برقراری ارتباط در دوران بارداری یکی از چالش های این دوران برای زوجین بحساب می آید بطوریکه در برخی موارد منجر به سردی آنها شده آن هم درست در زمانیکه دو طرف بیش از هر زمانی به یکدیگر نیازمندند.

 

روابط زناشویی از سه ماهه ی اول تا ماه نهم بارداری باید با اصول خاص دنبال شود .معمولا زوجین طی بارداری تغییراتی را در روابط بین فردی خود تجربه می کنند که یکی از آنها مربوط به روابط زناشویی است.

نزدیکی در دوران بارداری 

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

اکثر متخصصین زنان و کارشناسان معتقدند که حتی در حاملگی هم می توانید از میل جنسی تان لذت ببرید. در حقیقت، داستان های فراوانی وجود دارد که رابطه جنسی می تواند باعث انقباض و سریعتر شدن روند کار شود. با این حال، تا زمانی که پزشک احساس می کند بارداری به خوبی پیشرفت می کند و مشکلی نیست می توانید با خیال راحت نزدیکی واژن داشته باشید. گاهی اوقات خستگی، نوسانات هورمونی، حساسیت پستان و حالت تهوع بارداری است که میل جنسی شما را کاهش دهد. علاوه بر این، با پیشرفت بارداری و مسائلی مانند درد پشت، افزایش وزن، و غیره، اشتیاق و میل جنسی کاهش می یابد. 

محدودیت هایی جهت نزدیکی در بارداری

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

  • سابقه سقط یا تهدید به سقط یا زایمان زودرس
  • سابقه انقباضات خود به خودی رحمی، خون ریزی و یا پارگی زودرس پرده دور جنین
  • نارسایی دهانه رحم و همچنین تعداد زایمان های متعدد
  • چهار تا شش هفته آخر بارداری
  • سابقه فشار خون بارداری
  • برخی موارد دیگر که توسط پزشک یا ماما عنوان شود

چگونگی روابط زناشویی و نزدیکی در دوران بارداری 

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

به رغم موارد بالا، اگر بارداری طبیعی باشد و پزشک یا ماما مانعی برای نزدیکی زوجین عنوان نکند روابط بلامانع است و در سه ماهه سوم با نظر پزشکی که بارداری را پیگیری می کند نیز می تواند ادامه یابد. هر چند در بارداری به خصوص ماه های آخر باید پوزیشن و وضعیت مناسبی در حین نزدیکی در نظر گرفته شود که به شکم زن باردار فشاری وارد نیاید. شاید بعضی خانم ها در حین بارداری به خصوص سه ماهه اول با کاهش میل جنسی رو به رو شوند که در برخی متون این مساله را به خستگی و تهوع ناشی از مراحل اولیه رشد جنین و جفت نسبت می دهند. در برخی از خانم ها این مساله درست برعکس اتفاق می افتد و به افزایش تمایلات جنسی زن در سه ماهه اول منجر می شود. به طور کلی اگر منعی برای رابطه جنسی در بارداری نیست تعامل و تماس لازم است و نوازش کردن خانم ها در دوران بارداری به آرامش فکری و روانی آنها کمک می کند و موجب می شود فرزند شادتری به دنیا بیاورند و پس از زایمان نیز زودتر به زندگی زناشویی خود بازگردند. بعد از تولد فرزند نیز عموما چند هفته (4 تا 6) طول می کشد تا مادران بتوانند در کنار رسیدگی به نوزاد خود را برای رابطه جنسی آماده کنند، به خصوص در اوایل رشد بچه ممکن است زوجین حریم خصوصی نداشته باشند تا احساسات جنسی خود را بروز دهند. توصیه می کنم حتما به حفظ این حریم خصوصی در هر مرحله از زندگی بپردازید تا زندگی جنسی و به دنبال آن سایر نقاط زندگی مشترک را با نشاط در کنار هم طی کنید.

نکات مهم نزدیکی و روابط زناشویی در دوران بارداری

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

بارداری زمان افزایش هشیاری جنسی و حساسیت در بعضی از زنان است و در بعضی از موارد این حساسیت تغییری نکرده یا حتی کاهش می یابد. بعضی از پژوهش ها تغییراتی را در میل جنسی همسران گزارش کرده اند. برخی از مردان نسبت به زنان باردار در دل خود، احساس احترام می کنند و نمی توانند رابطه جنسی با همسرشان برقرار کنند اگر همسرتان دچار اختلالاتی در میل جنسی شده است به یک روانپزشک ماهر مراجعه کنید. گاهی همسران از پذیرش نقش پدری در آینده نزدیک نگرانند، به ویژه وقتی بارداری ناخواسته بوده است. در این موارد یک مشاوره خانوادگی می تواند مفید باشد.

نزدیکی در سه ماهه اول بارداری 

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

تهوع و استفراغ دوران بارداری از هفته 6 بارداری آغاز می شود، در این دوران روابط جنسی و یا حتی تصور آن نیز ممکن است موجب بروز حالت تهوع در زنان باردار شود. اغلب زنان حس می کنند بویایی شان تقویت شده و هر بویی به نظرشان تهوع آور می رسد. بروز حساسیت سینه ها به ویژه در سه ماهه اول در زنان چندزا شایع است وتحریک سینه ها در هنگام برانگیختگی جنسی می تواند دردناک باشد. بنابراین باید متوقف و یا محدود گردد.

 اقداماتی که باید در سه ماهه اول بارداری انجام شود

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

  • در صورت خستگی، زمان آمیزش باید کوتاه تر شود. این خستگی فیزیکی به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد می شود و می تواند منجر به توقف فعالیت جنسی در بعضی از خانم ها شود. به همسرتان اجازه دهید تا احساسات شما را در مورد آمیزش و لمس سینه ها درک کند. به او اطمینان دهید که هنوز دوستش دارید.
  • بسیاری از خانم ها در طی سه ماهه اول بارداری از زیر دل درد و کرامپها و کمر درد پس از ارگاسم شکایت می کنند. ماساژ کمر در این دوره علاوه بر مفید بودن احساس خوشایندی را نیز برای زنان باردار فراهم می نماید. بنابراین می توانید از همسرتان بخواهید محبتش را با ماساژ دادن، در آغوش گرفتن و بوسیدن به شما ابراز کند.
  • اگر دچار تهوع و استفراغ شدید هستید، رابطه عاشقانه تان را با فرستادن پیام کوتاه و ایمیل با همسرتان حفظ کنید. برای کاهش تهوع بارداری، مقاله توصیه هایی برای کاهش تهوع در طی بارداری را مطالعه کنید.
  • ترس از سقط، یکی از عواملی است که زوج ها را ناچار به چشم پوشی از روابط جنسی می نماید. نگران نباشید پس از هفته 20 بارداری خطر سقط کاهش می یابد و شما در سه ماهه دوم معمولاً می توانید با خیال راحت براساس توصیه پزشک و یا ماما به آمیزش بپردازید. بنابراین در طی این دوره، روابطتان را با ماساژ و بوسه با همسرتان حفظ کنید.

