر علل سوزش ادرار عبارت است از:

آسیب دیدگی: تحریک یا صدمه موضعی ناشی از سوندگذاری یا تماس جنسی

بدشکلی‌ها یا انسدادهای کالبدشناختی: انسداد ناشی از بزرگ شدن پروستات یا تنگی مجاری خروج ادرار

درد مربوط به ضایعه‌های خارجی روی دستگاه تناسلی: بیمار در اثر ریختن ادرار روی زخم‌ها دچار درد و سوزش می‌شود.

واکنش یا تحریک خارجی: استفاده مداوم از فراورده‌های تحریک کننده یا حساسیت زا

عارضه‌های عصب شناختی: هر گونه عارضه عصبی که تخلیه مثانه را دشوار کند.

سرطان: سرطان میزراه (مجرای خروج ادرار)، مثانه، پروستات، آلت تناسلی

ابتلا به عارضه‌هایی مانند دیابت شیرین و بیماری‌های مزمن سرکوب کننده سیستم ایمنی

نشانه بازر عفونت ادراری در مردان

تکرر ادرار بارزترین نشانه ی عفونت ادراری در مردان است. احساس نیاز به دفع با فواصل کوتاه و عدم احساس آرامش بدن پس از دفع می تواند ناشی از مشکلات روحی و اضطراب نیز باشد. این مورد به خصوص در کودکان و نوجوانان و خانم ها بسیار شایع است و در روزهای امتحانات و برگزاری مهمانی ها و جشن ها به اوج می رسد. این احساس تکرر در بسیاری از مواقع با احساس نیاز به دفع همزمان مدفوع نیز همراهی می کند و شخص را مکرر به دستشویی می کشاند و به آن سندرم روده تحریک پذیر یا IBS می گوییم.

عفونت ادراری در مردان به چه دلایلی رخ می دهد؟

تغییرات ظاهری ادرار همراه با سوزش ادرار در مردان

  • تغییر رنگ ادرار
  • تغییر حجم ادرار
  • وجود خون در ادرار
  • وجود چرک در ادرار
  • کدر شدن ادرار

درمان‌ عفونت ادراری در مردان

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

آزمایشات‌ پزشكی‌ای‌ كه‌ برای‌ كمك‌ به‌ تشخیص‌ انجام‌ می‌شوند عبارتند از: آزمایش‌ ادرار، جمع‌آوری‌ دقیق‌ ادرار برای‌ كشت‌، سیستوسكپی‌ (بررسی‌ داخل‌ مثانه‌ با كمك‌ لوله‌ای‌ كه‌ سر آن‌ منبع‌ نوری‌ و دوربین‌ ویدیویی‌ قرار دارد)، و سونوگرافی‌ درمان‌ معمولاً با آنتی‌بیوتیك‌ انجام‌ می‌پذیرد. حمام‌ آب‌ گرم‌ ممكن‌ است‌ علایم‌ را تخفیف‌ دهد.

درمان با داروها

آنتی‌بیوتیك‌ برای‌ مبارزه‌ با عفونت،‌ داروهای‌ ضد اسپاسم‌ برای‌ تخفیف‌ درد.

عفونت ادراری در چه مردانی شایع تر است؟

عفونت مثانه (سیستیت) در مردانی که رابطه‌ ی جنسی معقدی دارند و در مردانی که ختنه نشده‌ اند، شایع‌تر است.

پیشگیری از عفونت مجاری ادراری در مردان

  • هر روز مقدار کافی مایعات بنوشید.
  • مثانه را مکررا و به طور کامل تخلیه کنید.
  • مقاربت سالم داشته باشید . همیشه از کاندوم پلاستیکی یا پلی اورتان استفاده کنید.
  • بعد از مقاربت برای خروج باکتری ها ادرار کنید.
  • اگر ختنه نشده اید پره پوس ( پوست حشفه ) را هر زمان که دوش می گیرید بشویید.

درمان سوزش ادرار با گیاهان دم کردنی

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

برای پیشگیری از عفونت های ادراری و درمان آن، می‌توانید از دم کردنی ها هم کمک بگیرید. این ترکیب را تهیه کنید: بذر چمن، بوسرُل (نوعی درخت که در آلپ می‌روید)، علف جارو و برگ های مورد را مخلوط کرده و بجوشانید (حدود 15 گرم از این گیاهان در یک لیتر آب). هر روز هر مقدار که تمایل دارید بنوشید.

درمان خانگی سوزش ادرار با سرکه سیب

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

سرکه سیب دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی بوده و به مبارزه با عفونت های عامل ناراحتی ادراری کمک می کند. بعلاوه سرکه سیب غنی از آنزیم ها، پتاسیم و سایر مواد معدنی مفید بوده و به بازگرداندن pH بدن به حالت طبیعی کمک می کند.

نحوه استفاده: 1 قاشق غذاخوری سرکه سیب خام و 1 قاشق چایخوری عسل خام را به لیوان آب گرم اضافه نمایید. روزی 2 مرتبه از این ترکیب بنوشید.

همچنین 1 تا 2 فنجان سرکه سیب را به وان پر از آب اضافه نمایید و به مدت 15 تا 20 دقیقه در آن دراز بکشید. این کار را روزی یک مرتبه تا بهبودی کامل انجام دهید.

در هر صورت، اگر زیاد دچار عفونت های ادراری می‌شوید، به مقدار زیاد و به طور مرتب مایعات بنوشید. با این کار، هم ادرارتان رقیق تر و هم خروجش سریع تر خواهد شد، به این ترتیب احتمال بروز عفونت های باکتریایی کمتر می‌شود.

آنتی بیوتیک طبیعی برای از بین بردن عفونت مثانه و کلیه

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

اگر می خواهید بطور طبیعی  از شر عفونت های دستگاه ادراری  خلاص شوید، یک  آنتی بیوتیک طبیعی  آموزش میدهیم که از پرطرفدارترین درمانهای خانگی است .هر کسی که  به عفونت ادراری مبتلا شده باشد میداند که چقدر دردناک است  همیشه احساس درد و فشار دارد  این آنتی بیوتیک طبیعی  به از بین بردن التهاب مثانه و کلیه کمک زیادی میکند. التهاب  و عفونت مثانه   ناشی از باکتری  اشرشیاکلی است.

رسپی آنتی بیوتیک طبیعی

مواد لازم:  250 گرم  جعفری، 250 گرم پوست لیمو، 250 گرم عسل و 2  دسی لیتر روغن زیتون

آماده سازی:  جعفری را ریز کرده  در مخلوط کن ریخته  با پوست لیمو، عسل و روغن زیتون ترکیب کنید.  مواد را به خوبی مخلوط کنید تا حل شود
 مقدار مصرف:  یک قاشق غذاخوری  هر روز صبح بخورید

نکته 1: عسل باید خالص باشد  لیمو و جعفری را هم قبل از استفاده خوب بشوئید

نکته 2: از کافئین،دوری کنید

درمان‌های خانگی برای عفونت مثانه

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

در اینجا بعضی از راه‌حل‌های موثر و طبیعی خانگی برای عفونت مثانه که ارزان، بی‌ضرر و آسان هستند به شما ارائه می‌شود.

1. آب فراوان

این بهترین درمان برای عفونت مثانه است. آب عامل پاک‌کننده عالی است و به دفع باکتری‌های مضر در قالب ادرار رقیق شده کمک می‌کند. بنابراین برای خلاص شدن سریع از عفونت مثانه به میزان زیادی آب بنوشید.

۲. جوش شیرین

جوش شیرین یکی از بهترین درمان‌های خانگی برای درد عفونت مثانه است. فقط لازم است یک قاشق مربا خوری جوش شیرین را در یک لیوان آب مخلوط کنید، و آن را بنوشید. این درمان را روزانه تکرار کنید تا علائم به طور کامل فروکش کنند.

۳. آب ذغال اخته

آب ذغال اخته یک درمان خانگی موثر برای جلوگیری از عفونت مثانه در زنان باردار است. ذغال اخته حاوی آنزیم‌هایی است، که واقعا در درمان عفونت مثانه مفید هستند. بنابراین، نوشیدن آب ذغال اخته به شما اجازه خواهد داد به سرعت از شر عفونت مثانه خلاص شوید.

نکته: اگر شما یا یکی از افراد خانواده‌تان سابقه‌ی سنگ کلیه دارید، یا اگر برای رقیق شدن خون دارو مصرف می‌کنید از نوشیدن آب ذغال اخته پرهیز کنید.

۴. سرکه‌ی سیب

خودتان را در آب حاوی سرکه‌ی سیب شستشو دهید. این کار به میزان زیادی احساس سوزشی را که هنگان ادرار کردن به خاطر عفونت مثانه به وجود می‌آید کاهش می‌دهد.

۵. ماست

خوردن ماست نیز سودمند است چون شامل اسیدوفیلوس است، که به درمان عفونت مثانه کمک می‌کند.

۶. کیسه‌ی آب گرم

به منظور رهایی از درد ناشی از عفونت مثانه، از یک کیسه‌ی آب گرم بر روی ناحیه شکم استفاده کنید.

۷. خوک طلایی

خوک طلایی به خاطر خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی‌اش شناخته شده است. این گیاه به سرعت جداره‌ی مثانه را ترمیم می‌کند، خونریزی را بند می‌آورد و زخم ناشی از عفونت را نیز درمان می‌کند.

۸. بید گیاه

بید گیاه درمانی تسکین دهنده برای کاهش التهاب در مثانه، پروستات یا پیشابراه است. این گیاه برای درمان سنگ کلیه نیز مفید است.

۹. گل گز روغنی

این یک داروی گیاهی خوب برای درمان عفونت مثانه است. یک قاشق چای خوری آب گل گز روغنی را در یک دوم لیوان آب نارگیل مخلوط کنید و حداقل ۲ بار در روز از آن بنوشید.

۱۰. لیمو

یک قاشق چایخوری آب لیمو را در ۱۸۰ میلی لیتر آب جوش مخلوط کنید. این محلول را به منظور رهایی از احساس سوزش و همچنین خونریزی ناشی از عفونت مثانه بنوشید.

۱۱. کاکل ذرت

کاکل ذرت یک ادرار آور عالی و گیاهی موثر برای درمان عفونت مثانه است. این ماده تا حد زیادی التهاب مثانه، مجرای ادراری یا پروستات را کاهش می‌دهد. در درمان سنگ کلیه و التهاب مجرای ادراری کودکان نیز مفید است.

۱۲. اسفناج

مقادیر مساوی از آب اسفناج تازه و آب نارگیل را با هم مخلوط کنید، و به منظور از بین بردن عفونت مثانه آن را بنوشید.

۱۳. علف طلایی

علف طلایی یکی از بهترین داروهای گیاهی برای درمان درد عفونت مثانه است. این گیاه یک عامل ضد قارچ خوب است، که همچنین به تسکین درد ناشی از عفونت نیز کمک می‌کند. علف طلایی برای مثانه به عنوان یک تنظیم‌کننده عمل می‌کند.

۱۴. برگ تربچه

آب برگ تربچه را بگیرید و برای خلاص شدن از شر عفونت‌ مثانه هر روز یک فنجان از آن بنوشید.

۱۵. روغن چوب صندل

دست کم ۵ قطره روغن چوب صندل برای درمان عفونت مثانه کافی است.

۱۶. ویتامین ث

مصرف ویتامین ث خود را افزایش دهید. ویتامین ث به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و مانع از رشد باکتری‌هایی می‌شود که باعث عفونت‌ مثانه می‌شوند.

۱۷. سیر

برای مبارزه با عفونت‌ مثانه سیر خام بخورید. سیر یکی از بهترین درمان‌هایی است که به معالجه‌ی عفونت مثانه کمک می‌کند. این یک عامل ضد باکتری یا ضد ویروسی خوب است، که به درمان سریع عفونت کمک می‌کند.

۱۸. روغن پونه‌ کوهی

عفونت مثانه را همچنین می‌توان با روغن پونه‌ی کوهی که یک عامل ضد باکتری بسیار عالی است درمان کرد. از آن جایی که یک آنتی بیوتیک طبیعی است برای درمان عفونت مثانه بسیار خوب عمل می‌کند. جعفری به درمان التهاب ناشی از عفونت مثانه کمک می‌کند. گیاهان دیگری که می‌توانند برای درمان التهاب مثانه استفاده شوند مولین و مارشمالو هستند.

داروهای هومئوپاتی برای عفونت ادراری

۱. کانتاریس

زمانی که فرد به علت عفونت‌ مثانه درد حادی را همراه با نیاز ناگهانی به دفع ادرار تجربه می‌کند اما قادر به ادرار کردن نیست، از این درمان استفاده می‌شود.

۲. بادلرزان

درمان بادلرزان وقتی که درد مکرر همراه با نیاز ناگهانی به ادرار کردن وجود دارد برای معالجه‌ی عفونت مثانه به کار بسته می‌شود.

3. کچوله

درمان کچوله زمانی می‌تواند انجام شود که نیاز مکرر به ادرار کردن وجود دارد و این نیاز مبرم هرگز به طور کامل برطرف نمی‌شود، حتی پس از ادرار کردن.

4. عشبه‌ بیابانی

این درمان زمانی توصیه می‌شود که فرد، به علت عفونت‌ مثانه، در هنگام ادرار کردن سوزش دردناکی احساس می‌کند.

اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از عفونت مثانه

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

  • مصرف آب یا سایر مایعات را افزایش دهید.
  • از نوشیدن نوشابه، الکل، چای و قهوه اجتناب کنید.
  • بهداشت را رعایت کنید.
  • همیشه پس از توالت کردن خودتان را از جلو به عقب تمیز کنید(در مورد خانم ها).
  • پس از داشتن رابطه جنسی ادرار کنید.
  • جلوی ادرارتان را نگه ندارید.
  • لباس زیر نخی بپوشید.
  • دوش بگیرید و از استفاده از وان حمام اجتناب کنید.
  • از دوش واژینال اجتناب کنید و از سایر محصولات زنانه استفاده کنید.
  • از استفاده از تامپون(پنبه‌ی قاعدگی) اجتناب کنید، به جای آن از دستمال‌های بهداشتی استفاده و مدام آن را عوض کنید.

عفونت ادراری در بارداری 

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آناگر عفونت کلیه داشته باشید و باردار باشید، احساس بسیار ناخوشایندی ایجاد میکند. اما ممکن است باعث تولد زودرس و وزن کم هنگام تولد نیز بشود. عفونت کلیه نادر است اما ممکن است موجب عفونت مثانه یا ادرار شود که در ابتدا علائمی ندارد.

مدام بررسی کنید

در اوایل بارداری باید مدام ادرارتان را بررسی کنید. پزشکتان نیز این بررسی را تجویز میکند. این آزمایش حتی اگر شما هیچ نشانه ای نداشته باشید باید انجام شود. این آزمایش از جمله آزمایش هایی است که به طور منظم در طول بارداری باید انجام شود. 

