ناخن های شما نشان دهنده سلامت شماست. در حالت طبیعی فرم، حالت، رنگ و استقامت ناخن ها بستگی به عوامل سلامتی مختلف دارد. از همه مهم تر، ناخن ها نمایانگر وضعیت تغذیه شما هستند؛ مثلا ناخن های شکننده و مشکل دار این هشدار را می دهند که بدن شما مواد غذایی لازم را دریافت نمی کند. بسیاری از خانم ها در برخی مواقع به صورت موقت برای زیبا کردن جلوه دستان شان ناخن می کارند اما زیبایی طبیعی ناخن ها هم جذابیت خودش را دارد. شما می توانید انتخاب کنید که سراغ روش های مصنوعی بروید یا با کمی وقت به زیبا شدن طبیعی دستان خود کمک کنید.
حتما بخوانید: همه چیز درباره کاشت ناخن؛ روش های کاشت و عوارض آن
تقویت ناخن ها
برای جلوگیری از شکنندگی ناخن ها روش های متعددی وجود دارد که یکی از آن ها تهیه مخلوطی از پوست تخم مرغ و آبلیمو است. برای تهیه این ترکیب کافی است پوست چند تخم مرغ را آسیاب کنید و هر بار، یکی دو قاشق از آن را با یک استکان آبلیموی تازه مخلوط کنید به حدی که بتوانید ناخن های تان را در این مخلوط قرار دهید. بهترین و مفید ترین مدت زمان برای جلوگیری از شکنندگی ناخن ها و سرانگشتان دست در این مخلوط 15 تا 20 دقیقه است. پس از آن دست ها را بشویید و این کار را هر شب پیش از خواب تکرار کنید. علاوه براین، استفاده از ترکیب دانه های بلال و شیر نیز برای درمان شکنندگی ناخن ها و پیشگیری از ابتلا به آن بسیار موثر است. برای این منظور دانه های بلال را در دستگاه مخلوط کن ریخته و آن ها را له کنید. سپس یک استکان شیر اضافه کرده و پس از خمیر کردن آن ها این خمیر را روی ناخن های خود به مدت 15 دقیقه قرار دهید.
علت تغییر رنگ ناخن ها
برای درمان تغییر رنگ ناخن ها که عمدتا به دلیل نرسیدن میزان کافی مواد مغذی، اکسیژن و هوای تازه به سطح ناخن است، راه حلی ساده وجود دارد و آن استفاده از جوشانده گل سرخ برای درمان این مسئله است. برای تهیه این ماسک ناخن کافی است مقداری گل سرخ خشک شده را به مدت 20 دقیقه بجوشانید و آن را با نصف استکان آبلیموی تازه ترکیب کنید. سپس ناخن ها را با کمک این ترکیب ماساژ داده و اجازه دهید که این مخلوط به مدت 20 تا 30 دقیقه روی ناخن شما باقی بماند. استفاده مکرر از این ماسک گیاهی به روی ناخن ها چند بار در طول هفته به درمان تغییر رنگ ناخن در کمتر از یک ماه کمک می کند.
علت شکنندگی ناخن ها
لاک زدن باعث شکنندگی ناخن شما نمی شود ولی خانم هایی که مدام رنگ لاک خود را عوض کرده و بی رویه از این محصول استفاده می کنند اغلب محصولات غیراستاندارد را به کار می برند، درنتیجه سلامت ناخن های خود را به خطر می اندازند. استفاده از استون و لاک پاک کن ها باعث شکنندگی ناخن ها می شود. با پاک کردن لاک شما چربی مورد نیاز ناخن های خود را نیز از بین می برید. بهتر است این نکته را هم بدانید که سن و سال هم در میزان شکنندگی ناخن های شما تاثیر دارد و با بالا رفتن سن، شکنندگی ناخن های شما هم بیشتر می شود. اگر دوست ندارید ناخن های تان بشکند، بهتر است آنها را کوتاه نگه دارید، ناخن های بلند، بیشتر در خطر شکنندگی قرار دارند. استقامت ناخن ها تاثیر زیادی در جلوه و زیبایی دست دارد. به این دلیل تقویت ناخن ها و افزایش استحکام آن ها یکی از مهم ترین نکاتی است که هر خانم جوان باید به آن توجه کند. برای افزایش استقامت ناخن ها به ویژه ناخن هایی که زیاد در معرض شست و شو و آب قرار می گیرند بهترین چاره استفاده از مخلوطی از روغن زیتون، روغن بادام، روغن کنجد و روغن کرچک است. برای تهیه این مخلوط کافی است به میزان مساوی 4 روغن را با هم ترکیب کرده و آن را به روی ناخن های خود ماساژ دهید.