نزدیکی در سه ماهه دوم بارداری 

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

بافتهای داخل و اطراف واژن در این دوره دچار احتقان می شوند که این پرخونی ناشی از افزایش عروق خونی و خونرسانی در دوره بارداری است.بافت ها متورم و قرمز مایل به ارغوانی می شوند و در تمام زمان باقیمانده از بارداری همین حالت را حفظ می کنند، بنابراین زنان باردار در حالت برانگیختگی فیزیولوژیک به سر می برند. این حالت برانگیختگی می تواند منجر به لغزنده شدن واژن بشود. در این دوره بازگشت به حالت عادی پس از ارگاسم، نیازمند وقت بیشتری بوده و هیچگاه به صورت کامل انجام نمی شود. این حالت به همراه پرخونی لگن می تواند منجر به بروز کرامپها و کمردرد شود. دیس پارونی (درد در حین آمیزش عمیق) یکی از عوارض شایع این دوره است و می تواند ناشی از عفونت مجاری ادراری؛ عدم لغزندگی واژن یا فشرده شدن آلت روی دهانه رحم باشد. بنابراین علل اولیه باید بررسی و رد شوند.

 اقداماتی که باید در سه ماهه دوم بارداری انجام شود

 روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

  • در طی سه ماهه دوم بارداری، بدن زن باردار ویژگیهای حاملگی را بیشتر نشان داده و شکم نیز بزرگ تر می شود. بنابراین قرار گرفتن در بعضی از وضعیت ها از جمله پوزیشن رو در رو که مرد در بالا قرار گرفته؛ می تواند موجب بروز نارحتی در زنان گردد، زیرا ایجاد هر فشاری بر سینه ها و شکم دردناک است. بنابراین می توانید از وضعیتهایی استفاده کنید که فشار کمتری بر روی سینه و شکم شما وارد بیاورند. قرار گرفتن در وضعیت پهلو، وضعیت بهتری برای این دوره از بارداری است.
  • حرکت جنین نیز می تواند موجب کاهش میل جنسی دربعضی از خانم ها گردد. بسیاری ازخانمها، با احساس حرکت جنین در طی فعالیت جنسی احساس گناه کرده و تصور می کنند جنین در حال مشاهده آنهاست. در حالی که این نگرانی کاملاً بی مورد است بنابراین اصلاً احساس گناه نکنید.
  • بسیاری از خانم ها در این دوران و آغاز سه ماهه سوم افزایش فعالیت جنسی را گزارش کرده اند. این امر را می توان به افزایش میل جنسی زنان و کاهش ترس از سقط جنین درطی این دوره از بارداری نسبت داد.

نزدیکی در سه ماهه سوم بارداری (ماه های آخر)

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

سه ماهه سوم بارداری با مشکلات گوارشی و سوزش سردل، اغلب موجب آزار خانم باردار می شود و اگر هنگام نزدیکی زیر همسر قرار گیرد، مشکل شدیدتر می شود. این حالت می تواند با نزدیکی از پهلو که به انرژی کمتری احتیاج دارد برطرف شود. وجود هموروئید دردناک و ملتهب نیز می تواند بر علایق و روابط جنسی، اثر مهار کننده ای داشته باشد. بنابراین توصیه های لازم برای کاهش یبوست را باید جدی بگیرید. رحم نیز ممکن است به دنبال نزدیکی دچار انقباضی مداوم و طولانی مدت گردد ( به ویژه اگر ارگاسم یک دقیقه یا بیشتر طول بکشد). برای بعضی از زنان این احساس خوشایند و لذت بخش بوده و برای دیگر زنان موجب بروز ترس و وحشت می شود زیرا نگرانند که اکسیژن به جنین نرسد یا او در طی انقباضات رحم صدمه ببیند. در حالی که این ترس بیهوده است و نباید نگران بود.

اقداماتی که باید در سه ماهه سوم بارداری انجام شود

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

  • به محض احساس فشار و انقباض رحم، به پهلوی چپ دراز کشیده و مدتی استراحت کنید. گرچه ضربان قلب جنین کمی کاهش می یابد، اما هیچ مدرکی مبنی بر خطر آفرین بودن این حالت موجود نیست.
  • در این دوران، فاز بازگشت نیز پس از ارگاسم ناقص بوده و احساس برانگیختگی در زن، ادامه می یابد. بنابراین مدت معاشقه پس از آمیزش را کمی طولانی تر کنید تا این مدت به خوبی طی شود.
  • بسیاری از زنان از عدم ارضای جنسی در طی نزدیکی یا ارگاسم شکایت دارند. این حالت نیز طبیعی است. فقط می توانید در صورت تمایل، مدت معاشقه پیش از آمیزش را کمی طولانی تر کنید.
  • بازگشت احساس خستگی در سه ماهه سوم بارداری برای بسیاری از زنان ازار دهنده است. (به دلیل کمبود خواب و تحمل وزن زیاد شکم). به محض احساس خستگی، وضعیتتان را تغییر دهید و یا به پهلوی چپ استراحت کنید. ماساژ کمر علاوه بر کاهش درد و گرفتگی می تواند خوشایند بوده و ارتباط شما را با همسرتان حفظ کنید. از همسرتان بخواهید با جنین، حرف بزند این کار می تواند احساس نزدیکی بیشتری را بین شما، همسرتان و جنین ایجاد کند.
  • افزایش سن حاملگی و بزرگ شدن شکم، باعث تصور منفی برخی زنان در مورد خودشان می شود، در حالی که بسیاری از زن ها این تغییرات را خوشایند می دانند و فکر می کنند برای همسرشان جذاب تر شده اند. برخی از مردان نیز این حالت را خوشایند توصیف می کنند.

 نکته کلیدی : به عقاید همسرتان در این مورد احترام بگذارید اما زیاد وسواس به خرج ندهید. به خاطر داشته باشید. این دوره، مرحله ای گذراست که پایان خوشی در پی خواهد داشت. می توانید از لباس هایی استفاده کنید که اندام شما را برای همسرتان زیباتر جلوه دهد. پوشیدن لباس ها ی نخی و خنک که از زیر سینه، گشاد می شوند و یا لباس هایی که شکم شما را بیشتر جلوه می دهند، در رنگ های درخشان و یا ملایم به انتخاب خودتان، می توانند گزینه هایی جذاب باشند.

فواید نزدیکی در دوران بارداری 

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

حاملگی موجب تغییرات زیادی در احساسات، میل جنسی، تعداد نزدیکی و رضایت جنسی دارد. نزدیکی و ارگاسم درحاملگی غالبا” بی خطر است و موجب تغییر روحیه و شادابی زن می شود. مقاربت هنگام بارداری برای شما و کودکتان مفید است.به شما کمک می‌کند تا راحت‌تر بخوابید، فشار خون‌تان را کاهش می‌دهد و حتی باعث شادی شما می‌شود.شاد بودن در زمان بارداری سلامت شما را افزایش می‌دهد.

1. بهبود ارگاسم‌ 

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

جریان خون میل جنسی را افزایش می‌دهد.در واقع برخی از زنان برای اولین بار در طول بارداری رسیدن به ارگاسم
را تجربه می‌کنند.

2. کاهش کالری 

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

مقاربت یکی از راههای سوزاندن کالری در بدن است.در هر ۳۰ دقیقه ۵۰ کالری یا بیشتر سوزانده می‌شود.

3. کاهش فشار خون 

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

تحقیقات نشان داده که مقاربت فشار خون را کاهش می‌دهد.از آنجا که فشار خون بالا با پره اکلامپسی از عوارض
بارداری در ارتباط است، این راه روش خوبی برای جلوگیری از آن است.

4. کاهش درد 

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

ارگاسم، اکسی توسین (یا هورمون عشق) آزاد می‌کند که تحقیقات نشان داده تحمل درد را تا ۷۴% افزایش می‌دهد.