درمان عفونت ادراری در بارداری 

در این مورد به هیچ عنوان نباید خود درمانی شود و باید حتما به پزشک مراجعه شود چون ممکن است داروهایی برای افرادی که عفونت ادراری دارند تجویز شود که در دوران بارداری مصرف آن دارو ها مجاز نیست. پس حتما باید با مراجعه به پزشک و انجام آزمایش های لازم دارو مصرف شود. همچنین دوره های درمانی مختلفی وجود دارد که باید تحت نظر پزشک صورت گیرد. نکته دیگر این که افرادی که مکرر دچار عفونت ادرار می شوند لازم است در کل دوره بارداری درمان شوند. مثلا اگر 3 دوره عفونت ادراری گرفته باشند لازم است بعد از آخرین دوره درمان به صورت همیشگی دارو مصرف کنند.چنانچه این عفونت درمان نشود باعث عفونت کلیوی، کم خونی، فشارخون بالا، عفونت رحمی بعد از زایمان و همچنین سقط جنین خواهد شد.

پیشگیری از عفونت ادراری در بارداری

با مراجعه به موقع به پزشک باید آزمایش های لازم صورت گیرد. نحوه شست وشو پس از دستشویی هم بسیار مهم است. یکی از مهم ترین عواملی عفونت ادراری میکروب های روده ای (اشریشیاکلا) هستند. هنگام شست وشو قسمت مقعد باید طوری شسته شود که میکروب ها به سمت بالا نیایند. در خانم های باردار به محض سوزش ادرار و تکرر ادرار باید به پزشک مراجعه و آزمایش داده شود و در صورتی که عفونت در ادرار دیده شود، باید درمان شود.

علت افزایش شیوع عفونت ادراری در زنان باردار

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

تغییرات هورمونی در زنان باردار باعث تغییراتی در دستگاه ادراری می‌شود. هورمون پروژسترون موجب اتساع حالب‌ها می‌شود. در این حالت، عضلات حالب شل‌تر می‌شود و انقباضات کافی برای تخلیه حالب وجود ندارد. علاوه بر آن رحم در ماه‌های آخر بارداری بزرگ می‌شود و به حالب‌ها و مثانه فشار وارد می‌کند. این نیز باعث ایجاد مشکل برای تخلیه ادرار می‌شود. غیر از این دو مورد مهم در تاخیر تخلیه ادرار، مورد بعدی وجود هورمون‌های بارداری است که از خاصیت اسیدی ادرار می‌کاهند. همچنین در ادرار این افراد قند بیشتری هم وجود دارد. این دو مورد هم از عواملی هستند که وضع را برای عفونت مهیا می‌کنند.

علائم عفونت ادراری در کودکان 

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

عفونت ادراری در کودکان یک بیماری بسیار مهم و شایع است؛ به طوری که ۳ تا ۵ درصد دختران و ۱ درصد پسران عفونت ادراری را تجربه می‌کنند. عفونت ادراری در کودکان یک بیماری مهم و شایع است که به علت وارد شدن میکروب به مجاری ادرار ایجاد می‌شود. چنانچه عفونت فقط مثانه را درگیر کند «سیستیت» و اگر کلیه را درگیر کند «پیلونفریت» نامیده می‌‌شود. این بیماری می‌تواند باعث تخریب قسمتی از کلیه شده یا ایجاد فشار خون و نارسایی کلیه نماید و از این رو اهمیت زیادی دارد. میکروب های ایجادکننده عفونت اکثرا میکروب های موجود در دستگاه گوارش هستند. البته ویروس ها و قارچ ها نیز می توانند موجب بروز عفونت ادراری در کودکان شوند. تقریبا ۷ درصد کودکان کوچک تر از دو سال که تب می کنند، به علت عفونت ادراری است. عفونت های دستگاه ادراری در کودکان نسبتا شایع است اما معمولا جدی نیست. این عفونت ها اغلب به طور موثر با آنتی بیوتیک درمان می شوند. 

عملکرد طبیعی مجاری ادراری در کودکان

 کلیه ها مواد زائد و آب اضافی بدن را از خون فیلتر کرده و تبدیل به ادرار می کنند. سپس ادرار از کلیه ها توسط لوله هایی که حالب نامیده می شوند، به کیسه بادکنکی شکلی که مثانه نامیده می شود انتقال می یابد. در اطفال براساس سن مثانه قادر است ۱ تا ۵/۱ اونس( ۳۰۰ الی ۶۰۰ گرم) ادرار به ازای هر سال در خود ذخیره کند. بنابراین مثانه یک کودک ۴ ساله می تواند ۴ تا ۶ اونس ادرار در خود ذخیره کند. زمانیکه مثانه تخلیه می گردد، ادرار از طریق لوله ای که پیشابراه نامیده شده به خارج از بدن هدایت می شود. مخرج پیشابراه در پسران در نوک آلت تناسلی و در دختران در انتهای دستگاه تناسلی خارجی قرار دارد.

چگونگی عفونت مجاری ادراری در کودکان

ادرار طبیعی فاقد باکتری می باشد. در زمان ادرار کردن باکتری موجود در پوست یا مقعد می تواند به سمت بالا و مثانه حرکت کند. زمانیکه این حالت رخ می دهد، باکتری منجر به بروز عفونت و التهاب در مثانه می شود. سبب درد در قسمتهای تحتانی، شکم و پهلوها شده که به این بیماری سیستیت یا عفونت مثانه گفته می شود. اگر باکتری به سمت بالا برود، سبب درگیری کلیه ها نیز شده و عفونت کلیه ایجاد می شود. عفونت معمولاً همراه با درد و تب است بعلاوه عفونت کلیه در مقایسه با عفونت مثانه بسیار جدی تر خواهد بود.

در بسیاری از اطفال وجود عفونت ادراری می تواند، نشاندهنده وجود ناهنجاری در مجاری ادراری باشد، که خود فرد را مستعد ایجاد مشکلات دیگر خواهد کرد. به همین دلیل، زمانیکه کودکی مبتلا به عفونت ادراری شد، آزمایشات لازم باید انجام شود. در موارد دیگر نیز عفونت ادراری در کودکان امری معمولی بوده و این عفونت نیز شبیه عفونتهای سایر نقاط بدن نظیر گوش رخ می دهد. گاهی نیز ممکن است کودک به نوعی باکتری دچار شده باشد که این باکتری می تواند منجر به عفونت مجاری ادراری نیز شود.

علائم عفونت ادراری در کودکان 

علامت عفونت ادراری در سنین مختلف متفاوت است. در سنین نوزادی و زیر یک ماه، بیماری با علائمی به صورت تب یا کم شدن حرارت بدن، بی‌حالی، بی‌اشتهایی، تحریک‌پذیری، شلی، اسهال، کم شدن حجم ادرار، زردی و از بین رفتن واکنش‌های نوزادی خودش را نشان می‌دهد. در سنین بالاتر این مشکل با نشانه‌هایی مانند تب، بوی بد ادرار، سوزش، تکرر و بی‌اختیاری ادرار، ایجاد شب‌ادراری، درد پهلوها و درد در ناحیه زیر شکم، قطع و وصل شدن جریان ادرار و بی‌قراری حین ادرار کردن در کودکان همراه است. همه والدین باید هر از چند گاهی، جریان ادراری کودک خود را بررسی کنند؛ به خصوص کودکانی که پوشک می‌شوند. همچنین اگر کودکی بیش از ۲ تا ۳ روز تب بی‌دلیل داشته باشد، انجام آزمایش ادرار توصیه می‌شود.  اولین و مهم‌ترین گام در تشخیص عفونت ادراری در کودکان گرفتن نمونه ادراری به صورت استریل است. البته اگر نمونه در شرایط استریل گرفته نشود یا اگر در رساندن نمونه به آزمایشگاه بیش از یک ساعت تاخیر وجود داشته باشد، به اشتباه کشت مثبت شده و تشخیص عفونت ادراری در کودکان داده می‌شود (یعنی با این که کودک عفونت ادراری ندارد، ولی آزمایش عفونت را نشان می دهد).

اقدامات مهم برای کودک بیمار

یکی از اقدامات مهمی که برای کودک مبتلا به عفونت ادراری انجام می‌شود، سونوگرافی کلیه است که در آن انسداد، برگشت ادراری و اختلالات ساختاری مثانه و کلیه مشخص خواهد شد. در اکثر کودکان مبتلا به عفونت ادراری، عکسبرداری از مثانه نیز لازم می‌شود. علاوه بر این اقدامات در برخی موارد اسکن کلیه هم لازم بوده و باید انجام شود.

درمان عفونت ادراری در کودکان 

بر اساس این‌که عفونت ادراری در کودکان مثانه یا کلیه را درگیر کرده باشد، درمان با آنتی‌بیوتیک خوراکی یا تزریقی به مدت ۷ تا ۱۴ روز توصیه می‌شود. البته با درمان آنتی‌بیوتیکی مناسب، تب و سایر علائم بعد از ۲ یا ۳ روز بهبود واضح می‌یابند.

جلوگیری از عفونت ادراری در کودکان

با این که جلوگیری از تمام موارد عفونت های ادراری در کودکان قابل انجام نیست، اما با انجام برخی اقدامات می توان خطر ابتلا را تا حدودی کاهش داد. توصیه های زیر ممکن است کمک کننده باشند:

  • مطمئن باشید که کودک به اندازه کافی آب می نوشد و هیدراته است. به طوری که ادرار به طور منظم دارد
  • از لباس های نایلونی که به ترویج رشد باکتری کمک می کنند باید اجتناب کرد. لباس های نخی و یا پنبه ای و گشاد باید برای کودکان استفاده شوند.
  • از صابون های معطر و یا حمام کف برای کودکان باید پرهیز کرد.
  • در مورد درمان یبوست باید به سرعت اقدام کرد. با پزشک در مورد داروهایی که می توانند به برطرف شدن یبوست کمک کنند مشورت کنید.
  • استفاده از آب زغال اخته برای پیشگیری از عفونت ادراری در کودکان توصیه می شود. همچنین استفاده از پروبیوتیک ها که به صورت پودر یا قرص، یا ماست و دوغ حاوی پروبیوتیک و فرآورده های لبنی نیز وجود دارد توصیه می شود.
  • در صورت عودهای مکرر عفونت کلیه و عدم درمان به موقع، احتمال ایجاد فشارخون و نارسایی کلیه وجود دارد. در حالی که درمان به موقع و سریع عفونت ادراری در کودکان از بروز این عواقب تا حد زیادی پیشگیری خواهد کرد

علل ایجاد کننده عفونت ادراری در کودکان چیست و عوامل زمینه ‌ساز این بیماری کدام است؟

  • مهم ‌ترین علت می ‌تواند ریفلاکس یا برگشت ادرار از مثانه به کلیه‌ها باشد که معمولاً در ۳۰ تا ۵۰ درصد دختر بچه‌ها دیده می ‌شود که می‌ تواند هم عامل ایجاد کننده ی عفونت ادراری باشد و هم باعث افزایش عوارض عفونت ادراری خصوصا در بچه‌ها ‌گردد. بنابراین در صورت وجود ریفلاکس، پی گیری ضروری است.
  • علت بعدی این است که بچه از نظر کنترل  مثانه  مشکل داشته باشد، مانند موارد زیر:
  • اگر بچه‌ای ادرارش را نگه دارد و دیربه دیر به دستشویی برود؛ بچه‌هایی که تند تند به دستشویی می‌روند و نمی ‌توانند ادرارشان را نگه دارند؛ بچه‌هایی که در طول روز ممکن است یک قطره نم بزنند و لباس خود را خیس بکنند؛ یا بچه‌هایی که دچار یبوست  هستند همگی می ‌توانند عوامل زمینه ‌ساز عفونت ادراری باشند.
  • از علل دیگری که کم تر شایع است، وجود مشکلات نخاعی  یا انسداد مجاری ادراری در بچه‌هاست.

 عفونت‌ ادراری بیش‌تر در چه سنی دیده می ‌شود و آیا جنبه ی ژنتیکی دارد؟

  • این بیماری بیشتر در دخترها و معمولاً در سنین ۷ تا ۱۱ سالگی دیده می ‌شود. در پسرها در یک سال اول زندگی ممکن است بیش‌تر دیده شود. مهم ‌ترین عامل عفونت ‌اداری ریفلاکس (برگشت ادرار از مثانه به کلیه) می ‌باشد.
  • این علت می ‌تواند جنبه‌های ژنتیکی داشته باشد، یعنی عامل زمینه ‌ساز می‌ تواند ارثی باشد، مثلاً اگر پدر و مادر دچار برگشت ادرار از مثانه به کلیه‌ها باشند،
  • تقریباً ۳۰ تا ۵۰ درصد بچه‌هایشان نیز این مشکل را دارا می ‌باشند و اگر یکی از بچه‌ها در خانواده برگشت ادرار داشته باشد، حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد بچه‌های دیگر نیز ممکن است این مشکل را داشته باشند.

  آیا بعد از درمان، ممکن است بیماری مجداً عود نماید؟

در حالت کلی امکان عود وجود دارد. وقتی بچه‌ای دچار عفونت ادراری می ‌شود، بیشترین زمانی که ممکن است بیماری عود کند، ۶ ماه بعد از بروز مشکل اولیه می‌ باشد. به همین علت حتماً لازم است عوامل زمینه ساز و علت‌هایی که ممکن است سبب عود بیماری شوند، مورد بررسی قرار گیرد. مهم ترین نکته در عود بیماری این است که عود مکرر می تواند باعث آسیب به کلیه‌ها و بروز عوارض شود. به همین علت عفونت ادراری حتماً باید تحت نظر پزشک متخصص تحت درمان کامل قرار گیرد و چنانچه پزشک معالج صلاح دید، کودک باید بستری شود.

 عدم درمان به موقع عفونت ادراری در کودکان، چه عوارضی ممکن است داشته باشد؟

با توجه به این که عفونت‌های مکرر در ناحیه ی کلیه می ‌تواند باعث افزایش فشار خون، کاهش و حتی توقف عملکرد کلیه ها در کودک شود، بنابراین باید بلافاصله بعد از تشخیص عفونت ادراری، نسبت به درمان مناسب اقدام شود.

 توصیه های لازم به والدین کودک

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

  • حتماً به توصیه ی پزشک عمل کنند و در صورت نیاز تا زمانی که پزشک تشخیص بدهد بچه باید بستری شود و بعد از مرخصی از بیمارستان تمام موارد درخواست شده از سوی پزشک مربوطه را انجام دهند. اگر پزشک صلاح بداند باید عکس رنگی از مثانه گرفته شود و حدود ۲ سال به طور متناوب، باید تحت نظر پزشک معالج باشد.
  • شلوار تنگ به بچه پوشانده نشود و لباس زیر بچه همیشه نخی و خشک باشد. هنگام شست وشوی بچه، به‌ خصوص بعد از اجابت مزاج، از جلو به عقب او را شست وشو دهند.
  • این مساله بسیار مهم می ‌باشد و به محض مشاهده ی کوچک ‌ترین علامتی از جمله تغییر بوی بد ادرار یا وجود تب بدون علامت، حتماً به پزشک مراجعه کنند و مجدداً آزمایش ادرار انجام شود.
  • بچه‌هایی که عفونت ادراری دارند، باید مایعات بیشتری مصرف کنند و ادرارشان را نگه ندارند.

در رابطه با بیماری عفونت ادراری کودکان، با چه مشکلاتی مواجه هستید؟

  • متأسفانه بعضی خانواده‌ها از بستری کردن بچه ی خود امتناع می ‌کنند و نگران هستند. آنها فکر می‌ کنند که با درمان سرپایی هم بیماری قابل درمان است.
  • آنها باید به توصیه ی پزشک عمل کنند و در صورت نیاز بچه را بستری کنند. حتی می ‌توانند حداقل چند روز اول را بستری کنند و بقیه ی طول دوره ی درمان را به طور سرپایی انجام بدهند.
  • از دیگر مشکلات این است که متاسفانه پی ‌گیری از طرف والدین انجام نمی ‌شود. همان طور که گفته شد انجام پی ‌گیری در این بیماری ضروری است و در صورتی که پزشک درخواست کند در گرفتن عکس رنگی تردید نکنند.
  • اگر بچه‌ای ادرارش را زیاد نگه می‌دارد یا بالعکس به فاصله ی زمانی کوتاه و تند تند به دستشویی می ‌رود یا یبوست دارد، والدین باید بلافاصله برای درمان این مشکل کودک اقدام کنند.

 توصیه کلی در مورد عفونت ادراری کودکان 

توصیه می ‌شود بهداشت را رعایت کنند و دختر خانم‌ها به خصوص در مدرسه ادرارشان را نگه ندارند. دستشویی‌های مدرسه باید بهداشتی و تمیز باشد تا بچه‌ها رغبت کرده و از دستشویی استفاده کنند. والدین نباید به بچه‌ها توصیه کنند که خارج از منزل به دستشویی نروند و حتماً هر زمان که بچه احساس نیاز کرد باید از دستشویی استفاده کند. کلاً بچه‌هایی که عفونت ادراری دارند باید مایعات بیشتری مصرف کنند و ادرارشان را نگه ندارند. مهم است که یبوست هم نداشته باشند. اگر بچه‌ای ادرارش را زیاد نگه می‌دارد یا بالعکس به فاصله ی زمانی کوتاه و تند تند به دستشویی می ‌رود یا یبوست دارد، والدین باید بلافاصله برای درمان این مشکل کودک اقدام کنند.

چرا عفونت ادراری در دختر بچه ها شایعتر است؟

مجرای میزراه یعنی مجرایی که ادرار را از مثانه به خارج بدن هدایت میکند در پسران طولی چند برابر دختران دارد. کوتاه بودن این مجرا در دختران باعث میشود میکروبها راحتتر به قسمتهای داخلیتر بدن و مثانه برسند و زمینه ابتلا به عفونت را ایجاد کنند. از طرفی چسبندگی قسمت خارجی دستگاه تناسلی دختران، این جنس را نسبت به عفونت ادراری مستعدتر میکند. اگر فرزندتان دختر است مراقب باشید اندام تناسلی او را با صابونها و مواد شوینده قوی تحریک نکنید. به علاوه بعد از تعویض پوشک، دستشویی و هنگام استحمام، اندام تناسلی او را از جلو به عقب بشویید تا باکتر یهای روده ای و ناحیه مقعد کمتر به سمت سیستم دفع ادرار بیایند و تعداد باکتریهای این ناحیه در حداقل بمانند.

درمان گیاهی عفونت ادراری کودکان و بزرگسالان

عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن

  • برای درمان گیاهی عفونت ادراری در بارداری به جای ژیلت و تیغ، از نوره یا همان واجبی برای نظافت مو های ناحیه تناسلی و زیر بغل استفاده نمایید. نوره خواص فراوانی دارد که یکی از آنها از بین بردن عفونت و قارچ است. از نوره طبیعی استفاده نمایید و از مصرف نوره های شیمیایی خودداری کنید.
  • یکی از بهترین روش‌ها برای درمان عفونت ادراری با گیاهان دارویی عبارت است از عسل طبیعی که می توانید آن را هم به صورت موضعی و هم به صورت خوراکی استفاده کنید. مقداری عسل را به قسمت بیرونی ناحیه تناسلی بمالید و پس از چند دقیقه آن را با آب گرم بشویید.
  • روش دیگر برای درمان گیاهی عفونت ادراری در بارداری این است که زمانی که از عفونت های بارداری رنج می برید از پیاز پخته جهت درمان عفونت بارداری استفاده کنید. در زمان بارداری به منظور کمک به روند درمان عفونت ادراری با طب سنتی بهتر است از پیاز پخته استفاده شود نه پیاز خام. هر غذایی که برای مادر باردار مشکلی نداشته باشد و در عین حال حاوی مقادیر زیادی پیاز پخته باشد بهترین غذا برای درمان عفونت بارداری مخصوصا عفونت ادراری در زمان بارداری محسوب می گردد.
  • نمک طبیعی یا نمک دریا و سنگ نمک طبیعی نیز پس از خرد کردن و آسیاب کردن می تواند به عنوان یک روش درمان گیاهی عفونت ادراری کودکان و بزرگسالان مورد استفاده قرار گیرد. به منظور درمان عفونت ادراری با طب سنتی کمی آب نمک طبیعی را با پارچه ای به قسمت خارجی ناحیه تناسلی بمالید و پس از مدتی با آب گرم بشویید. در غذاهای خود هم از نمک طبیعی استفاده نمایید. قبل از هر غذا و بعد از هر غذا مقداری نمک طبیعی میل نمایید.
  • به منظور درمان عفونت ادراری کودکان در طب سنتی می‌توانید یک ظرف پر از میوه‌های خوشمزه و البته دارای خواص ضد عفونت ادراری را برای کودکان بیاورید تا میل کنید. از جمله این میوه‌ها که به درمان عفونت ادراری کودکان در طب سنتی کمک می کنند عبارتند از کران بری، زغال اخته، پاپایا، آب پرتقال و آب لیموترش، آب آناناس، آب انگور قرمز. دقت کنید که آب این میوه‌ها را به صورت طبیعی و از میوه طبیعی تهیه کنید.
  • همچنین به منظور درمان خانگی عفونت ادراری در کودکان مواد غذایی آنتی بیوتیک مانند سیر، دمنوش زنجبیل، جعفری، مارچوبه، خیار، کرفس، چغندر مصرف کنید.
  • استفاده از چند دمنوش برای عفونت ادراری می تواند کمک کننده باشد و به درمان آن کمک کند. چند دمنوش برای عفونت ادراری عبارتند از دمنوش آویشن، بابونه، دارچین و رزماری. برای تهیه دمنوش برای عفونت ادراری می بایست یک قاشق چایخوری از گیاه مربوطه را در یک استکان آب داغ بریزید و سر استکان را بپوشانید و حدود ده دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. سپس آن را با مقداری عسل مخلوط کرده و میل کنید.

سلام خسته نباشی میخواستم بپرسی چ داروهای گیاهی برای عفونت مجاری ادراری ک باعث قطع شدن ادرار هرازگاهی میاد چندقطره باز یکی دوبار یک ذره میاد باز قطره قطره میشه ممنون میشم بگین چ داروهای گیاهی خوبه مادرشوهرم 70سالشه روده کوچیکش برداشته واعتیاد هم داره البته خیلی مصرف کمه چون سن ش بالاس نمیتونه ترک کنه ..ممنون میشم راهنمایی کنید

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.
The comment language code.

Filtered HTML

  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
امتیاز
{"ratingValue":4.1,"reviewCount":18}
جمع امتیاز ها
5
تعداد امتیاز ها
18