5. بهبود خواب

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

برای مادر: مقاربت آرامش می‌آورد بنابراین بر خواب آرام شما نیز موثر است.

برای کودک: کودک حین مقاربت به خواب می‌رود.

6. تقویت ایمنی بدن 

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

یک تحقیق نشان داده که مقاربت موجب تولید آنتی باکتری می‌شود که از سرما خوردگی و عفونت‌ها جلوگیری می‌کند.

7. ایجاد شادی 

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

ارگاسم اندورفین را آزاد می‌کند که باعث شادی و آرامش شما و کودکتان خواهد شد.

8. افزایش عشق 

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

دوباره باید از اکسی توسین تشکر کنیم که موجب عشق می‌شود.

9. تسریع در بهبودی پس از زایمان 

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

ارگاسم در طول بارداری لگن را برای زایمان آماده می‌کند که به نوبه خود بهبودی پس از زایمان را سرعت می‌بخشد.

پوزیشن نزدیکی در بارداری 

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

در هنگام صحبت در مورد نزدیکی در بارداری ، پزشکان و زنان باردار، بر حالت های زن در بالا، پهلو به پهلو، یا حالت چمباتمه (به حالت چهار دست و پا یا تکیه بر تخت) تاکید دارند. برخی از این حالت ها ممکن است شکم شما را محافظت کند؛ سایر حالت ها می تواند عمق نفوذ را کنترل کند، زیرا نفوذ عمیق در حین بارداری احساس خوشایندی را ایجاد نمی کند. در سه ماه سوم، حالت missionary را کنار بگذارید، نه تنها به این دلیل که شکم شما مانع خواهد بود، بلکه پزشکان توصیه نمی کنند که شما به روی کمر بخوابید.

حالت‌های نزدیکی در بارداری

  • اغلب پوزیشن‌های جنسی تا زمانی که شما احساس راحتی می‌کنید، مناسب هستند. سعی کنید با پیشرفت بارداری، بهترین وضعیت را برای خود پیدا کنید. به عنوان مثال، به جای به پشت دراز کشیدن شاید بهتر باشد که به پهلو و کنار همسرتان قرار بگیرید یا در موقعیت بالا یا جلوی همسرتان باشید.
  • زن بالا باشد این پوزیشن در دوران بارداری بسیار مفید است. همسر خود را در میان دو پای خود به نحوی که به پشت خوابیده باشد قرار دهید. در این صورت فشاری بر روی شکم شما نخواهد بود و شما می‌توانید عمق دخول را کنترل کنید.
  • آمیزش از پشت، به شیوه‌ی سگی (doggy style) روی زانوها و آرنج‌های خود قرار بگیرید و همسرتان زانو بزند و دخول به واژن را از پشت انجام دهد. استفاده از بالش، پشتیبان شکم شما خواهد بود.
  • کنار هم و دخول از پشت به واژن (قاشقی) : پشت به همسرتان دراز بکشید. در این حالت دخول از طریق واژن از پشت انجام می‌شود. چنانچه بارداری شما پیشرفت می‌کند در اختیار داشتن چند بالش برای حمایت بیشتر از حالت قرارگیری شما مفید است. دخول در این روش عمق کمتری خواهد داشت و بهتر خواهد بود، زیرا در ماه‌های آخر فشارهای عمیق ناراحت‌ کننده خواهد بود.
  • حالت ایستاده (زن رو به دیوار) و نزدیکی بدون دخول در این موارد رابطه‌ی جنسی به همراه مقاربت توصیه نمی‌شود و باید موضوع با پزشک در میان گذاشته شود.
  • آمیزش دهانی و مقعدی : آمیزش دهانی در دوران بارداری ایمن است. دقت کنید که همسرتان هنگام نزدیکی دهانی، هوا را به داخل واژن شما وارد نکند. گاهی به ندرت این امر باعث انسداد رگ‌های خونی (آمبولیسم هوا) می‌شود که زندگی شما و نوزادتان را به خطر می‌اندازد. نزدیکی مقعدی در صورتی که هموروئید (بواسیر) مرتبط با بارداری داشته باشید ناراحت‌کننده خواهد بود. نگرانی مهم‌تر در رابطه با انتقال باکتری‌های عفونت‌زا از مقعد به واژن است، در صورتی که نزدیکی واژینال بلافاصله بعد از نزدیکی مقعدی رخ دهد.
  • استفاده از کاندوم : در معرض بیماری‌های مقاربتی قرار گرفتن هنگام بارداری خطر عفونت‌هایی که بارداری شما و سلامت کودکتان را تحت تأثیر قرار می‌دهد را افزایش می‌دهد. در صورتی که همسرتان مبتلا به عفونت مقاربتی است، از نزدیکی واژینال، دهانی و مقعدی بپرهیزید. در صورتی که در روابط تک‌همسری قرار ندارید یا با یک فرد جدید در دوران بارداری رابطه دارید از کاندوم استفاده کنید.

نزدیکی در هفته آخر بارداری

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

زمان زایمان فرا رسیده است. شما آماده زایمان هستید اما گویا جنین هنوز آماده نشده است. شما هر کاری می کنید که درد زایمان شروع شود به عنوان مثال غذاهای ادویه دار، پیاده روی طولانی، رانندگی و ... اما هیچ کدام تغییری ایجاد نمی کند. بنابراین به پزشک مراجعه می کنید. پزشک به شما نزدیکی را توصیه می کند. 
آیا نزدیکی باعث تحریک و شروع درد زایمان می شود؟ بله ممکن است این اتفاق بیفتد. مایع منی حاوی ماده ای است که باعث آماده شدن دهانه رحم برای زایمان می شود. در واقع همسر شما و شما باید به اوج لذت برسید. اما آیا ارزشش را دارد؟ آیا عجیب نیست؟ آیا اصلا امکان پذیر است نزدیکی داشته باشید؟ در ادامه چند نکته برای شما و همسرتان وجود دارد:

آیا نزدیکی در هفته آخر بارداری خطرناک نیست؟

در صورت ایجاد مشکل و خطرناک بودن پزشک به شما اجازه نمی دهد نزدیکی کنید. نباید نگران باشید به جنین آسیبی برسد. در واقع آلت جنسی همسر شما به سر جنین نمی رسد (حتی اگر جنین در لگن قرار داشته باشد) و ارگاسم در این مرحله خطرناک نمی باشد. در واقع انقباض رحم و آزاد شدن اکسی توسین همراه با ارگاسم باعث می شود رحم برای زایمان آماده شود.

آیا نزدیکی در هفته آخر بارداری جالب است؟

در واقع بستگی به تعریف شما از جالب دارد. در واقع نزدیکی در آن حالت جالب است. در این زمان شکم شما سر راه است و سینه های شما بسیار حساس هستند و شما بزرگ تر از قبل هستید و در واقع خیلی جذاب نیستید. سعی کنید حالتی را انتخاب کنید که بتوان راحت تر نزدیکی داشت. سعی کنید زمان بیشتری با همسر خود بگذرانید و موقعیت و حالت مناسب را پیدا کنید.