افزودن دیدگاه جدید

Filtered HTML

  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
Schemas
{ "@context" : "https://schema.org", "@type" : "Article", "name" : "عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن","headline" : "عفونت مجاری ادرار در افراد و راه های درمان آن", "url" : "https://jameesalamat.com/node/109","id" : "https://jameesalamat.com/node/109","image":[ "https://jameesalamat.com/sites/default/files/field/image/%D8%B9%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA%20%D9%85%D8%AC%D8%A7%D8%B1%DB%8C%20%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%B1_0.jpg"], "author":"Jameesalamat.com - جامعه سلامت","description":" عفونت مجاری ادرار از جمله رایج ترین انواع عفونت ها به شمار میروند که به واسطه باکتری ایجاد می شوند. کودکان، نوجوانان، خانم ها و آقایان همه و همه می توانند در معرض ابتلا به این نوع عفونت قرار داشته باشند، اما در این میان باید توجه داشت که خانم ها نسبت به آقایان بیشتر در معرض ابتلا به این نوع عفونت قرار دارند" , "articleBody" : " عفونت دستگاه ادراری (urinary tract infection) به معنی عفونت در هریک از قسمت های دستگاه ادراری از جمله کلیه ها، مجاری ادراری و عفونت مثانه می باشدurinary-tract-infections. اکثر انواع عفونت های ادراری شامل قسمت پایینی دستگاه ادراری یعنی عفونت مثانه و پیشابراه می باشند. خطر ابتلا به عفونت ادراری در زنان بیشتر از مردان می باشد. عفونت محدود به مثانه دردناک و ناراحت کننده است اما اگر این عفونت به کلیه ها برسد، خطرناک و جدی میباشد. آنتی بیوتیک ها درمان اصلی این نوع عفونت هستند اما با رعایت مواردی که در ادامه بیان می کنیم، می شود شدت بیماری را کاهش داده و یا از ابتلا به آن پیشگیری نمود. انواع عفونت های دستگاه ادراری زنان عفونت کلیه ها با علائم درد کمر و&nbsp;پهلو ها، تب بالا و لرزیدن، تهوع و استفراغ عفونت مثانه (التهاب مثانه) با علائم فشار در لگن، درد زیر شکم، تکرر ادرار دردناک و خون در ادرار عفونت مجرای خروجی مثانه با علائم&nbsp; احساس سوزش هنگام ادرار علائم کلی عفونت دستگاه ادراری عفونت دستگاه ادراری همیشه همراه با علامت و نشانه نمی باشد، اما اگر علامتی داشته باشد، این علایم شامل موارد زیر می شوند: احساس نیاز شدید به ادرار کردن احساس سوزش هنگام ادرار ادرار پی در پی و کم حجم ادرار کدر ادرار سرخ، صورتی روشن، قهوه ای و یا ادرار به همراه خون ادرار پر بو درد لگن در خانم ها درد مقعد در آقایان در افراد مسن و میانسال ممکن است عفونت ادراری با بیماری دیگری اشتباه گرفته شود. وجود خون در ادرار خون در ادرار را باید جدی گرفت. این علامت، نشانه آن است که مخاط دستگاه ادراری در حال خونریزی است و جداره عروق ظریف آسیب دیده‌اند، اما رنگ و نوع خونریزی نیز می‌تواند نشان دهد محل خونریزی کجا بوده است.&nbsp;اگر خونریزی از قسمت فوقانی باشد خونریزی پررنگ خواهد بود. این نوع خونریزی‌ها ممکن است به دلیل وجود سنگ کلیه باشد، ولی در این موارد هیچ‌گاه خونریزی لخته‌ای نخواهیم دید. عفونت‌های داخل مثانه و پیشابراه یا وجود تومور در دستگاه ادراری تحتانی، موجب خــونریــزی لختــه‌ای به رنـگ روشن مـی‌شود.&nbsp;خونریزی همیشه با چشم مسلح قابـل رویت نیسـت و گاهی فقط در آزمایش ادراری و زیر میکروسکوپ دیده می‌شود. خونریزی می‌تواند به دلایل دیگری از جمله بالا بودن کلسیم در ادرار، اسید اوریک زیاد و کریستال اوری باشد.بیشتر عفونت‌ها به دستگاه ادراری تحتانی محدود می‌شود. عفونت پیشابراه اوتریت، عفونت مثانه سیستیت و عفونت کلیه پیلونفریت نام دارد. در عفونت دستگاه ادراری تحتانی دو عضو یعنی پیشابراه و مثانه درگیرند که گاه کلیه‌ها نیز درگیر می‌شوند. اگر درمان مناسب انجام نشود باکتری‌ها به نقاط فوقانی دستگاه ادراری تجاوز می‌کنند دلایل عفونت دستگاه ادراری عفونت دستگاه ادراری عموما زمانی رخ می دهد که باکتری ها از طریق مجاری ادراری وارد دستگاه ادراری شده و شروع به رشد و حرکت به سمت مثانه می نماید. هرچند که دستگاه ادراری طوری طراحی شده که بتواند این مهاجم های میکروسکوپی را بیرون نگه دارد، اما گاهی اوقات این دفاع جوابگو نمی باشد. زمانیکه&nbsp;باکتری ها وارد شوند، قادر به رشد و آلوده کردن دستگاه ادراری می باشند. عفونت های ادراری عموما در زنان رخ داده و پیشابراه و مثانه را تحت تاثیر قرار می دهند. عفونت مثانه (التهاب مثانه)&nbsp; این نوع از عفونت های ادراری بدلیل ورود نوعی باکتری به نام اشریشیا کولی (نوعی باکتری که عموما در دستگاه گوارش وجود دارد) به بدن رخ می دهد. هرچند رابطه جنسی می تواند باعث ابتلا به این بیماری شود، اما همیشه علت این بیماری نیست. همه زنان بدلیل آناتومی خاص بدنی خود در خطر ابتلا به این بیماری می باشند. عفونت پیشآبراه (اورتریت)&nbsp; این نوع از عفونت ادراری زمانی رخ می دهد که باکتری های دستگاه گوارش از طریق مقعد وارد پیشآبراه می شوند. همچنین در زنان ممکن است بیماری های مقاربتی همچون تبخال تناسلی، سوزاک و کلامیدیا می توانند باعث اورتریت شوند. عوامل افزایش&nbsp;خطر ابتلا به عفونت دستگاه ادراری زنان زن بودن: عفونت ادراری در زنان شایع تر می باشد و خیلی از زنان بیشتر از یکبار دچار این نوع عفونت می شوند. مصرف انواع خاص وسایل پیشگیری از بارداری: زنانیکه از دیافراگم برای پیشگیری از بارداری استفاده می کنند، بیشتر از دیگران در خطر عفونت دستگاه ادراری می باشند. بعد از دوران یائسگی: بعد از دوران یائسگی، عفونت ادراری بدلیل کمبود استروژن ممکن است شدیدتر شود. اختلالات دستگاه ادراری: اختلالات و غیرعادی بودن دستگاه ادراری می تواند باعث ابتلا به عفونت ادراری شود. گرفتگی در دستگاه ادراری:&nbsp;سنگ کلیه و یا پروستات بزرگ شده باعث حبس ادرار در مثانه و در نتیجه ابتلا به عفونت ادراری می شود. سیستم ایمنی ضعیف: دیابت و سایر بیماری ها می توانند باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن شده و در نتیجه خطر عفونت های ادراری می شود. استفاده از سوند:&nbsp;کسانیکه نمی توانند ادرار کنند و از سند و یا کاتتر استفاده می نمایند در خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت ادراری هستند. عوارض عفونت ادراری زمانیکه عفونت ادراری بموقع و بدرستی درمان شود، کم تر باعث ایجاد مشکل می شود. اما در صورت درمان نشدن، عفونت دستگاه ادراری باعث مشکلات جدی می شود که شامل موارد زیر می باشد: عفونت عودکننده، بخصوص در زنانیکه سه بار و بیشتر دچار عفونت ادراری شده اند. آسیب دیدگی دائمی کلیه که بخصوص در کودکان شایع تر می باشد. افزایش خطر زاییدن کودک کم وزن و یا زایمان زودرس. تشخص بیماری عفونت ادراری این بیماری عموماً با یک آزمایش ساده ی ادرار قابل تشخیص است. یک لیوان به شما داده می شود و از شما می خواهند که ادرار خود را درون آن بریزید. نمونه ی ادرار شما به آزمایشگاه انتقال داده می شود و آنجا از روی باکتری های موجود در آن تست به عمل می آید. اگر شما از نظر جنسی ارتباط دارید، ممکن است پزشک تشخیص دهد که این علائم مربوط به بیماری های دیگری نظیر بیماری های جنسی مانند: کالامیدیا و یا تبخال تناسلی باشند که متعاقباً آزمایش های لازم در آن زمینه را انجام خواهد داد. درمان عفونت ادراری پزشکان عموما از آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت ادراری استفاده می نمایند. اینکه چه دارویی و به چه مدت استفاده شود، بسته به باکتری موجود در ادرار می باشد. عموما علایم بیماری چندین روز بعد از درمان بیماری شروع به محو شدن و کاهش می کند. اما ممکن است برای درمان کامل نیاز به ادامه مصرف دارو تا چند هفته باشد. همه مقداریکه پزشکتان برای شما تجویز کرده را می بایست مصرف نمایید. پزشک همچنین از داروهای مسکن برای کاهش درد و سوزش هنگام ادرار استفاده مینماید. اگر بصورت پی در پی دچار این مشکل می شوید، ممکن است نیاز به هورمون تراپی، تست ادرار خانگی، مصرف آنتی بیوتیک تجویزی بعد از ادرار و مصرف مقدار بیشتری آنتی بیوتیک باشد. پزشکتان در این باره شما را راهنمایی می نماید. در انواع عفونت های شدید نیاز به استفاده از آنتی بیوتیک های تزریقی و بستری در بیمارستان می باشد. درمان عفونت ادراری با طب سنتی یا جایگزین هرچند هنوز ثابت نشده است، اما بعضی ها معتقداند؛ آب قره قاط می تواند به درمان عفونت ادراری کمک نماید. تحقیقات نشان می دهند بیشتری تاثیر این داروی گیاهی در زنانی است که بصورت پی در پی دچار عفونت ادراری می شوند. بااینحال مقدار و نحوه مصرف آب قره قاط بشکلی که بیشترین تاثیر را داشته باشد وجود ندارد. اگر آب قره قاط شما را اذیت نکرده و مشکلی دیگری ندارید می توانید از آن استفاده نمایید. البته اگر از داروهای رقیق کننده خون همچون وارفارین استفاده می نمایید، نباید از این داروی گیاهی استفاده کنید، چراکه ممکن است باعث خونریزی شود. درمان خانگی عفونت دستگاه ادراری زنان عفونت دستگاه ادراری می تواند دردناک باشد، اما با رعایت مواردی می شود تا زمانیکه آنتی بیوتیک عفونت را از بدن پاک می کند، درد عفونت ادراری را کاهش داد. این موارد شامل: مصرف مقدار زیادی مایعات: برای رقیق کردن ادرار و بیرون ریختن باکتری ها مفید می باشد. اجتناب از نوشیدنی های ملتهب کننده: اجتناب از مصرف نوشیدنی هایی که باعث التهاب مثانه می شوند همچون قهوه، الکل و نوشیدنی های حاوی اسید و کافئین شدت بیماری خود را کاهش می دهید. استفاده از پد های گرم: گذاشتن پدهای گرم (نه داغ) بر روی شکم باعث کاهش فشار برروی مثانه می شود. حمام گرم:&nbsp;به رهایی از سوزش و درد کمک می نماید. از وان استفاده نکنید. حرارت بدن: درجه حرارت بدن را بررسی نمایید و اطراف مهبل را دو مرتبه در روز آزمایش کنید. تب می تواند نشانه حضور عفونت جدی باشد. عدم آمیزش: از آمیزش تا زمان بهبودی خودداری نمایید. نکته: اگر در مهبل دختران گرمی و قرمزی رخ دهد ممکن است مربوط به حساسیت به ترشحات داخل واژن و یا هر گونه حساسیت در مقابل تماس باشد پیشگیری از عفونت ادراری در زنان برای کاهش خطر عفونت ادراری می توان از راههای زیر استفاده نمود: مصرف مقدار زیادی آب به شما در رقیق کردن ادرار و ادرار پی در پی و در نتیجه کاهش خطر عفونت ادراری کمک می نماید.&nbsp;نوشیدن آب شاتوت و یا استفاده از قرص آن می تواند به دخترهای جوان در پیشگیری از این بیماری کمک کند. بعد از ادرار کردن و مدفوع کردن و موقع شستن خود از جلو شروع کرده و رو به پشت حرکت نمایید تا باکتری های مقعد وارد دستگاه ادراری نشود. &nbsp;پس از رابطه زناشویی لیوانی پر آب مصرف کرده و همچنین ادرار نمایید، تا باکتری ها خارج شوند. دئودورانت ها، اسپری ها و سایر محصولات زنانه که در ناحیه آلت جنسی استفاده می شوند، قادر به التهاب پیشآبراه می شوند. از شستشوی مکرر خودداری کنید و مواد ضد عفونی و عطر و فرآورده های بهداشتی که آزار دهنده است را استفاده نکنید. ورودی واژن را هر روز با آب تمیز یا صابون ملایم بشویید و خشک نمایید. اگر به عفونت مجاری ادرار مشکوک هستید قبل از آمیزش آب زیادتری بنوشید و بلافاصله بعد از آن مثانه را خالی کنید. مصرف مرکبات و غذاهای حاوی ویتامین ث را فراموش نکنید. این نوع مواد به دلیل داشتن خاصیت اسیدی، بسیاری از عفونت های دستگاه ادراری را از بین می برند لباسهای زیر نخی و گشاد بپوشید.&nbsp; نوشیدن آب زیاد و بعضی میوه ها برای جلوگیری از عفونت به ویژه برای خانم های یائسه موثر است. کلیه ها خون ها را تصفیه می کنند. فرآورده های زائد خون به صورت ادرار دفع می شود و مجاری حالب آن را به مثانه می برد و از مجاری ادرار به خارج جریان پیدا می کند (مجرای ادراری آقایان داخل آلت تناسلی است). عفونت در این مجرای ادرار رخ دهد. زمان مراجعه به پزشک بخاطر عفونت مجاری ادرار زنان&nbsp; اگر مجرای ادرار دردناک شود یا هر کدام از عوارض زیر رخ دهد: تب بالاتر از 38 درجه و لرز وقتی ادرار فشار می آورد و تخلیه مثانه مشکل است. درد کمر و زیر دل خون یا چرک در ادرار ترشح غیر عادی مهبل (واژن) تهوع و استفراغ در صورتی که ناراحتی بعد از 24 ساعت بهبود نیافت. در صورتی که حامله هستید و عفونت ادرار رخ دهد. در صورتی که لرز یا عفونت ادرار توام شود افراد در معرض ابتلا به عفونت ادراری این بیماری مسری نیست و شما نمی توانید آن را از کس دیگری بگیرید. در اکثر موارد بیماری به دلیل مشکلات کلیوی و اختلالات مربوط به مثانه ایجاد می شود. عفونت ادراری در خانم های جوانی که دارای شرایط زیر هستند شایع تر است: قبلاً دچار این نوع عفونت ها شده اند ارتباط جنسی داشتند از اسپری های اسپرم کش به همراه کاندوم استفاده می کنند از دیافراگم استفاده می کنند باردار هستند رنگ ادرار نشانه چیست؟ رنگ ادرار در رابطه با سلامتی اطلاعات زیادی به ما می‌دهد. بو، غلظت و رنگ ادرار در مورد چیزی که خورده‌اید و یا بیماری که دارید، اطلاعات زیادی می‌دهد. حدود 95% ادرار از آب و بقیه آن از اوره، کلرید، سدیم، پتاسیم، کراتینین، دیگر یون‌های حل شده و مواد مختلف آلی و غیر آلی تشکیل شده است. رنگ ادرار به صورت کلی، زرد رنگ است که علت آن یوروبیلین (ماده زائد ایجاد شده از تجزیه گلبول‌های قرمز قدیمی خون) می‌باشد. بدن حدود 2 میلیون سلول قرمز خونی جدید تولید می‌کند که با سلول‌های قدیمی خون جایگزین می‌شود. این مقدار همیشه برابر است. شفاف (شبیه به آب دیده می‌شود): ادرار بی‌ رنگ، نوشیدن آب زیاد را نشان می‌دهد. همانطور که کم آبی برای بدن مضر است، آب بیش از حد در بدن هم می‌تواند نمک بدن را کاهش داده و باعث عدم تعادل در بدن گردد. زرد کم رنگ (به رنگ کاه کمرنگ): این رنگ عادی است و به شما می‌گوید مصرف آب بدنتان به اندازه و مناسب بوده است. سعی کنید در همین وضعیت بمانید. کدر (مانند مارتینی): اگر ادرارتان کدر است، احتمالا دچار عفونت مثانه (مجاری ادرار) شده‌اید. این کدری از خلط، بافت‌ها و پروتئین‌هایی حاصل می‌شود که تجزیه شده و با یکدیگر ترکیب می‌شوند. زرد متوسط (مانند لیموناد): در این حالت احتمالا آب بدن کم شده باشد. سعی کنید بیشتر آب بنوشید. زرد تیره (مانند آب سیب): حتما آب بنوشید! چرا که این رنگ نشان از بی‌ آبی بدن است! به علاوه احتمال دارد به علت مقدار زیاد ویتامین B در بدن باشد. نارنجی (مانند آب پرتقال): واقعا به آب نیاز دارید! از طرفی می‌تواند از علائم بیلی‌ روبین (ماده‌ای زرد رنگ برای فروپاشی سلول‌های قدیمی خون) باشد. اگر بیلی‌ روبین در ادرار وجود داشته باشد، نشانه‌ سنگ صفرا یا بیماری کلیوی است. برخی داروهای درمان عفونت ادراری می‌تواند ادرار را زیاد کند. صورتی (مانند آب هندوانه روشن): آیا شب گذشته لبو (چغندر) میل کرده‌اید؟ لبو رنگ ادرار را عوض می‌کند. اما احتمال وجود خون نیز وجود دارد! یک قطره خون می‌تواند عامل این رنگ باشد. شاید دکتر آن را مسئله‌ی مهمی نداند اما بهتر است به یک اورولوژیست مراجعه کرده و آزمایش دهید. شاید علت آن عفونت ادراری یا از علائم اولیه سرطان مثانه باشد. (در بیشتر موارد واقعا سرطانی در کار نیست اما یک آزمایش ساده بهتر از هیچی است!) صورتی کمی تیره (مانند آب انگور): در این نوع ادرار، مقدار بیشتری خون وجود دارد که احتمال عفونت ادراری یا سرطان را بیشتر می‌کند. در ادرار بیماران مبتلا به سنگ کلیه و سنگ مثانه نیز خون دیده می شود که البته سنگ مثانه کمتر باعث خونریزی می‌شود. صورتی تیره (مانند شربت آلبالو): احتمال دارد خون قدیمی باشد که بسیار نگران کننده است. اگر خون قدیمی باشد، شاید چیزی باعث خونریزی شده باشد و یا علائم سرطان باشد. قهوه‌ای (مانند نوشابه): داروهای خاص مانند کلروکین ضد مالاریا و نوعی آنتی‌ بیوتیک به نام مترونیدازول، می‌تواند رنگ ادرار را قهوه‌ای کند. بر اساس مقاله‌ای از کلینیک مایو (Mayo Clinic) شاید به دلیل پرخوری باقلا و ریواس باشد. البته به دلیل اختلال کبد و کلیه نیز این اتفاق می‌افتد. گاهی به دلیل برنامه سخت ورزشی نیز امکان دارد رنگ ادرار قهوه‌ای شود. ماهیچه‌ها از میوگلوبین برای گرفتن انرژی از اکسیژن استفاده می‌کنند. اگر در برنامه ورزشی خود زیاده روی کنید و به ماهیچه‌های خود صدمه بزنید، میوگلوبین در جریان خون وارد شده و از طریق ادرار از بدن خارج می‌شود و این دلیلی برای قهوه‌ای شدن ادرار می‌گردد. بهتر است برای این موضوع به دکتر مراجعه کرده و تست میوگلوبین بدهید. اگر مراقب نباشید احتمال دارد کلیه‌های خود را از دست بدهید. حتما بخوانید:&nbsp;مترونیدازول و هر آنچه باید در مورد نحوه مصرف و عوارض آن بدانید آبی یا سبز: احتمال دارد به خاطر خوردن غذاهای مختلف رنگی، رنگ ادرارتان تغییر کند. اگر دارویی جهت عفونت ادراری مصرف می‌کنید، ممکن است تاثیر آن نیز باشد. جای نگرانی نیست و سعی کنید قرص‌های خود را با آب فراوان بنوشید و از این خاص بودن لذت ببرید. آنتی بیوتیک مناسب برای درمان عفونت ادراری&nbsp; انواع مختلفی از آنتی بیوتیک ها برای درمان عفونت های ادراری&nbsp; وجود دارد. اکثر (75-95٪ )&nbsp; عفونت در زنان بوسیله یک باکتری شناخته شده به نام Escherichia coli )E. coli) ایجاد می شود. انواع دیگر باکتری ها ممکن است به ندرت وجود داشته باشد. درمان های مختلفی در مناطق مختلف کشور بر اساس الگوهای منطقه ای مقاومت دارویی توصیه می شود. اکثر بیماران مبتلا به عفونت ادراری بدون عارضه بدون هیچ تست تشخیصی خاص شروع به درمان می کنند، اگر چه آنالیز ادرار ممکن است با انجام یک نمونه ادرار انجام شود. در بررسی ادرار، اجزای شیمیایی ادرار مشخص می شود و پزشک ممکن است به رنگ ادرار، وضوح و نمونه زیر میکروسکوپ نگاه کند. کشت ادرار می تواند باکتری های خاصی که باعث عفونت ادراری شده اند را مشخص کند. علائمی مانند سوزش در هنگام ادرار معمولا در عرض یک تا دو روز پس از شروع درمان دیده می شود. حتما دوره دارو را کامل مصرف کنید. اگر علائم بعد از 2 تا 3 روز هنوز وجود داشته باشد، با پزشک خود تماس بگیرید. سوالات رایج درباره مصرف آنتی بیوتیک در عفونت ادراری 1. چه آنتی بیوتیک های خوراکی بدون عارضه برای درمان عفونت ادراری استفاده می شود؟ آنتی بیوتیک های خوراکی زیر معمولا برای درمان عفونت های عفونت ادراری (سیتیت حاد) مورد استفاده قرار می گیرند: سولفامتوکسازول تری متوریم نیتروفورانتوئین (مکبوید، مکرواندین) فسفومایسین (مونورول) آموکسی سیلین / کلوولانات (Augmentin) بعضی از سفالوسپورین ها مانند سفتوپوکسیم، سفیدیینیر یا سفافلر فلوروکینولونها مانند سایپروفلوکساسین (Cipro)&nbsp; و لووفلوکساسین (Levaquin)&nbsp; نیز معمولا برای سیتیت استفاده می شوند. یک بررسی نشان داد که هر دو فلوروکینولون خوراکی و تزریقی (همچنین به نام "کینولون ها") با عوارض ناشی از تاندون ها، عضلات، مفاصل، اعصاب و سیستم عصبی مرکزی همراه هستند. این عوارض جانبی می تواند به زودی پس از یک هفته دیده می شوند و ممکن است به طور بالقوه دائمی باشد. بیماران باید در خصوص استفاده از فلوروکینولون ها با پزشک خود صحبت کنند. با این حال، فلوروکینولون های خوراکی برای عفونت ادراری های پیچیده تر، از جمله پیلونفریت مناسب هستند. برای درمان سرپایی پیلونفریت بدون عارضه معمولا کینولون های زیر استفاده می شود:&nbsp; (Ciprofloxacin ، Cipro,Cipro XR) لووفلوکساسین&nbsp; 2. آیا آنتی بیوتیک های داخل وریدی (IV)&nbsp; برای عفونت ادراری شدید استفاده می شود؟ - اگر حامله هستید، تب بالا دارید یا نمی توانید غذا و مایعات را حفظ کنید، پزشک ممکن است شما را بستری کند، بنابراین شما می توانید با آنتی بیوتیک های داخل وریدی درمان شوید. وقتی عفونت شما شروع به بهبود می کند، ممکن است به خانه بازگردید و با آنتی بیوتیک خوراکی جریان بهبود را ادامه دهید.&nbsp;در مناطقی که مقاومت فلوروکینولون بیش از 10 درصد است، در بیماران مبتلا به پیلونفریت شدید، افرادی که دارای عفونت ادراری پیچیده هستند که به لوروکینولون ها آلرژی دارند یا قادر به تحمل کلاس دارو نیستند، درمانی با یک عامل از قبیل سفتریاکسون یا آمینوگلیکوزید به عنوان جنتامایسین یا توبرامایسین ممکن است مناسب باشد. درمان مداوم شما باید بر اساس اطلاعات حساسیت دریافت شده از آزمایشگاه باشد. سفریکسون جنتامایسین ترومایسین 3. عوارض جانبی رایج استفاده از آنتی بیوتیک در عفونت ادراری چیست؟ هر آنتی بیوتیک مسئول تعدادی از عوارض جانبی است. عوارض جانبی آنتی بیوتیک خود را با پزشک مورد بحث قرار دهید. عوارض جانبی آنتی بیوتیک ها عبارتند از: عفونت های مخمری واژینال یا ترشحات دهانی (گونه های کاندیدا): آنتی بیوتیک ها همچنین ممکن است تعادل فلور طبیعی در واژن را تغییر دهند و منجر به رشد بیش از حد قارچی شود. کاندیدا آلبیکنس یک قارچ رایج است که معمولا به مقدار زیاد در واژن وجود دارد و معمولا باعث بیماری یا علائم نمی شود. با این حال، کاندیدیازیس واژینال زمانی رخ می دهد که رقابت باکتریها به دلیل درمان با آنتی بیوتیک محدود باشد.&nbsp; ناراحتی شکم: آنتی بیوتیک ها اغلب با ناراحتی معده مانند حالت تهوع، استفراغ، عدم اشتها (بی اشتهایی)، درد معده یا سوزش (دیسپپسی) ارتباط دارند. مصرف غذا ممکن است باعث کاهش ناراحتی معده شود، اما با داروساز چک کنید. اسهال مرتبط با آنتی بیوتیک: آنتی بیوتیک ها معمولا منجر به اسهال ناشی از آنتی بیوتیک و یا مدفوع شکننده می شوند که پس از قطع آنتی بیوتیک مشخص می شود. آنتی بیوتیک های وسیع طیف همچنین می توانند فلور روده نرمال ("باکتری خوب") را از بین ببرند و منجر به رشد بیش از حد باکتری های عفونی مانند Clostridium difficile )C. difficile) شوند. اگر اسهال شدید، خونریزی همراه با گرفتگی معده یا استفراغ باشد، با پزشک تماس بگیرید تا از C. difficile جلوگیری شود. شایع ترین آنتی بیوتیک های مرتبط با اسهال مرتبط با آنتی بیوتیک&nbsp;آموکسی سیلین-کلووولانات، آمپی سیلین و سفالوسپورین ها، فلوروکینولون ها، آسیترومایسین و کلاریترومایسین هستند. سندرم استیونس جانسون (SJS)، نكرولیز اپیدرمال سمی(TEN) : سندرم استیونس جانسون و نكرولیز اپیدرمی سمی، واكنشهای شدید آلرژیک هستند. واکنش های پوستی مانند بثورات پوستی، لایه برداری پوست و زخم های غشای مخاطی می تواند رخ دهد و ممکن است تهدید کننده زندگی باشد. آنتی بیوتیک ها مانند سولفونامید ها، پنی سیلین ها، سفالوسپورین ها و فلوروکینولون ها ممکن است به SJS و TEN منجر شوند. 4. مقاومت آنتی بیوتیکی یعنی چی؟ نرخ مقاومت در برابر آنتی بیوتیک ها همواره بر اساس الگوهای محلی در جامعه و عوامل خطر خاصی برای بیماران مانند استفاده از آنتی بیوتیک یا سفر اخیر متغیر است. با افزایش میزان مقاومت آنتیبیوتیکی به آمپی سیلین و آموکسی سیلین برای سيستيت (E. coli)، با وجود آموکسی سیلین / کلووولانات (Augmentin)&nbsp; هنوز ممکن است گزینه ای باشد. سایر درمان های خوراکی با افزایش میزان مقاومت گزارش شده شامل سولفامتوکسازول-تریمتوپریم (Bactrim DS، Septra DS ) و فلوروکینولون ها می باشد. میزان مقاومت در برابر سفالوسپورین خوراکی و آموکسی سیلین / کلوولانات هنوز هم کمتر از 10 درصد است. 5. چه آنتی بیوتیک های جدیدی برای عفونت ادراری&nbsp;در دسترس هستند؟&nbsp; آخرین مصوبات آنتی بیوتیک FDA برای عفونت ادراری عبارتند از: Avycaz Avycaz) avibactam and ceftazidime) نسل بعدی، مهار کننده β- لکتام غیر بتالاکتاماز و نسل سوم آنتی بیوتیک سفالوسپورین آنتی پیسودومونال برای درمان عفونتهای داخل شکمی پیچیده در ترکیب با مترونیدازول و ادرار پیچیده است.&nbsp;Avycaz برای اولین بار در تاریخ 25 فوریه 2015 تایید شد و توسط Allergan Inc. ساخته شده است. Avycaz به عنوان تزریق داخل وریدی هر 8 ساعت داده می شود. تنظیمات لازم در بیماران با اختلالات کلیوی ضروری است. Zerbaxa Zerbaxa&nbsp; (سفتووزان و تازوباکتام) ترکیبی از مهارکننده های سفالوسپورین و بتالاکتاماز برای درمان عفونت های شکمی در داخل شکمی است و با مترونیدازول مصرف می شود. Zerbaxa همچنین برای عفونت های دستگاه ادراری پیچیده (CUTI)، از جمله پیلونفریت استفاده می شود.&nbsp;Zerbaxa برای اولین بار در 19 دسامبر 2014 تایید شد و توسط Merck و Co. تولید شده است. Avycaz به عنوان تزریق داخل وریدی هر 8 ساعت داده می شود. تنظیمات لازم در بیماران با اختلالات کلیوی ضروری است. 6. آیا آنتی بیوتیک های بدون نسخه برای عفونت ادراری وجود دارد؟ آنتی بیوتیک های بدون نسخه برای عفونت ادراری در دسترس نیستند. پزشک شما ممکن است یک محصول OTC به نام&nbsp; فنازوپیریدین را توصیه کند تا مثانه را خنثی کند تا درد سوزش را در طی ادرار کاهش دهد. Uristat را می توان بدون نسخه در داروخانه خریداری کرد. یک محصول فنزانوپیریدین مشابه Pyridium نیز با نسخه از پزشک در دسترس است. فنازوپیریدین را فقط 48 ساعت مصرف کنید و ممکن است ادرار را به رنگ قهوه ای، نارنجی یا قرمز تبدیل کند. بهتر است هنگام استفاده از فنازوپیریدین، از لنز استفاده نکنید. 7. چه اتفاقی می افتد اگر عفونت ادراری مکرر داشته باشم؟ برخی از زنان ممکن است یک یا دو یا سه نوع عفونت ادراری در سال داشته باشند؛ برای این زنان پیشگیری با آنتی بیوتیک ها توسط پزشک توصیه می شود. برای عفونت ادراریهای مکرر، چندین گزینه وجود دارد: یک دوره کوتاهتر (3 روز) آنتی بیوتیک در اولین علائم عفونت ادراری؛ یک نسخه ممکن است به شما برای نگهداری در خانه تجویز شود. دوره طولانی تر درمان آنتی بیوتیک. یک دوز از آنتی بیوتیک را بعد از مقاربت جنسی مصرف کنید. انتخاب آنتی بیوتیک بر اساس عفونت ادراری قبلی، اثربخشی و عوامل خاص مانند آلرژی و هزینه های درمانی است. آنتی بیوتیک هایی که معمولا برای عفونت ادراری های عادی استفاده میشوند میتوانند شامل سولفامتوکسازول، ترتریتوپریم، نیتروفورانتوئین، سفافلور، سفالکسین یا نورفلوکساسین باشند. در زنان بعد از یائسگی خشکی واژن ممکن است منجر به عفونت های مجدد شود، استروژن واژینال ممکن است یک درمان موثر باشد. 8. آیا می توانم بدون آنتی بیوتیك عفونت ادراری را درمان كنم؟ درمان عفونت ادراری بدون آنتی بیوتیک معمولا توصیه نمی شود. عفونت ادراری اولیه مانند عفونت مثانه (cystitis) می تواند در طول زمان بدتر شود و منجر به عفونت شدید کلیوی (پیلونفریت) شود. با این حال، یک مطالعه کوچک نشان داده است که ابتلا به عفونت ادراری های خفیف ممکن است به خودی خود برطرف شود. اگر علائم عفونت ادراری دارید، بهتر است با پزشک خود چک کنید. زنان باردار در صورتی ابتلا به عفونت ادراری باید هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنند، زیرا این می تواند منجر به افزایش خطر ابتلا به کمبود وزن یا زایمان زودرس نوزاد شود. 9. آیا آب ذغال اخته از عفونت ادراری جلوگیری می کند؟ برخی از بیماران مایل به استفاده از ذغال اخته یا آب ذغال اخته به عنوان درمان خانگی برای درمان عفونت ادراری می باشند. مشخص نشده است که آب ذغال اخته عفونت باکتریایی مداوم در مثانه یا کلیه را درمان می کند یا خیر. ذغال اخته به عنوان یک عامل نگهدارنده پیشگیری برای عفونت ادراری مورد مطالعه قرار گرفته است. طبق گفته یکی از متخصصان، ماده فعال در ذغال اخته - پروانتوسیانیدین های نوع آ&nbsp; (PACs) -&nbsp; را در برابر باکتری های عامل بیماری عفونت ادراری موثر است، اما تنها در کپسول های ذغال اخته ، نه در آب ذغال اخته است. به نظر می رسد ذغال اخته با جلوگیری از چسبیدن باکتری ها به داخل مثانه اثر می کند؛ با این حال، برای جلوگیری از چسبندگی باکتری ها، مقدار زیادی آب زغال اخته نیاز است. علاوه بر این، زغال اخته برای جلوگیری از عفونت ادراری های عود کننده در مطالعات کنترل شده ثابت نشده است. مطالعات قبلی نشان داد که آب زغال اخته یا زغال اخته برای جلوگیری از عفونت ادراری ها مفید است. اثربخشی بسیاری از داروهای گیاهی یا خانگی ممکن است به اندازه داروهای تجویزی مورد آزمایش قرار نگرفته باشد. محصولات گیاهی بدون نسخه و مکمل های غذایی توسط FDA قانون گذاری نمی شود. عوارض جانبی و تعاملات دارویی نیز هم ممکن است با درمان های جایگزین رخ دهد. همیشه قبل از استفاده از درمان جایگزین، مکمل گیاهی یا رژیم غذایی با پزشک خود مشورت کنید. در اکثر موارد آنتی بیوتیک بهترین درمان برای عفونت ادراری است. سوزش ادرار &nbsp;سوزش ادرار عموما نشان‌دهنده عفونت دستگاه ادراری می‌باشد. این عفونت‌ها اغلب منشاء باکتریایی داشته و بیشتر مواقع در دختران و زنان جوان مشاهده می‌شود. به طور کلی طیف وسیعی از بیماری‌ها می‌تواند موجب بروز این مشکل شود که البته این بیماری‌ها نیز براساس جنس و سن بیماران متفاوت است. از جمله این بیماری‌ها عفونت مثانه، عفونت پروستات، بیماری‌های مقاربتی و ... است. توجه داشته باشید که خطرناکترین علت سوزش و تکرر ادرار، وجود نوع بدخیمی از سرطان مثانه است. بنابراین از کنار سوزش و تکرر ادرار نباید به آسانی گذشت. چه کسانی بیشتر به سوزش ادرار مبتلا میشوند؟ این بیماری در بین دختران و زنان شایع تر است و دلیل آن ناشی از موقعیت آناتومیک قرار گرفتن میزراه نسبت به موقعیت مقعد در خانمها است. کودکان نیز ممکن است به علت پوشک بودن به طور مداوم دچار عفونت ادراری شوند و به علت درد هنگام خروج ادرار بیقراری کرده و گریه کنند ولی قادر نیستند آنچه را حس میکنند بیان نمایند. کاهش رشد کودک، تب، استفراغ و اسهال علایم وجود عفونت و سوزش ادرار در دختران کوچک است. در پسر بچه‌ها این بیماری بعد از یک سالگی شایع نیست. در اقایان نیز وجود علایمی مانند سوزش ادرار بعد از 45 سالگی میتواند نشانه‌ای بر بزرگ شدن پروستات در آنها باشد. همچنین برخی بیماری‌های مقاربتی در هر دو جنس نیز با علایم سوزش و درد هنگام ادرار کردن همراه است. درمان خانگی سوزش ادرار با طب سنتی روش‌های ارائه شده در ادامه از راهکارهای درمان خانگی سوزش ادرار با گیاهان دارویی با کمک طب سنتی است: نوشیدن آب فراوان در طول روز مقدار زیادی آب بنوشید تا کلیه‌ها شستشو داده شوند. نوشیدن آب نارگیل خوردن آب نارگیل تازه و سبز 2 تا 3 مرتبه در روز از روشهای درمان خانگی سوزش ادرار است. جوشانده پوست لیمو یک قاشق چایخوری پوست لیموی رنده شده را در یک لیوان کامل آب بجوشانید و از این محلول 2 تا 3 مرتبه در روز بخورید. آب هویج خوردن آب هویج برای رفع عفونت ادراری مفید است، به این منظور آب هویج تازه را به میزان نصف فنجان 3 مرتبه در روز بخورید. سرکه سیب سرکه سیب دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی بوده و به مبارزه با عفونت‌های عامل ناراحتی ادراری کمک می کند. بعلاوه سرکه سیب غنی از آنزیم ها، پتاسیم و سایر مواد معدنی مفید بوده و به بازگرداندن pH بدن به حالت طبیعی کمک می کند. 1 قاشق غذاخوری سرکه سیب خام و 1 قاشق چایخوری عسل خام را به لیوان آب گرم اضافه نمایید. روزی 2 مرتبه از این ترکیب بنوشید. ماء الشعیر یک قاشق غذاخوری جو را در یک لیوان بجوشانید و با آن سوپ درست کنید. وقتی پخته شد به آن یک لیوان دیگر آب اضافه کنید تا رقیق‌تر شود. یک لیوان از این سوپ را 2 تا 3 بار در روز بخورید. دمکرده جعفری از دیگر روشهای درمان خانگی سوزش ادرار خوردن دم کرده یا خیسانده سبزی جعفری است. به این منظور به میزان یک مشت برگ جعفری را بشویید و آنها را خرد کرده و در دو لیوان آب داغ در حال جوش بریزید. سپس درب ظرف را بسته و اجازه دهید دو تا سه ساعت در همین حال باقی بماند. سپس آن را صاف کرده و 2 تا 3 مرتبه در روز بنوشید. درمانهای خانگی ذکر شده در بالا در واقع نوعی درمان مکمل برای این بیماری بوده و در صورت ادامه علایم بیماری حتما به پزشک متخصص مراجعه نمایید. عفونت ادراری در مردان در عفونت ادراری بعضی از اندام های بدن که مسئول هدایت ادرار به بیرون از بدن هستند، درگیر می شوند. اعضایی همچون کلیه، مثانه، لوله های متصل کننده ی کلیه و مثانه و پیشابراه. شاید اغلب فکر می کنید که عفونت ادراری مخصوص خانم ها است ولی باید بدانید که عفونت ادراری در مردان هم دیده می شود. بیماری‌ هایی که می‌توانند با سوزش ادرار خود را نشان دهند سوزش ادرار به تنهایی بیماری به حساب نمی‌آید، بلکه می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های مختلف باشد و طیف وسیعی از بیماری‌ها می‌تواند موجب بروز این مشکل شود. 1. عفونت پروستات، عفونت پیشابراه، عفونت مجاری ادراری موارد مذکور در مردان جوان می‌تواند علت سوزش ادرار باشد که در میان آن‌ها عفونت ادراری شایع‌ترین علت این عارضه است. لازم به ذکر است که مردان دارای مجاری ادراری درازتری نسبت به خانم‌ها هستند و غده پروستات هم مواد ضد‌ باکتریائی ترشح می‌کند که مانعی برای عفونت ادراری است. بنابراین عفونت مجاری ادرار در مردان چیز ساده‌ای نیست و اگر مردی دچار سوزش ادرار شود، نباید نسبت به آن بی‌تفاوت باشد. 2. بیماری‌های مقاربتی علت سوزش ادرار در مردان ممکن است بدلیل وجود یک بیماری مقاربتی، مثل سوزاک یا کلامیدیا باشد. 3. سیستیت بینابینی سیستیت بینابینی، شرایط مزمن دردناکی است که در آن مثانه ملتهب و تحریک می‌شود و در نتیجه فرد مجبور می‌شود که به طور مکرر ادرار کند و ادرار کردنش دردناک می‌باشد. این عارضه در زنان شایع‌تر از مردان است. 4. بزرگ شدن پروستات در مردان بالای 50 سال ممکن است پروستات (غده‌ای که در زیر مثانه و نزدیک پیشابراه قرار دارد) بزرگ شود و و سبب انسداد جریان ادرار ار مثانه به سمت بیرون گردد. به این مشکل بزرگی یا هیپرپلازی خوش خیم پروستات یا BPH گفته می‌شود. BPH می‌تواند مانع تخلیه‌ی کامل مثانه شود و باقی ماندن ادرار در مثانه مسئله‌ ای است که احتمال رشد باکتری‌ها در مثانه و بروز عفونت ادراری را افزایش می‌دهد. 5. تومور مثانه و سیستم ادراری وجود تومور در مثانه یا سیستم ادراری هم یکی از دلایل رایج در سوزش ادرار است. 6. وجود سنگ در سیستم ادراری یا مثانه پس از عفونت ادراری که در بالا بدان اشاره شد، سنگ‌های ادراری دومین علت شایع سوزش ادرار است. عفونت ادراری در مردان به چه دلایلی رخ می دهد؟ دیگر علل سوزش ادرار عبارت است از: آسیب دیدگی: تحریک یا صدمه موضعی ناشی از سوندگذاری یا تماس جنسی بدشکلی‌ها یا انسدادهای کالبدشناختی: انسداد ناشی از بزرگ شدن پروستات یا تنگی مجاری خروج ادرار درد مربوط به ضایعه‌های خارجی روی دستگاه تناسلی: بیمار در اثر ریختن ادرار روی زخم‌ها دچار درد و سوزش می‌شود. واکنش یا تحریک خارجی:&nbsp;استفاده مداوم از فراورده‌های تحریک کننده یا حساسیت زا عارضه‌های عصب شناختی: هر گونه عارضه عصبی که تخلیه مثانه را دشوار کند. سرطان: سرطان میزراه (مجرای خروج ادرار)، مثانه، پروستات،&nbsp;آلت تناسلی ابتلا به عارضه‌هایی مانند دیابت شیرین و بیماری‌های مزمن سرکوب کننده سیستم ایمنی نشانه بازر عفونت ادراری در مردان تکرر ادرار بارزترین نشانه ی عفونت ادراری در مردان است. احساس نیاز به دفع با فواصل کوتاه و عدم احساس آرامش بدن پس از دفع می تواند ناشی از مشکلات روحی و اضطراب نیز باشد. این مورد به خصوص در کودکان و نوجوانان و خانم ها بسیار شایع است و در روزهای امتحانات و برگزاری مهمانی ها و جشن ها به اوج می رسد. این احساس تکرر در بسیاری از مواقع با احساس نیاز به دفع همزمان مدفوع نیز همراهی می کند و شخص را مکرر به دستشویی می کشاند و به آن سندرم روده تحریک پذیر یا IBS می گوییم. عفونت ادراری در مردان به چه دلایلی رخ می دهد؟ تغییرات ظاهری ادرار همراه با سوزش ادرار در مردان تغییر رنگ ادرار تغییر حجم ادرار وجود خون در ادرار وجود چرک در ادرار کدر شدن ادرار درمان‌ عفونت ادراری در مردان آزمایشات‌ پزشكی‌ای‌ كه‌ برای‌ كمك‌ به‌ تشخیص‌ انجام‌ می‌شوند عبارتند از: آزمایش‌ ادرار، جمع‌آوری‌ دقیق‌ ادرار برای‌ كشت‌، سیستوسكپی‌ (بررسی‌ داخل‌ مثانه‌ با كمك‌ لوله‌ای‌ كه‌ سر آن‌ منبع‌ نوری‌ و دوربین‌ ویدیویی‌ قرار دارد)، و سونوگرافی‌ درمان‌ معمولاً با آنتی‌بیوتیك‌ انجام‌ می‌پذیرد. حمام‌ آب‌ گرم‌ ممكن‌ است‌ علایم‌ را تخفیف‌ دهد. درمان با داروها آنتی‌بیوتیك‌ برای‌ مبارزه‌ با عفونت،‌ داروهای‌ ضد اسپاسم‌ برای‌ تخفیف‌ درد. عفونت ادراری در چه مردانی شایع تر است؟ عفونت مثانه (سیستیت) در مردانی که رابطه‌ ی جنسی معقدی دارند و در مردانی که ختنه نشده‌ اند، شایع‌تر است. پیشگیری از عفونت مجاری ادراری در مردان هر روز مقدار کافی مایعات بنوشید. مثانه را مکررا و به طور کامل تخلیه کنید. مقاربت سالم داشته باشید . همیشه از کاندوم پلاستیکی یا پلی اورتان استفاده کنید. بعد از مقاربت برای خروج باکتری ها ادرار کنید. اگر ختنه نشده اید پره پوس ( پوست حشفه ) را هر زمان که دوش می گیرید بشویید. درمان سوزش ادرار با گیاهان دم کردنی برای پیشگیری از عفونت های ادراری و درمان آن، می‌توانید از دم کردنی ها هم کمک بگیرید. این ترکیب را تهیه کنید: بذر چمن، بوسرُل (نوعی درخت که در آلپ می‌روید)، علف جارو و برگ های مورد را مخلوط کرده و بجوشانید (حدود 15 گرم از این گیاهان در یک لیتر آب). هر روز هر مقدار که تمایل دارید بنوشید. درمان خانگی سوزش ادرار با سرکه سیب سرکه سیب دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی بوده و به مبارزه با عفونت های عامل ناراحتی ادراری کمک می کند. بعلاوه سرکه سیب غنی از آنزیم ها، پتاسیم و سایر مواد معدنی مفید بوده و به بازگرداندن pH بدن به حالت طبیعی کمک می کند. نحوه استفاده:&nbsp;1 قاشق غذاخوری سرکه سیب خام و 1 قاشق چایخوری عسل خام را به لیوان آب گرم اضافه نمایید. روزی 2 مرتبه از این ترکیب بنوشید. همچنین 1 تا 2 فنجان سرکه سیب را به وان پر از آب اضافه نمایید و به مدت 15 تا 20 دقیقه در آن دراز بکشید. این کار را روزی یک مرتبه تا بهبودی کامل انجام دهید. در هر صورت، اگر زیاد دچار عفونت های ادراری می‌شوید، به مقدار زیاد و به طور مرتب مایعات بنوشید. با این کار، هم ادرارتان رقیق تر و هم خروجش سریع تر خواهد شد، به این ترتیب احتمال بروز عفونت های باکتریایی کمتر می‌شود. آنتی بیوتیک طبیعی برای از بین بردن عفونت مثانه و کلیه اگر می خواهید بطور طبیعی&nbsp; از شر عفونت های دستگاه ادراری&nbsp; خلاص شوید، یک&nbsp; آنتی بیوتیک طبیعی&nbsp; آموزش میدهیم که از پرطرفدارترین درمانهای خانگی است .