آیا نزدیکی در هفته آخر بارداری متفاوت است؟

بله، اگر دهانه رحم برای زایمان آماده شده باشد، همسر شما در هنگام نزدیکی دهانه رحم را حس می کند و ممکن است لکه بینی خفیفی نیز مشاهده کنید زیرا دهانه رحم حساس و نرم شده است. خوب بودن نزدیکی در سه ماهه دوم بارداری بخاطر بی حس بودن شما است. در نهایت ترشحات واژن افزایش می یابد بنابراین بهتر است پیش از آن با همسر خود در این باره صحبت کنید.

آیا نزدیکی در هفته آخر باعث می شود درد زایمان شروع شود؟

شاید اگر پزشک به شما نزدیکی را توصیه کند زیرا هیچ کار دیگری نمی تواند به شما توصیه کند. اگر بدن شما و جنین و دهانه رحم آماده زایمان باشد، نزدیکی باعث می شود سرعت آن افزایش یابد. اما اگر هنوز دهانه رحم آماده زایمان نشده باشد، باید صبر کنید تا زمان آن فرا برسد و اگر در هفته چهل و دوم بارداری هیچ نشانی از درد زایمان مشاهده نکردید پزشک باید درد زایمان را در شما تحریک کند.
به یاد داشته باشید که هنگامی که جنین آماده زایمان است، چهار تا شش هفته پیش از توصیه پزشک برای نزدیکی جنسی می باشد. بنابراین سعی کنید زمان بیشتری با همسر خود باشید. زیرا نزدیکی در انتهای بارداری فرصتی است که دیگر به دست نخواهید آورد و اگر این نزدیکی باعث تولد فرزند شما نشود باعث می شود زمانی مناسب با همسر خود بگذرانید.

چگونگی نزدیکی در دوران بارداری از نظر اسلام

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

رابطه زناشویی در دوران بارداری از نظر شرعی در صورتی که برای خانم ضرر نداشته باشد و موجب اذیت او یا حمل نشود نزدیکی با او اشکال ندارد.

موانع فرهنگی – مذهبی و نزدیکی در دوران بارداری 

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

در بسیاری از فرهنگها، ممنوعیتی برای فعالیت جنسی در دوران بارداری وجود ندارد. بسیاری از آمریکاییهای مکزیکی تبار، فعالیتهای جنسی را برای لغزنده نگه داشتن واژن در طی بارداری لازم می دانند. از سوی دیگر برخی فعالیت جنسی را در تمام طول بارداری منع کرده و آن را برای مادر و جنین خطر ناک می دانند. در برخی فرقه ها مانند هندوییسم نیز افراد از فعالیت جنسی در طی بارداری منع شده اند اما در شرع مقدس اسلام فعالیت جنسی در دوران بارداری مجاز بوده و لذت بردن از این امر از حقوق هر زوجی محسوب می شود.

الگوی علایق جنسی در دوران بارداری 

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است

دانشمندان ،4 الگو برای بروز علایق جنسی در زمان بارداری پیشنهاد کرده اند:

  1. افزایش یکنواخت در علایق جنسی در طی بارداری
  2. کاهش میل جنسی در سه ماهه اول، افزایش نسبی در سه ماهه دوم و کاهش برانگیختگی جنسی در سه ماهه سوم.
  3. کاهش یکنواخت علایق جنسی در طی بارداری
  4. فقدان تغییر در انگیزش جنسی در طی بارداری

بارداری زمان افزایش هشیاری جنسی و حساسیت در بعضی از زنان است و در بعضی از موارد این حساسیت تغییری نکرده یا حتی کاهش می یابد. بعضی از پژوهشها تغییراتی را در میل جنسی همسران گزارش کرده اند.

برخی از مردان نسبت به زنان باردار در دل خود،احساس احترام می کنند و نمی توانند رابطه جنسی با همسرشان برقرار کنند اگر همسرتان دچار اختلالاتی در میل جنسی شده است به یک روانپزشک ماهر مراجعه کنید .گاهی همسران از پذیرش نقش پدری در اینده نزدیک نگرانند، بویژه وقتی بارداری ناخواسته بوده است. در این موارد یک مشاوره خانوادگی می تواند مفید باشد.

توصیه های متخصص بهداشت باروری

روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر استاحساساتتان را در مورد فعالیت جنسی با همسرتان مطرح کنید، برای این کار باید جایی به غیر از اتاق خواب انتخاب کنید مثلا در طی یک پیاده روی و یا وقتی برای شام با هم به یک رستوران رفته اید و یا در هر زمانی که می توانید خلوتی برای خودتان فراهم کنید. از اشارات و واژه های مخصوص به خودتان که فقط همسرتان می داند ،برای طرح مباحثی که به مسائل جنسی اشاره دارند استفاده کنید و از این کار لذت ببرید

  • به خاطر داشته باشید فعالیت جنسی تنها به مفهوم دخول به واژن نیست، بوسیدن، نوازش کردن و در آغوش گرفتن ، همه می توانند فعالیتهای جنسی خوشایندی باشند که جایگزین روابط همراه با دخول می شوند. همیشه کیفیت مهمتر از کمیت است
  • به خاطر داشته باشید پس از تولد نوزاد، روابط شما و همسرتان شکل جدیدی خواهد یافت بنابراین از هم اکنون برای فعالیت جنسی پس از زایمان و روشهای پیشگیری از بارداری، باید برنامه ریزی کنید.

منبع : نمناک | پرشین وی | اوما | مجله ونوس | اوما | پرسشکده | خاتون آنلاین

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.
The comment language code.

Filtered HTML

  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
امتیاز
{"ratingValue":4.5,"reviewCount":6}
جمع امتیاز ها
5
تعداد امتیاز ها
6