هر کسی که&nbsp; به عفونت ادراری مبتلا شده باشد میداند که چقدر دردناک است&nbsp; همیشه احساس درد و فشار دارد&nbsp; این آنتی بیوتیک طبیعی&nbsp; به از بین بردن التهاب مثانه و کلیه کمک زیادی میکند. التهاب&nbsp; و عفونت مثانه&nbsp; &nbsp;ناشی از باکتری&nbsp; اشرشیاکلی است. رسپی آنتی بیوتیک طبیعی مواد لازم:&nbsp;&nbsp;250 گرم&nbsp; جعفری،&nbsp;250 گرم پوست لیمو،&nbsp;250 گرم عسل و&nbsp;2&nbsp; دسی لیتر روغن زیتون آماده سازی:&nbsp;&nbsp;جعفری را ریز کرده&nbsp; در مخلوط کن ریخته&nbsp; با پوست لیمو، عسل و روغن زیتون ترکیب کنید.&nbsp; مواد را به خوبی مخلوط کنید تا حل شود &nbsp;مقدار مصرف:&nbsp;&nbsp;یک قاشق غذاخوری&nbsp; هر روز صبح بخورید نکته 1:&nbsp;عسل باید خالص باشد&nbsp; لیمو و جعفری را هم قبل از استفاده خوب بشوئید نکته 2:&nbsp;از کافئین،دوری کنید درمان‌های خانگی برای عفونت مثانه در اینجا بعضی از راه‌حل‌های موثر و طبیعی خانگی برای عفونت مثانه که ارزان، بی‌ضرر و آسان هستند به شما ارائه می‌شود. 1. آب فراوان این بهترین درمان برای عفونت مثانه است. آب عامل پاک‌کننده عالی است و به دفع باکتری‌های مضر در قالب ادرار رقیق شده کمک می‌کند. بنابراین برای خلاص شدن سریع از عفونت مثانه به میزان زیادی آب بنوشید. ۲. جوش شیرین جوش شیرین یکی از بهترین درمان‌های خانگی برای درد عفونت مثانه است. فقط لازم است یک قاشق مربا خوری جوش شیرین را در یک لیوان آب مخلوط کنید، و آن را بنوشید. این درمان را روزانه تکرار کنید تا علائم به طور کامل فروکش کنند. ۳. آب ذغال اخته آب ذغال اخته یک درمان خانگی موثر برای جلوگیری از عفونت مثانه در زنان باردار است. ذغال اخته حاوی آنزیم‌هایی است، که واقعا در درمان عفونت مثانه مفید هستند. بنابراین، نوشیدن آب ذغال اخته به شما اجازه خواهد داد به سرعت از شر عفونت مثانه خلاص شوید. نکته: اگر شما یا یکی از افراد خانواده‌تان سابقه‌ی سنگ کلیه دارید، یا اگر برای رقیق شدن خون دارو مصرف می‌کنید از نوشیدن آب ذغال اخته پرهیز کنید. ۴. سرکه‌ی سیب خودتان را در آب حاوی سرکه‌ی سیب شستشو دهید. این کار به میزان زیادی احساس سوزشی را که هنگان ادرار کردن به خاطر عفونت مثانه به وجود می‌آید کاهش می‌دهد. ۵. ماست خوردن ماست نیز سودمند است چون شامل اسیدوفیلوس است، که به درمان عفونت مثانه کمک می‌کند. ۶. کیسه‌ی آب گرم به منظور رهایی از درد ناشی از عفونت مثانه، از یک کیسه‌ی آب گرم بر روی ناحیه شکم استفاده کنید. ۷. خوک طلایی خوک طلایی به خاطر خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی‌اش شناخته شده است. این گیاه به سرعت جداره‌ی مثانه را ترمیم می‌کند، خونریزی را بند می‌آورد و زخم ناشی از عفونت را نیز درمان می‌کند. ۸. بید گیاه بید گیاه درمانی تسکین دهنده برای کاهش التهاب در مثانه، پروستات یا پیشابراه است. این گیاه برای درمان سنگ کلیه نیز مفید است. ۹. گل گز روغنی این یک داروی گیاهی خوب برای درمان عفونت مثانه است. یک قاشق چای خوری آب گل گز روغنی را در یک دوم لیوان آب نارگیل مخلوط کنید و حداقل ۲ بار در روز از آن بنوشید. ۱۰. لیمو یک قاشق چایخوری آب لیمو را در ۱۸۰ میلی لیتر آب جوش مخلوط کنید. این محلول را به منظور رهایی از احساس سوزش و همچنین خونریزی ناشی از عفونت مثانه بنوشید. ۱۱. کاکل ذرت کاکل ذرت یک ادرار آور عالی و گیاهی موثر برای درمان عفونت مثانه است. این ماده تا حد زیادی التهاب مثانه، مجرای ادراری یا پروستات را کاهش می‌دهد. در درمان سنگ کلیه و التهاب مجرای ادراری کودکان نیز مفید است. ۱۲. اسفناج مقادیر مساوی از آب اسفناج تازه و آب نارگیل را با هم مخلوط کنید، و به منظور از بین بردن عفونت مثانه آن را بنوشید. ۱۳. علف طلایی علف طلایی یکی از بهترین داروهای گیاهی برای درمان درد عفونت مثانه است. این گیاه یک عامل ضد قارچ خوب است، که همچنین به تسکین درد ناشی از عفونت نیز کمک می‌کند. علف طلایی برای مثانه به عنوان یک تنظیم‌کننده عمل می‌کند. ۱۴. برگ تربچه آب برگ تربچه را بگیرید و برای خلاص شدن از شر عفونت‌ مثانه هر روز یک فنجان از آن بنوشید. ۱۵. روغن چوب صندل دست کم ۵ قطره روغن چوب صندل برای درمان عفونت مثانه کافی است. ۱۶. ویتامین ث مصرف ویتامین ث خود را افزایش دهید. ویتامین ث به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و مانع از رشد باکتری‌هایی می‌شود که باعث عفونت‌ مثانه می‌شوند. ۱۷. سیر برای مبارزه با عفونت‌ مثانه سیر خام بخورید. سیر یکی از بهترین درمان‌هایی است که به معالجه‌ی عفونت مثانه کمک می‌کند. این یک عامل ضد باکتری یا ضد ویروسی خوب است، که به درمان سریع عفونت کمک می‌کند. ۱۸. روغن پونه‌ کوهی عفونت مثانه را همچنین می‌توان با روغن پونه‌ی کوهی که یک عامل ضد باکتری بسیار عالی است درمان کرد. از آن جایی که یک آنتی بیوتیک طبیعی است برای درمان عفونت مثانه بسیار خوب عمل می‌کند. جعفری به درمان التهاب ناشی از عفونت مثانه کمک می‌کند. گیاهان دیگری که می‌توانند برای درمان التهاب مثانه استفاده شوند مولین و مارشمالو هستند. داروهای هومئوپاتی برای عفونت ادراری ۱. کانتاریس زمانی که فرد به علت عفونت‌ مثانه درد حادی را همراه با نیاز ناگهانی به دفع ادرار تجربه می‌کند اما قادر به ادرار کردن نیست، از این درمان استفاده می‌شود. ۲. بادلرزان درمان بادلرزان وقتی که درد مکرر همراه با نیاز ناگهانی به ادرار کردن وجود دارد برای معالجه‌ی عفونت مثانه به کار بسته می‌شود. 3. کچوله درمان کچوله زمانی می‌تواند انجام شود که نیاز مکرر به ادرار کردن وجود دارد و این نیاز مبرم هرگز به طور کامل برطرف نمی‌شود، حتی پس از ادرار کردن. 4. عشبه‌&nbsp;بیابانی این درمان زمانی توصیه می‌شود که فرد، به علت عفونت‌ مثانه، در هنگام ادرار کردن سوزش دردناکی احساس می‌کند. اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از عفونت مثانه مصرف آب یا سایر مایعات را افزایش دهید. از نوشیدن نوشابه، الکل، چای و قهوه اجتناب کنید. بهداشت را رعایت کنید. همیشه پس از توالت کردن خودتان را از جلو به عقب تمیز کنید(در مورد خانم ها). پس از داشتن رابطه جنسی ادرار کنید. جلوی ادرارتان را نگه ندارید. لباس زیر نخی بپوشید. دوش بگیرید و از استفاده از وان حمام اجتناب کنید. از دوش واژینال اجتناب کنید و از سایر محصولات زنانه استفاده کنید. از استفاده از تامپون(پنبه‌ی قاعدگی) اجتناب کنید، به جای آن از دستمال‌های بهداشتی استفاده و مدام آن را عوض کنید. عفونت ادراری در بارداری&nbsp; اگر عفونت کلیه داشته باشید و باردار باشید، احساس بسیار ناخوشایندی ایجاد میکند. اما ممکن است باعث تولد زودرس و وزن کم هنگام تولد نیز بشود. عفونت کلیه نادر است اما ممکن است موجب عفونت مثانه یا ادرار شود که در ابتدا علائمی ندارد. مدام بررسی کنید در اوایل بارداری باید مدام ادرارتان را بررسی کنید. پزشکتان نیز این بررسی را تجویز میکند. این آزمایش حتی اگر شما هیچ نشانه ای نداشته باشید باید انجام شود. این آزمایش از جمله آزمایش هایی است که به طور منظم در طول بارداری باید انجام شود.&nbsp; درمان عفونت ادراری در بارداری&nbsp; در این مورد به هیچ عنوان نباید خود درمانی شود و باید حتما به پزشک مراجعه شود چون ممکن است داروهایی برای افرادی که عفونت ادراری دارند تجویز شود که در دوران بارداری مصرف آن دارو ها مجاز نیست. پس حتما باید با مراجعه به پزشک و انجام آزمایش های لازم دارو مصرف شود. همچنین دوره های درمانی مختلفی وجود دارد که باید تحت نظر پزشک صورت گیرد. نکته دیگر این که افرادی که مکرر دچار عفونت ادرار می شوند لازم است در کل دوره بارداری درمان شوند. مثلا اگر 3 دوره عفونت ادراری گرفته باشند لازم است بعد از آخرین دوره درمان به صورت همیشگی دارو مصرف کنند.چنانچه این عفونت درمان نشود باعث عفونت کلیوی، کم خونی، فشارخون بالا، عفونت رحمی بعد از زایمان و همچنین سقط جنین خواهد شد. پیشگیری از عفونت ادراری در بارداری با مراجعه به موقع به پزشک باید آزمایش های لازم صورت گیرد. نحوه شست وشو پس از دستشویی هم بسیار مهم است. یکی از مهم ترین عواملی عفونت ادراری میکروب های روده ای (اشریشیاکلا) هستند. هنگام شست وشو قسمت مقعد باید طوری شسته شود که میکروب ها به سمت بالا نیایند. در خانم های باردار به محض سوزش ادرار و تکرر ادرار باید به پزشک مراجعه و آزمایش داده شود و در صورتی که عفونت در ادرار دیده شود، باید درمان شود. علت افزایش شیوع عفونت ادراری در زنان باردار تغییرات هورمونی در زنان باردار باعث تغییراتی در دستگاه ادراری می‌شود. هورمون پروژسترون موجب اتساع حالب‌ها می‌شود. در این حالت، عضلات حالب شل‌تر می‌شود و انقباضات کافی برای تخلیه حالب وجود ندارد. علاوه بر آن رحم در ماه‌های آخر بارداری بزرگ می‌شود و به حالب‌ها و مثانه فشار وارد می‌کند. این نیز باعث ایجاد مشکل برای تخلیه ادرار می‌شود. غیر از این دو مورد مهم در تاخیر تخلیه ادرار، مورد بعدی وجود هورمون‌های بارداری است که از خاصیت اسیدی ادرار می‌کاهند. همچنین در ادرار این افراد قند بیشتری هم وجود دارد. این دو مورد هم از عواملی هستند که وضع را برای عفونت مهیا می‌کنند. علائم عفونت ادراری در کودکان&nbsp; عفونت ادراری در کودکان یک بیماری بسیار مهم و شایع است؛ به طوری که ۳ تا ۵ درصد دختران و ۱ درصد پسران عفونت ادراری را تجربه می‌کنند.&nbsp;عفونت ادراری در کودکان یک بیماری مهم و شایع است که به علت وارد شدن میکروب به مجاری ادرار ایجاد می‌شود. چنانچه عفونت فقط مثانه را درگیر کند «سیستیت» و اگر کلیه را درگیر کند «پیلونفریت» نامیده می‌‌شود. این بیماری می‌تواند باعث تخریب قسمتی از کلیه شده یا ایجاد فشار خون و نارسایی کلیه نماید و از این رو اهمیت زیادی دارد.&nbsp;میکروب های ایجادکننده عفونت اکثرا میکروب های موجود در دستگاه گوارش هستند. البته ویروس ها و قارچ ها نیز می توانند موجب بروز عفونت ادراری در کودکان شوند. تقریبا ۷ درصد کودکان کوچک تر از دو سال که تب می کنند، به علت عفونت ادراری است.&nbsp;عفونت های دستگاه ادراری در کودکان نسبتا شایع است اما معمولا جدی نیست. این عفونت ها اغلب به طور موثر با آنتی بیوتیک درمان می شوند.&nbsp; عملکرد طبیعی مجاری ادراری در کودکان &nbsp;کلیه ها مواد زائد و آب اضافی بدن را از خون فیلتر کرده و تبدیل به ادرار می کنند. سپس ادرار از کلیه ها توسط لوله هایی که حالب نامیده می شوند، به کیسه بادکنکی شکلی که مثانه نامیده می شود انتقال می یابد. در اطفال براساس سن مثانه قادر است ۱ تا ۵/۱ اونس( ۳۰۰ الی ۶۰۰ گرم) ادرار به ازای هر سال در خود ذخیره کند. بنابراین مثانه یک کودک ۴ ساله می تواند ۴ تا ۶ اونس ادرار در خود ذخیره کند. زمانیکه مثانه تخلیه می گردد، ادرار از طریق لوله ای که پیشابراه نامیده شده به خارج از بدن هدایت می شود. مخرج پیشابراه در پسران در نوک آلت تناسلی و در دختران در انتهای دستگاه تناسلی خارجی قرار دارد. چگونگی عفونت مجاری ادراری در کودکان ادرار طبیعی فاقد باکتری می باشد. در زمان ادرار کردن باکتری موجود در پوست یا مقعد می تواند به سمت بالا و مثانه حرکت کند. زمانیکه این حالت رخ می دهد، باکتری منجر به بروز عفونت و التهاب در مثانه می شود. سبب درد در قسمتهای تحتانی، شکم و پهلوها شده که به این بیماری سیستیت یا عفونت مثانه گفته می شود.&nbsp;اگر باکتری به سمت بالا برود، سبب درگیری کلیه ها نیز شده و عفونت کلیه ایجاد می شود. عفونت معمولاً همراه با درد و تب است بعلاوه عفونت کلیه در مقایسه با عفونت مثانه بسیار جدی تر خواهد بود. در بسیاری از اطفال وجود عفونت ادراری می تواند، نشاندهنده وجود ناهنجاری در مجاری ادراری باشد، که خود فرد را مستعد ایجاد مشکلات دیگر خواهد کرد. به همین دلیل، زمانیکه کودکی مبتلا به عفونت ادراری شد، آزمایشات لازم باید انجام شود. در موارد دیگر نیز عفونت ادراری در کودکان امری معمولی بوده و این عفونت نیز شبیه عفونتهای سایر نقاط بدن نظیر گوش رخ می دهد. گاهی نیز ممکن است کودک به نوعی باکتری دچار شده باشد که این باکتری می تواند منجر به عفونت مجاری ادراری نیز شود. علائم عفونت ادراری در کودکان&nbsp; علامت عفونت ادراری در سنین مختلف متفاوت است. در سنین نوزادی و زیر یک ماه، بیماری با علائمی به صورت تب یا کم شدن حرارت بدن، بی‌حالی، بی‌اشتهایی، تحریک‌پذیری، شلی، اسهال، کم شدن حجم ادرار، زردی و از بین رفتن واکنش‌های نوزادی خودش را نشان می‌دهد.&nbsp;در سنین بالاتر این مشکل با نشانه‌هایی مانند تب، بوی بد ادرار، سوزش، تکرر و بی‌اختیاری ادرار، ایجاد شب‌ادراری، درد پهلوها و درد در ناحیه زیر شکم، قطع و وصل شدن جریان ادرار و بی‌قراری حین ادرار کردن در کودکان همراه است.&nbsp;همه والدین باید هر از چند گاهی، جریان ادراری کودک خود را بررسی کنند؛ به خصوص کودکانی که پوشک می‌شوند. همچنین اگر کودکی بیش از ۲ تا ۳ روز تب بی‌دلیل داشته باشد، انجام آزمایش ادرار توصیه می‌شود.&nbsp;&nbsp;اولین و مهم‌ترین گام در تشخیص عفونت ادراری در کودکان گرفتن نمونه ادراری به صورت استریل است. البته اگر نمونه در شرایط استریل گرفته نشود یا اگر در رساندن نمونه به آزمایشگاه بیش از یک ساعت تاخیر وجود داشته باشد، به اشتباه کشت مثبت شده و تشخیص عفونت ادراری در کودکان داده می‌شود (یعنی با این که کودک عفونت ادراری ندارد، ولی آزمایش عفونت را نشان می دهد). اقدامات مهم برای کودک بیمار یکی از اقدامات مهمی که برای کودک مبتلا به عفونت ادراری انجام می‌شود، سونوگرافی کلیه است که در آن انسداد، برگشت ادراری و اختلالات ساختاری مثانه و کلیه مشخص خواهد شد. در اکثر کودکان مبتلا به عفونت ادراری، عکسبرداری از مثانه نیز لازم می‌شود. علاوه بر این اقدامات در برخی موارد اسکن کلیه هم لازم بوده و باید انجام شود. درمان عفونت ادراری در کودکان&nbsp; بر اساس این‌که عفونت ادراری در کودکان مثانه یا کلیه را درگیر کرده باشد، درمان با آنتی‌بیوتیک خوراکی یا تزریقی به مدت ۷ تا ۱۴ روز توصیه می‌شود. البته با درمان آنتی‌بیوتیکی مناسب، تب و سایر علائم بعد از ۲ یا ۳ روز بهبود واضح می‌یابند. جلوگیری از عفونت ادراری در کودکان با این که جلوگیری از تمام موارد عفونت های ادراری در کودکان قابل انجام نیست، اما با انجام برخی اقدامات می توان خطر ابتلا را تا حدودی کاهش داد. توصیه های زیر ممکن است کمک کننده باشند: مطمئن باشید که کودک به اندازه کافی آب می نوشد و هیدراته است. به طوری که ادرار به طور منظم دارد از لباس های نایلونی که به ترویج رشد باکتری کمک می کنند باید اجتناب کرد. لباس های نخی و یا پنبه ای و گشاد باید برای کودکان استفاده شوند. از صابون های معطر و یا حمام کف برای کودکان باید پرهیز کرد. در مورد درمان یبوست باید به سرعت اقدام کرد. با پزشک در مورد داروهایی که می توانند به برطرف شدن یبوست کمک کنند مشورت کنید. استفاده از آب زغال اخته برای پیشگیری از عفونت ادراری در کودکان توصیه می شود. همچنین استفاده از پروبیوتیک ها که به صورت پودر یا قرص، یا ماست و دوغ حاوی پروبیوتیک و فرآورده های لبنی نیز وجود دارد توصیه می شود. در صورت عودهای مکرر عفونت کلیه و عدم درمان به موقع، احتمال ایجاد فشارخون و نارسایی کلیه وجود دارد. در حالی که درمان به موقع و سریع عفونت ادراری در کودکان از بروز این عواقب تا حد زیادی پیشگیری خواهد کرد علل ایجاد کننده&nbsp;عفونت ادراری در کودکان چیست و عوامل زمینه ‌ساز این بیماری کدام است؟ مهم ‌ترین علت می ‌تواند ریفلاکس یا برگشت ادرار از مثانه به کلیه‌ها باشد که معمولاً در ۳۰ تا ۵۰ درصد دختر بچه‌ها دیده می ‌شود که می‌ تواند هم عامل ایجاد کننده ی عفونت ادراری باشد و هم باعث افزایش عوارض عفونت ادراری خصوصا در بچه‌ها ‌گردد. بنابراین در صورت وجود ریفلاکس، پی گیری ضروری است. علت بعدی این است که بچه از نظر کنترل&nbsp; مثانه&nbsp; مشکل داشته باشد، مانند موارد زیر: اگر بچه‌ای ادرارش را نگه دارد و دیربه دیر به دستشویی برود؛ بچه‌هایی که تند تند به دستشویی می‌روند و نمی ‌توانند ادرارشان را نگه دارند؛ بچه‌هایی که در طول روز ممکن است یک قطره نم بزنند و لباس خود را خیس بکنند؛ یا بچه‌هایی که دچار یبوست&nbsp; هستند همگی می ‌توانند عوامل زمینه ‌ساز عفونت ادراری باشند. از علل دیگری که کم تر شایع است، وجود مشکلات نخاعی&nbsp; یا انسداد مجاری ادراری در بچه‌هاست. &nbsp;عفونت‌ ادراری بیش‌تر در چه سنی دیده می ‌شود و آیا جنبه ی ژنتیکی دارد؟ این بیماری بیشتر در دخترها و معمولاً در سنین ۷ تا ۱۱ سالگی دیده می ‌شود. در پسرها در یک سال اول زندگی ممکن است بیش‌تر دیده شود. مهم ‌ترین عامل عفونت ‌اداری ریفلاکس (برگشت ادرار از مثانه به کلیه) می ‌باشد. این علت می ‌تواند جنبه‌های ژنتیکی داشته باشد، یعنی عامل زمینه ‌ساز می‌ تواند ارثی باشد، مثلاً اگر پدر و مادر دچار برگشت ادرار از مثانه به کلیه‌ها باشند، تقریباً ۳۰ تا ۵۰ درصد بچه‌هایشان نیز این مشکل را دارا می ‌باشند و اگر یکی از بچه‌ها در خانواده برگشت ادرار داشته باشد، حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد بچه‌های دیگر نیز ممکن است این مشکل را داشته باشند. &nbsp;&nbsp;آیا بعد از درمان، ممکن است بیماری مجداً عود نماید؟ در حالت کلی امکان عود وجود دارد. وقتی بچه‌ای دچار عفونت ادراری می ‌شود، بیشترین زمانی که ممکن است بیماری عود کند، ۶ ماه بعد از بروز مشکل اولیه می‌ باشد. به همین علت حتماً لازم است عوامل زمینه ساز و علت‌هایی که ممکن است سبب عود بیماری شوند، مورد بررسی قرار گیرد.&nbsp;مهم ترین نکته در عود بیماری این است که عود مکرر می تواند باعث آسیب به کلیه‌ها و بروز عوارض شود. به همین علت عفونت ادراری حتماً باید تحت نظر پزشک متخصص تحت درمان کامل قرار گیرد و چنانچه پزشک معالج صلاح دید، کودک باید بستری شود. &nbsp;عدم درمان به موقع عفونت ادراری در کودکان، چه عوارضی ممکن است داشته باشد؟ با توجه به این که عفونت‌های مکرر در ناحیه ی کلیه می ‌تواند باعث افزایش فشار خون، کاهش و حتی توقف عملکرد کلیه ها در کودک شود، بنابراین باید بلافاصله بعد از تشخیص عفونت ادراری، نسبت به درمان مناسب اقدام شود. &nbsp;توصیه های لازم به والدین کودک حتماً به توصیه ی پزشک عمل کنند و در صورت نیاز تا زمانی که پزشک تشخیص بدهد بچه باید بستری شود و بعد از مرخصی از بیمارستان تمام موارد درخواست شده از سوی پزشک مربوطه را انجام دهند. اگر پزشک صلاح بداند باید عکس رنگی از مثانه گرفته شود و حدود ۲ سال به طور متناوب، باید تحت نظر پزشک معالج باشد. شلوار تنگ به بچه پوشانده نشود و لباس زیر بچه همیشه نخی و خشک باشد. هنگام شست وشوی بچه، به‌ خصوص بعد از اجابت مزاج، از جلو به عقب او را شست وشو دهند. این مساله بسیار مهم می ‌باشد و به محض مشاهده ی کوچک ‌ترین علامتی از جمله تغییر بوی بد ادرار یا وجود تب بدون علامت، حتماً به پزشک مراجعه کنند و مجدداً آزمایش ادرار انجام شود. بچه‌هایی که عفونت ادراری دارند، باید مایعات بیشتری مصرف کنند و ادرارشان را نگه ندارند. در رابطه با&nbsp;بیماری عفونت ادراری کودکان، با چه مشکلاتی مواجه هستید؟ متأسفانه بعضی خانواده‌ها از بستری کردن بچه ی خود امتناع می ‌کنند و نگران هستند. آنها فکر می‌ کنند که با درمان سرپایی هم بیماری قابل درمان است. آنها باید به توصیه ی پزشک عمل کنند و در صورت نیاز بچه را بستری کنند. حتی می ‌توانند حداقل چند روز اول را بستری کنند و بقیه ی طول دوره ی درمان را به طور سرپایی انجام بدهند. از دیگر مشکلات این است که متاسفانه پی ‌گیری از طرف والدین انجام نمی ‌شود. همان طور که گفته شد انجام پی ‌گیری در این بیماری ضروری است و در صورتی که پزشک درخواست کند در گرفتن عکس رنگی تردید نکنند. اگر بچه‌ای ادرارش را زیاد نگه می‌دارد یا بالعکس به فاصله ی زمانی کوتاه و تند تند به دستشویی می ‌رود یا یبوست دارد، والدین باید بلافاصله برای درمان این مشکل کودک اقدام کنند. &nbsp;توصیه&nbsp;کلی در مورد عفونت ادراری کودکان&nbsp; توصیه می ‌شود بهداشت را رعایت کنند و دختر خانم‌ها به خصوص در مدرسه ادرارشان را نگه ندارند. دستشویی‌های مدرسه باید بهداشتی و تمیز باشد تا بچه‌ها رغبت کرده و از دستشویی استفاده کنند. والدین نباید به بچه‌ها توصیه کنند که خارج از منزل به دستشویی نروند و حتماً هر زمان که بچه احساس نیاز کرد باید از دستشویی استفاده کند.&nbsp;کلاً بچه‌هایی که عفونت ادراری دارند باید مایعات بیشتری مصرف کنند و ادرارشان را نگه ندارند. مهم است که یبوست هم نداشته باشند.&nbsp;اگر بچه‌ای ادرارش را زیاد نگه می‌دارد یا بالعکس به فاصله ی زمانی کوتاه و تند تند به دستشویی می ‌رود یا یبوست دارد، والدین باید بلافاصله برای درمان این مشکل کودک اقدام کنند. چرا عفونت ادراری در دختر بچه ها شایعتر است؟ مجرای میزراه یعنی مجرایی که ادرار را از مثانه به خارج بدن هدایت میکند در پسران طولی چند برابر دختران دارد. کوتاه بودن این مجرا در دختران باعث میشود میکروبها راحتتر به قسمتهای داخلیتر بدن و مثانه برسند و زمینه ابتلا به عفونت را ایجاد کنند. از طرفی چسبندگی قسمت خارجی دستگاه تناسلی دختران، این جنس را نسبت به عفونت ادراری مستعدتر میکند. اگر فرزندتان دختر است مراقب باشید اندام تناسلی او را با صابونها و مواد شوینده قوی تحریک نکنید. به علاوه بعد از تعویض پوشک، دستشویی و هنگام استحمام، اندام تناسلی او را از جلو به عقب بشویید تا باکتر یهای روده ای و ناحیه مقعد کمتر به سمت سیستم دفع ادرار بیایند و تعداد باکتریهای این ناحیه در حداقل بمانند. درمان گیاهی عفونت ادراری کودکان و بزرگسالان برای درمان گیاهی عفونت ادراری در بارداری به جای ژیلت و تیغ، از نوره یا همان واجبی برای نظافت مو های ناحیه تناسلی و زیر بغل استفاده نمایید. نوره خواص فراوانی دارد که یکی از آنها از بین بردن عفونت و قارچ است. از نوره طبیعی استفاده نمایید و از مصرف نوره های شیمیایی خودداری کنید. یکی از بهترین روش‌ها برای درمان عفونت ادراری با گیاهان دارویی عبارت است از عسل طبیعی که می توانید آن را هم به صورت موضعی و هم به صورت خوراکی استفاده کنید. مقداری عسل را به قسمت بیرونی ناحیه تناسلی بمالید و پس از چند دقیقه آن را با آب گرم بشویید. روش دیگر برای درمان گیاهی عفونت ادراری در بارداری این است که زمانی که از عفونت های بارداری رنج می برید از پیاز پخته جهت درمان عفونت بارداری استفاده کنید. در زمان بارداری به منظور کمک به روند درمان عفونت ادراری با طب سنتی بهتر است از پیاز پخته استفاده شود نه پیاز خام. هر غذایی که برای مادر باردار مشکلی نداشته باشد و در عین حال حاوی مقادیر زیادی پیاز پخته باشد بهترین غذا برای درمان عفونت بارداری مخصوصا عفونت ادراری در زمان بارداری محسوب می گردد. نمک طبیعی یا نمک دریا و سنگ نمک طبیعی نیز پس از خرد کردن و آسیاب کردن می تواند به عنوان یک روش درمان گیاهی عفونت ادراری کودکان و بزرگسالان مورد استفاده قرار گیرد. به منظور درمان عفونت ادراری با طب سنتی کمی آب نمک طبیعی را با پارچه ای به قسمت خارجی ناحیه تناسلی بمالید و پس از مدتی با آب گرم بشویید. در غذاهای خود هم از نمک طبیعی استفاده نمایید. قبل از هر غذا و بعد از هر غذا مقداری نمک طبیعی میل نمایید. به منظور درمان عفونت ادراری کودکان در طب سنتی می‌توانید یک ظرف پر از میوه‌های خوشمزه و البته دارای خواص ضد عفونت ادراری را برای کودکان بیاورید تا میل کنید. از جمله این میوه‌ها که به درمان عفونت ادراری کودکان در طب سنتی کمک می کنند عبارتند از کران بری، زغال اخته، پاپایا، آب پرتقال و آب لیموترش، آب آناناس، آب انگور قرمز. دقت کنید که آب این میوه‌ها را به صورت طبیعی و از میوه طبیعی تهیه کنید. همچنین به منظور درمان خانگی عفونت ادراری در کودکان مواد غذایی آنتی بیوتیک مانند سیر، دمنوش زنجبیل، جعفری، مارچوبه، خیار، کرفس، چغندر مصرف کنید. استفاده از چند دمنوش برای عفونت ادراری می تواند کمک کننده باشد و به درمان آن کمک کند. چند دمنوش برای عفونت ادراری عبارتند از دمنوش آویشن، بابونه، دارچین و رزماری. برای تهیه دمنوش برای عفونت ادراری می بایست یک قاشق چایخوری از گیاه مربوطه را در یک استکان آب داغ بریزید و سر استکان را بپوشانید و حدود ده دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. سپس آن را با مقداری عسل مخلوط کرده و میل کنید. منبع : | مردمان | راستینه | آسان طب | نبض ما | اینفوسلامت | اوما | ستاره | دکتر سلام | دکتر سلام | دلگرم | نمناک | نبض ما | سلامتی | خلایق " ,"datePublished":"2018-03-28T22:56:29+04:30","dateModified":"2020-03-14T11:10:30+03:30","mainEntityOfPage":"Article", "publisher" : [{"@context" : "https://schema.org", "@type" : "Organization", "name" : "jameesalamat.com - جامعه سلامت", "url":"jameesalamat.com", "logo": { "@type": "ImageObject", "url": "jameesalamat.com/themes/custom/winter/logo.png", "width": "300px", "height": "83px" }}] }