افزودن دیدگاه جدید

Filtered HTML

  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
Schemas
{ "@context" : "https://schema.org", "@type" : "Article", "name" : "روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است","headline" : "روابط زناشویی در دوران بارداری | آیا نزدیکی در دوران بارداری دارای خطر است", "url" : "https://jameesalamat.com/node/90","id" : "https://jameesalamat.com/node/90","image":[ "https://jameesalamat.com/sites/default/files/field/image/%D8%B1%D9%88%D8%A7%D8%A8%D8%B7%20%D8%B2%D9%86%D8%A7%D8%B4%D9%88%DB%8C%DB%8C%20%D8%AF%D8%B1%20%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%A7%D9%86%20%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C.jpg"], "author":"Jameesalamat.com - جامعه سلامت","description":" برقراری ارتباط در دوران بارداری یکی از چالش های این دوران برای زوجین بحساب می آید بطوریکه در برخی موارد منجر به سردی آنها شده آن هم درست در زمانیکه دو طرف بیش از هر زمانی به یکدیگر نیازمندند." , "articleBody" : " فهرست مطالب در صورتیکه به بخشی از محتوا نیاز یا علاقه دارید بر روی عنوان مربوطه در فهرست زیر کلیک نمایید تا به همان بخش منتقل شودید. نزدیکی در دوران بارداری محدودیت هایی جهت نزدیکی در بارداری چگونگی روابط زناشویی و نزدیکی در دوران بارداری&nbsp; نکات مهم نزدیکی و روابط زناشویی در دوران بارداری نزدیکی در سه ماهه اول بارداری&nbsp; نزدیکی در سه ماهه دوم بارداری&nbsp; نزدیکی در سه ماهه سوم بارداری (ماه های آخر) فواید نزدیکی در دوران بارداری&nbsp; پوزیشن نزدیکی در بارداری نزدیکی در هفته آخر بارداری چگونگی نزدیکی در دوران بارداری از نظر اسلام موانع فرهنگی – مذهبی و نزدیکی در دوران بارداری&nbsp; الگوی علایق جنسی در دوران بارداری&nbsp; توصیه های متخصص بهداشت باروری &nbsp; روابط زناشویی از سه ماهه ی اول تا ماه نهم بارداری باید با اصول خاص دنبال شود .معمولا زوجین طی بارداری تغییراتی را در روابط بین فردی خود تجربه می کنند که یکی از آنها مربوط به روابط زناشویی است. نزدیکی در دوران بارداری&nbsp; اکثر متخصصین زنان و کارشناسان معتقدند که حتی در حاملگی هم می توانید از میل جنسی تان لذت ببرید. در حقیقت، داستان های فراوانی وجود دارد که رابطه جنسی می تواند باعث انقباض و سریعتر شدن روند کار شود. با این حال، تا زمانی که پزشک احساس می کند بارداری به خوبی پیشرفت می کند و مشکلی نیست می توانید با خیال راحت نزدیکی واژن داشته باشید.&nbsp;گاهی اوقات خستگی، نوسانات هورمونی، حساسیت پستان و حالت تهوع بارداری است که میل جنسی شما را کاهش دهد. علاوه بر این، با پیشرفت بارداری و مسائلی مانند درد پشت، افزایش وزن، و غیره، اشتیاق و میل جنسی کاهش می یابد.&nbsp; حتما بخوانید:&nbsp;۱۵ روش تست بارداری در خانه محدودیت هایی جهت نزدیکی در بارداری سابقه سقط یا تهدید به سقط یا&nbsp;زایمان زودرس سابقه انقباضات خود به خودی رحمی، خون ریزی و یا پارگی زودرس پرده دور&nbsp;جنین نارسایی دهانه رحم و همچنین تعداد زایمان های متعدد چهار تا شش هفته آخر بارداری سابقه&nbsp;فشار خون&nbsp;بارداری برخی موارد دیگر که توسط پزشک یا ماما عنوان شود حتما بخوانید:&nbsp;تفسیر آزمایش دفع پروتئین در بارداری یا مسمومیت بارداری چگونگی روابط زناشویی و نزدیکی در&nbsp;دوران بارداری&nbsp; به رغم موارد بالا، اگر بارداری طبیعی باشد و پزشک یا ماما مانعی برای نزدیکی زوجین عنوان نکند روابط بلامانع است و در سه ماهه سوم با نظر پزشکی که بارداری را پیگیری می کند نیز می تواند ادامه یابد. هر چند در بارداری به خصوص ماه های آخر باید پوزیشن و وضعیت مناسبی در حین نزدیکی در نظر گرفته شود که به شکم زن باردار فشاری وارد نیاید.&nbsp;شاید بعضی خانم ها در حین بارداری به خصوص سه ماهه اول با&nbsp;کاهش میل جنسی&nbsp;رو به رو شوند که در برخی متون این مساله را به خستگی و تهوع ناشی از مراحل اولیه رشد جنین و جفت نسبت می دهند. در برخی از خانم ها این مساله درست برعکس اتفاق می افتد و به افزایش تمایلات جنسی زن در سه ماهه اول منجر می شود.&nbsp;به طور کلی اگر منعی برای&nbsp;رابطه جنسی&nbsp;در بارداری نیست تعامل و تماس لازم است و نوازش کردن خانم ها در دوران بارداری به آرامش فکری و روانی آنها کمک می کند و موجب می شود فرزند شادتری به دنیا بیاورند و پس از زایمان نیز زودتر به زندگی زناشویی خود بازگردند. بعد از تولد فرزند نیز عموما چند هفته (4 تا 6) طول می کشد تا مادران بتوانند در کنار رسیدگی به نوزاد خود را برای&nbsp;رابطه جنسی&nbsp;آماده کنند، به خصوص در اوایل رشد بچه ممکن است زوجین حریم خصوصی نداشته باشند تا احساسات جنسی خود را بروز دهند. توصیه می کنم حتما به حفظ این حریم خصوصی در هر مرحله از زندگی بپردازید تا زندگی جنسی و به دنبال آن سایر نقاط زندگی مشترک را با نشاط در کنار هم طی کنید. حتما بخوانید:&nbsp;دیابت بارداری | ۹ نشانه دیابت بارداری و راه های درمان آن نکات مهم نزدیکی و روابط زناشویی در دوران بارداری بارداری زمان افزایش هشیاری جنسی و حساسیت در بعضی از زنان است و در بعضی از موارد این حساسیت تغییری نکرده یا حتی کاهش می یابد. بعضی از پژوهش ها تغییراتی را در&nbsp;میل جنسی&nbsp;همسران گزارش کرده اند.&nbsp;برخی از مردان نسبت به زنان باردار در دل خود، احساس احترام می کنند و نمی توانند رابطه جنسی با همسرشان برقرار کنند اگر همسرتان دچار اختلالاتی در&nbsp;میل جنسی&nbsp;شده است به یک روانپزشک ماهر مراجعه کنید. گاهی همسران از پذیرش نقش پدری در آینده نزدیک نگرانند، به ویژه وقتی بارداری ناخواسته بوده است. در این موارد یک مشاوره خانوادگی می تواند مفید باشد. حتما بخوانید:&nbsp;مصرف داروی ضد حساسیت در دوران بارداری نزدیکی در سه ماهه اول بارداری&nbsp; تهوع و استفراغ دوران بارداری از هفته 6 بارداری آغاز می شود، در این دوران&nbsp;روابط جنسی&nbsp;و یا حتی تصور آن نیز ممکن است موجب بروز&nbsp;حالت تهوع&nbsp;در زنان باردار شود. اغلب زنان حس می کنند بویایی شان تقویت شده و هر بویی به نظرشان تهوع آور می رسد. بروز حساسیت سینه ها به ویژه در سه ماهه اول در زنان چندزا شایع است وتحریک سینه ها در هنگام برانگیختگی جنسی می تواند دردناک باشد. بنابراین باید متوقف و یا محدود گردد. &nbsp;اقداماتی که باید در سه ماهه اول بارداری&nbsp;انجام شود در صورت خستگی، زمان آمیزش باید کوتاه تر شود. این خستگی فیزیکی به دلیل&nbsp;تغییرات هورمونی&nbsp;ایجاد می شود و می تواند منجر به توقف فعالیت جنسی در بعضی از خانم ها شود. به همسرتان اجازه دهید تا احساسات شما را در مورد آمیزش و لمس سینه ها درک کند. به او اطمینان دهید که هنوز دوستش دارید. بسیاری از خانم ها در طی سه ماهه اول بارداری از زیر&nbsp;دل درد&nbsp;و کرامپها و کمر درد&nbsp;پس از&nbsp;ارگاسم&nbsp;شکایت می کنند.&nbsp;ماساژ&nbsp;کمر در این دوره علاوه بر مفید بودن احساس خوشایندی را نیز برای زنان باردار فراهم می نماید. بنابراین می توانید از همسرتان بخواهید محبتش را با&nbsp;ماساژ&nbsp;دادن، در آغوش گرفتن و بوسیدن به شما ابراز کند. اگر دچار تهوع و استفراغ شدید هستید،&nbsp;رابطه عاشقانه&nbsp;تان را با فرستادن پیام کوتاه و ایمیل با همسرتان حفظ کنید. برای کاهش&nbsp;تهوع بارداری، مقاله توصیه هایی برای کاهش تهوع در طی بارداری را مطالعه کنید. ترس از سقط، یکی از عواملی است که زوج ها را ناچار به چشم پوشی از روابط جنسی می نماید. نگران نباشید پس از هفته 20 بارداری خطر سقط کاهش می یابد و شما در سه ماهه دوم معمولاً می توانید با خیال راحت براساس توصیه پزشک و یا ماما به آمیزش بپردازید. بنابراین در طی این دوره، روابطتان را با ماساژ و بوسه با همسرتان حفظ کنید. حتما بخوانید:&nbsp;دلایل ابتلای زنان به افسردگی پس از زایمان و نقش همسر در درمان آن نزدیکی در سه ماهه دوم بارداری&nbsp; بافتهای داخل و اطراف واژن در این دوره دچار احتقان می شوند که این پرخونی ناشی از افزایش عروق خونی و خونرسانی در دوره بارداری است.بافت ها متورم و قرمز مایل به ارغوانی می شوند و در تمام زمان باقیمانده از بارداری همین حالت را حفظ می کنند، بنابراین زنان باردار در حالت برانگیختگی فیزیولوژیک به سر می برند. این حالت برانگیختگی می تواند منجر به لغزنده شدن واژن بشود. در این دوره بازگشت به حالت عادی پس از&nbsp;ارگاسم، نیازمند وقت بیشتری بوده و هیچگاه به صورت کامل انجام نمی شود. این حالت به همراه پرخونی لگن می تواند منجر به بروز کرامپها و&nbsp;کمردرد&nbsp;شود.&nbsp;دیس پارونی (درد در حین آمیزش عمیق) یکی از عوارض شایع این دوره است و می تواند ناشی از&nbsp;عفونت مجاری ادراری؛ عدم لغزندگی واژن یا فشرده شدن آلت روی دهانه رحم باشد. بنابراین علل اولیه باید بررسی و رد شوند. &nbsp;اقداماتی که باید در سه ماهه دوم بارداری انجام شود &nbsp; در طی سه ماهه دوم بارداری، بدن زن باردار ویژگیهای حاملگی را بیشتر نشان داده و شکم نیز بزرگ تر می شود. بنابراین قرار گرفتن در بعضی از وضعیت ها از جمله پوزیشن رو در رو که مرد در بالا قرار گرفته؛ می تواند موجب بروز نارحتی در زنان گردد، زیرا ایجاد هر فشاری بر سینه ها و شکم دردناک است. بنابراین می توانید از وضعیتهایی استفاده کنید که&nbsp;فشار کمتری بر روی سینه و شکم شما وارد بیاورند. قرار گرفتن در وضعیت پهلو، وضعیت بهتری برای این دوره از بارداری است. حرکت جنین&nbsp;نیز می تواند موجب&nbsp;کاهش میل جنسی&nbsp;دربعضی از خانم ها گردد. بسیاری ازخانمها، با احساس&nbsp;حرکت جنین&nbsp;در طی فعالیت جنسی احساس گناه کرده و تصور می کنند جنین در حال مشاهده آنهاست. در حالی که این نگرانی کاملاً بی مورد است بنابراین اصلاً احساس گناه نکنید. بسیاری از خانم ها در این دوران و آغاز سه ماهه سوم افزایش فعالیت جنسی را گزارش کرده اند. این امر را می توان به&nbsp;افزایش میل جنسی&nbsp;زنان و کاهش ترس از&nbsp;سقط جنین&nbsp;درطی این دوره از بارداری نسبت داد. نزدیکی در سه ماهه سوم بارداری (ماه های آخر) سه ماهه سوم بارداری با مشکلات گوارشی و&nbsp;سوزش سردل، اغلب موجب آزار خانم باردار می شود و اگر هنگام نزدیکی زیر همسر قرار گیرد، مشکل شدیدتر می شود. این حالت می تواند با نزدیکی از پهلو که به انرژی کمتری احتیاج دارد برطرف شود.&nbsp;وجود&nbsp;هموروئید&nbsp;دردناک و ملتهب نیز می تواند بر علایق و روابط جنسی، اثر مهار کننده ای داشته باشد. بنابراین توصیه های لازم برای کاهش&nbsp;یبوست&nbsp;را باید جدی بگیرید.&nbsp;رحم نیز ممکن است به دنبال نزدیکی دچار انقباضی مداوم و طولانی مدت گردد ( به ویژه اگر ارگاسم یک دقیقه یا بیشتر طول بکشد). برای بعضی از زنان این احساس خوشایند و لذت بخش بوده و برای دیگر زنان موجب بروز ترس و وحشت می شود زیرا نگرانند که اکسیژن به جنین نرسد یا او در طی انقباضات رحم صدمه ببیند. در حالی که این ترس بیهوده است و نباید نگران بود. اقداماتی که باید در سه ماهه سوم بارداری انجام شود به محض احساس فشار و انقباض رحم، به پهلوی چپ دراز کشیده و مدتی استراحت کنید. گرچه ضربان قلب جنین کمی کاهش می یابد، اما هیچ مدرکی مبنی بر خطر آفرین بودن این حالت موجود نیست. در این دوران، فاز بازگشت نیز پس از ارگاسم ناقص بوده و احساس برانگیختگی در زن، ادامه می یابد. بنابراین مدت معاشقه پس از آمیزش را کمی طولانی تر کنید تا این مدت به خوبی طی شود. بسیاری از زنان از عدم ارضای جنسی در طی نزدیکی یا ارگاسم شکایت دارند. این حالت نیز طبیعی است. فقط می توانید در صورت تمایل، مدت معاشقه پیش از آمیزش را کمی طولانی تر کنید. بازگشت احساس خستگی در سه ماهه سوم بارداری برای بسیاری از زنان ازار دهنده است. (به دلیل کمبود خواب و تحمل وزن زیاد شکم). به محض احساس خستگی، وضعیتتان را تغییر دهید و یا به پهلوی چپ استراحت کنید. ماساژ کمر علاوه بر کاهش درد و گرفتگی می تواند خوشایند بوده و ارتباط شما را با همسرتان حفظ کنید. از همسرتان بخواهید با جنین، حرف بزند این کار می تواند احساس نزدیکی بیشتری را بین شما، همسرتان و جنین ایجاد کند. افزایش سن حاملگی و بزرگ شدن شکم، باعث تصور منفی برخی زنان در مورد خودشان می شود، در حالی که بسیاری از زن ها این تغییرات را خوشایند می دانند و فکر می کنند برای همسرشان جذاب تر شده اند. برخی از مردان نیز این حالت را خوشایند توصیف می کنند. &nbsp;نکته کلیدی&nbsp;: به عقاید همسرتان در این مورد احترام بگذارید اما زیاد&nbsp;وسواس&nbsp;به خرج ندهید. به خاطر داشته باشید. این دوره، مرحله ای گذراست که پایان خوشی در پی خواهد داشت. می توانید از لباس هایی استفاده کنید که اندام شما را برای همسرتان زیباتر جلوه دهد. پوشیدن لباس ها ی نخی و خنک که از زیر سینه، گشاد می شوند و یا لباس هایی که شکم شما را بیشتر جلوه می دهند، در رنگ های درخشان و یا ملایم به انتخاب خودتان، می توانند گزینه هایی جذاب باشند. فواید نزدیکی در دوران بارداری&nbsp; حاملگی موجب تغییرات زیادی در احساسات، میل جنسی، تعداد نزدیکی و رضایت جنسی دارد.&nbsp;نزدیکی و ارگاسم درحاملگی غالبا” بی خطر است و موجب تغییر روحیه و شادابی زن&nbsp;می شود.&nbsp;مقاربت هنگام بارداری برای شما و کودکتان مفید است.به شما کمک می‌کند تا راحت‌تر بخوابید، فشار خون‌تان را کاهش می‌دهد&nbsp;و حتی باعث شادی شما می‌شود.شاد بودن در زمان بارداری سلامت شما را افزایش می‌دهد. 1. بهبود ارگاسم‌&nbsp; جریان خون میل جنسی را افزایش می‌دهد.در واقع برخی از زنان برای اولین بار در طول بارداری رسیدن به ارگاسم را تجربه می‌کنند. حتما بخوانید:&nbsp;درمان زود انزالی | ۱۰ راه درمان زود انزالی در مردان همراه با برنامه غذایی و ورزش 2. کاهش کالری&nbsp; مقاربت یکی از راههای سوزاندن کالری در بدن است.در هر ۳۰ دقیقه ۵۰ کالری یا بیشتر سوزانده می‌شود. 3. کاهش فشار خون&nbsp; تحقیقات نشان داده که مقاربت فشار خون را کاهش می‌دهد.از آنجا که فشار خون بالا با پره اکلامپسی از عوارض بارداری در ارتباط است، این راه روش خوبی برای جلوگیری از آن است. 4. کاهش درد&nbsp; ارگاسم، اکسی توسین (یا هورمون عشق) آزاد می‌کند که تحقیقات نشان داده تحمل درد را تا ۷۴% افزایش می‌دهد. 5. بهبود خواب برای مادر: مقاربت آرامش می‌آورد بنابراین بر خواب آرام شما نیز موثر است. برای کودک: کودک حین مقاربت به خواب می‌رود. 6. تقویت ایمنی بدن&nbsp; یک تحقیق نشان داده که مقاربت موجب تولید آنتی باکتری می‌شود که از سرما خوردگی و عفونت‌ها جلوگیری می‌کند. 7. ایجاد شادی&nbsp; ارگاسم اندورفین را آزاد می‌کند که باعث شادی و آرامش شما و کودکتان خواهد شد. 8. افزایش عشق&nbsp; دوباره باید از اکسی توسین تشکر کنیم که موجب عشق می‌شود. 9. تسریع در بهبودی پس از زایمان&nbsp; ارگاسم در طول بارداری لگن را برای زایمان آماده می‌کند که به نوبه خود بهبودی پس از زایمان را سرعت&nbsp;می‌بخشد. حتما بخوانید:&nbsp;ورزش های بعد از زایمان - ۱۶ حرکت ورزشی بعد از سزارین یا زایمان طبیعی پوزیشن نزدیکی در بارداری&nbsp; در هنگام صحبت در مورد نزدیکی در بارداری ، پزشکان و زنان باردار، بر حالت های زن در بالا، پهلو به پهلو، یا حالت چمباتمه (به حالت چهار دست و پا یا تکیه بر تخت) تاکید دارند. برخی از این حالت ها ممکن است شکم شما را محافظت کند؛ سایر حالت ها می تواند عمق نفوذ را کنترل کند، زیرا نفوذ عمیق در حین بارداری احساس خوشایندی را ایجاد نمی کند.&nbsp;در سه ماه سوم، حالت missionary را کنار بگذارید، نه تنها به این دلیل که شکم شما مانع خواهد بود، بلکه پزشکان توصیه نمی کنند که شما به روی کمر بخوابید. حالت‌های نزدیکی در بارداری اغلب پوزیشن‌های جنسی تا زمانی که شما احساس راحتی می‌کنید، مناسب هستند. سعی کنید با پیشرفت بارداری، بهترین وضعیت را برای خود پیدا کنید. به عنوان مثال، به جای به پشت دراز کشیدن شاید بهتر باشد که به پهلو و کنار همسرتان قرار بگیرید یا در موقعیت بالا یا جلوی همسرتان باشید. زن بالا باشد این پوزیشن در دوران بارداری بسیار مفید است. همسر خود را در میان دو پای خود به نحوی که به پشت خوابیده باشد قرار دهید. در این صورت فشاری بر روی شکم شما نخواهد بود و شما می‌توانید عمق دخول را کنترل کنید. آمیزش از پشت، به شیوه‌ی سگی (doggy style) روی زانوها و آرنج‌های خود قرار بگیرید و همسرتان زانو بزند و دخول به واژن را از پشت انجام دهد. استفاده از بالش، پشتیبان شکم شما خواهد بود. کنار هم و دخول از پشت به واژن (قاشقی) : پشت به همسرتان دراز بکشید. در این حالت دخول از طریق واژن از پشت انجام می‌شود. چنانچه بارداری شما پیشرفت می‌کند در اختیار داشتن چند بالش برای حمایت بیشتر از حالت قرارگیری شما مفید است. دخول در این روش عمق کمتری خواهد داشت و بهتر خواهد بود، زیرا در ماه‌های آخر فشارهای عمیق ناراحت‌ کننده خواهد بود. حالت ایستاده (زن رو به دیوار) و نزدیکی بدون دخول در این موارد رابطه‌ی جنسی به همراه مقاربت توصیه نمی‌شود و باید موضوع با پزشک در میان گذاشته شود. آمیزش دهانی و مقعدی : آمیزش دهانی در دوران بارداری ایمن است. دقت کنید که همسرتان هنگام نزدیکی دهانی، هوا را به داخل واژن شما وارد نکند. گاهی به ندرت این امر باعث انسداد رگ‌های خونی (آمبولیسم هوا) می‌شود که زندگی شما و نوزادتان را به خطر می‌اندازد.&nbsp;نزدیکی مقعدی در صورتی که هموروئید (بواسیر) مرتبط با بارداری داشته باشید ناراحت‌کننده خواهد بود. نگرانی مهم‌تر در رابطه با انتقال باکتری‌های عفونت‌زا از مقعد به واژن است، در صورتی که نزدیکی واژینال بلافاصله بعد از نزدیکی مقعدی رخ دهد. استفاده از کاندوم : در معرض بیماری‌های مقاربتی قرار گرفتن هنگام بارداری خطر عفونت‌هایی که بارداری شما و سلامت کودکتان را تحت تأثیر قرار می‌دهد را افزایش می‌دهد. در صورتی که همسرتان مبتلا به عفونت مقاربتی است، از نزدیکی واژینال، دهانی و مقعدی بپرهیزید. در صورتی که در روابط تک‌همسری قرار ندارید یا با یک فرد جدید در دوران بارداری رابطه دارید از کاندوم استفاده کنید. نزدیکی در هفته آخر بارداری زمان زایمان فرا رسیده است. شما آماده زایمان هستید اما گویا&nbsp;جنین هنوز آماده نشده است. شما هر کاری می کنید که درد زایمان شروع شود به عنوان مثال غذاهای ادویه دار، پیاده روی طولانی، رانندگی و ... اما هیچ کدام تغییری ایجاد نمی کند. بنابراین به پزشک مراجعه می کنید. پزشک به شما نزدیکی را توصیه می کند.&nbsp; آیا نزدیکی باعث تحریک و شروع درد زایمان می شود؟ بله ممکن است این اتفاق بیفتد. مایع منی حاوی ماده ای است که باعث آماده شدن دهانه رحم برای زایمان می شود. در واقع همسر شما و شما باید به اوج لذت برسید. اما آیا ارزشش را دارد؟ آیا عجیب نیست؟ آیا اصلا امکان پذیر است نزدیکی داشته باشید؟ در ادامه چند نکته برای شما و همسرتان وجود دارد: آیا نزدیکی&nbsp;در هفته آخر بارداری خطرناک نیست؟ در صورت ایجاد مشکل و خطرناک بودن پزشک به شما اجازه نمی دهد نزدیکی کنید. نباید نگران باشید به جنین آسیبی برسد. در واقع آلت جنسی همسر شما به سر جنین نمی رسد (حتی اگر جنین در لگن قرار داشته باشد) و ارگاسم در این مرحله خطرناک نمی باشد. در واقع انقباض رحم و آزاد شدن اکسی توسین همراه با ارگاسم باعث می شود رحم برای زایمان آماده شود. آیا نزدیکی در هفته آخر بارداری جالب است؟ در واقع بستگی به تعریف شما از جالب دارد. در واقع نزدیکی در آن حالت جالب است. در این زمان شکم شما سر راه است و سینه های شما بسیار حساس هستند و شما بزرگ تر از قبل هستید و در واقع خیلی جذاب نیستید. سعی کنید حالتی را انتخاب کنید که بتوان راحت تر نزدیکی داشت. سعی کنید زمان بیشتری با همسر خود بگذرانید و موقعیت و حالت مناسب را پیدا کنید. آیا نزدیکی در هفته آخر بارداری متفاوت است؟ بله، اگر دهانه رحم برای زایمان آماده شده باشد، همسر شما در هنگام نزدیکی دهانه رحم را حس می کند و ممکن است لکه بینی خفیفی نیز مشاهده کنید زیرا دهانه رحم حساس و نرم شده است. خوب بودن نزدیکی در سه ماهه دوم بارداری بخاطر بی حس بودن شما است. در نهایت ترشحات واژن افزایش می یابد بنابراین بهتر است پیش از آن با همسر خود در این باره صحبت کنید. آیا نزدیکی در هفته آخر باعث می شود درد زایمان شروع شود؟ شاید اگر پزشک به شما نزدیکی را توصیه&nbsp;کند زیرا هیچ کار دیگری نمی تواند به شما توصیه کند. اگر بدن شما و جنین و دهانه رحم آماده زایمان باشد، نزدیکی باعث می شود سرعت آن افزایش یابد. اما اگر هنوز دهانه رحم آماده زایمان نشده باشد، باید صبر کنید تا زمان آن فرا برسد و اگر در هفته چهل و دوم بارداری هیچ نشانی از درد زایمان مشاهده نکردید پزشک باید درد زایمان را در شما تحریک کند. به یاد داشته باشید که هنگامی که جنین آماده زایمان است، چهار تا شش هفته پیش از توصیه پزشک برای نزدیکی جنسی می باشد. بنابراین سعی کنید زمان بیشتری با همسر خود باشید. زیرا نزدیکی در انتهای بارداری فرصتی است که دیگر به دست نخواهید آورد و اگر این نزدیکی باعث تولد فرزند شما نشود باعث می شود زمانی مناسب با همسر خود بگذرانید. چگونگی نزدیکی در دوران بارداری از نظر اسلام رابطه زناشویی در دوران بارداری از نظر شرعی در صورتی که برای خانم ضرر نداشته باشد و موجب اذیت او یا حمل نشود نزدیکی با او اشکال ندارد. موانع فرهنگی – مذهبی و نزدیکی در دوران بارداری&nbsp; در بسیاری از فرهنگها، ممنوعیتی برای فعالیت جنسی در دوران بارداری وجود ندارد. بسیاری از آمریکاییهای مکزیکی تبار، فعالیتهای جنسی را برای لغزنده نگه داشتن واژن در طی بارداری لازم می دانند. از سوی دیگر برخی فعالیت جنسی را در تمام طول بارداری منع کرده و آن را برای مادر و جنین خطر ناک می دانند.&nbsp;در برخی فرقه ها مانند هندوییسم&nbsp;نیز افراد از فعالیت جنسی در طی بارداری منع شده اند اما در شرع مقدس اسلام فعالیت جنسی در دوران بارداری مجاز بوده و لذت بردن از این امر از حقوق هر زوجی محسوب می شود. الگوی علایق جنسی در دوران بارداری&nbsp; دانشمندان ،4 الگو برای بروز علایق جنسی در زمان بارداری پیشنهاد کرده اند: افزایش یکنواخت در علایق جنسی در طی بارداری کاهش میل جنسی در سه ماهه اول، افزایش نسبی در سه ماهه دوم و کاهش برانگیختگی جنسی در سه ماهه سوم. کاهش یکنواخت علایق جنسی در طی بارداری فقدان تغییر در انگیزش جنسی در طی بارداری بارداری زمان افزایش هشیاری جنسی و حساسیت در بعضی از زنان است و در بعضی از موارد این حساسیت تغییری نکرده یا حتی کاهش می یابد. بعضی از پژوهشها تغییراتی را در میل جنسی همسران گزارش کرده اند. برخی از مردان نسبت به زنان باردار در دل خود،احساس احترام می کنند و نمی توانند رابطه جنسی با همسرشان برقرار کنند اگر همسرتان دچار اختلالاتی در میل جنسی شده است به یک روانپزشک ماهر مراجعه کنید .گاهی همسران از پذیرش نقش پدری در اینده نزدیک نگرانند، بویژه وقتی بارداری ناخواسته بوده است. در این موارد یک مشاوره خانوادگی می تواند مفید باشد. توصیه های متخصص بهداشت باروری احساساتتان را در مورد فعالیت جنسی با همسرتان مطرح کنید، برای این کار باید جایی به غیر از اتاق خواب انتخاب کنید مثلا در طی یک پیاده روی و یا وقتی برای شام با هم به یک رستوران رفته اید و یا در هر زمانی که می توانید خلوتی برای خودتان فراهم کنید. از اشارات و واژه های مخصوص به خودتان که فقط همسرتان می داند ،برای طرح مباحثی که به مسائل جنسی اشاره دارند استفاده کنید و از این کار لذت ببرید به خاطر داشته باشید فعالیت جنسی تنها به مفهوم دخول به واژن نیست، بوسیدن، نوازش کردن و در آغوش گرفتن ، همه می توانند فعالیتهای جنسی خوشایندی باشند که جایگزین روابط همراه با دخول می شوند. همیشه کیفیت مهمتر از کمیت است به خاطر داشته باشید پس از تولد نوزاد، روابط شما و همسرتان شکل جدیدی خواهد یافت بنابراین از هم اکنون برای فعالیت جنسی پس از زایمان و روشهای پیشگیری از بارداری، باید برنامه ریزی کنید. منبع : نمناک&nbsp;| پرشین وی | اوما&nbsp;| مجله ونوس&nbsp;| اوما&nbsp;| پرسشکده&nbsp;| خاتون آنلاین " ,"datePublished":"2018-02-12T21:22:40+03:30","dateModified":"2020-03-14T11:10:30+03:30","mainEntityOfPage":"Article", "publisher" : [{"@context" : "https://schema.org", "@type" : "Organization", "name" : "jameesalamat.com - جامعه سلامت", "url":"jameesalamat.com", "logo": { "@type": "ImageObject", "url": "jameesalamat.com/themes/custom/winter/logo.png", "width": "300px", "height": "83px" }}] }