حتما بخوانید: خواص روغن کرچک - ۴۶ فایده روغن کرچک برای سلامتی و زیبایی
جلوگیری از شکستن ناخن
سعی کنید برای جلوگیری از خشک و شکننده شدن ناخن های خود از راه های زیر استفاده کنید. هر کدام از موارد اشاره شده در زیر به تنهایی نمیتواند متضمن رفع مشکل شما باشد، بنابراین باید آنها را با هم امتحان کنید تا به نتیجه مطلوب خود برسید. اساسا رفع چنین مشکلاتی نیازمند زمان و ممارست در انجام راه های درمان است.
1. استفاده از کرم های مرطوب کننده
کِرِمهای مرطوب و نرمکننده برای جلوگیری از شکنندگی ناخنها موثر است. برای اینکه ناخن هایی سالم داشته باشید، نیاز به این است که ناخن و پوسته اطراف آن را به صورت مرتب چرب کنید. به طور کلی بهتر است با استفاده از کرم های مرطوب کننده هر روز به ویژه در هوای سرد و خشک، ناخن ها را مرطوب کرده تا از شکنندگی آنها پیشگیری کنید.
2. مصرف آهن
اگر آهن کافی دریافت نکنید، ناخن هایتان آن را نشان می دهد. کمبود آهن که در خانم ها رایج است سبب شکنندگی ناخن ها می شود؛ بنابراین کسانی که این مشکل را دارند باید غذاهای پرآهن مصرف کنند. همچنین منابع حیوانی آهن عبارت است از گوشت گاو، بوقلمون، اردک، مرغ، میگو و تخم مرغ. منابع گیاهی آهن سویا، عدس، لوبیا و سبوس است. با مصرف ویتامین C می توانید به جذب آهن حیوانی در بدن کمک کنید؛ البته سعی کنید مواد غذایی غنی از آهن، روی، ویتامین B و گوگرد مصرف کنید، چون مواد غذایی پروتئینی که غنی از اسیدهای آمینه، ویتامین B و گوگرد هستند، سبب سخت و زیبا شدن ناخن هایتان می شوند.
3. پرهیز از لاک زدن
استفاده بیش از حد از لاک سبب خشکی و شکننده شدن ناخن ها می شود. لاک موجب می شود که سوراخ های سطح ناخن بسته شوند و ناخن با مشکل کمبود اکسیژن مواجه شود. بنابراین نزدن لاک در طولانی مدت همراه با رعایت بقیه اصول گفته شده می تواند باعث بهتر شدن وضعیت ناخن شود.
استفاده بیش از حد از لاک سبب خشکی و شکنندگی ناخن ها می شود
4. استفاده از دستکش
در صورتی که دست تان با آب زیاد تماس دارد، برای جلوگیری از آسیب رسیدن و شکستن ناخن و نرم شدن آنها از دستکش استفاده کنید. هنگام ظرف شستن استفاده از دستکش ضروری است.
5. کوتاه نمودن ناخن ها
برای پیشگیری از شکنندگی ناخن ها باید آنها را در زمان مناسب کوتاه کنید. همیشه بعد از حمام ناخن های خود را بگیرید، چون آسیب کمتری به آن می رسد. در بقیه مواقع ناخن شکنندگی دارد و به سطح آن آسیب می رساند، ولی بعد از حمام، ناخن نرم است و نمی شکند.
6. مصرف پروتئین
کمبود پروتئین، خود را به صورت یک نوار سفیدرنگ در عرض ناخن نشان می دهد. ناخن ها بیشتر از پروتئین ساخته شده اند، بنابراین برای اینکه ناخن هایی بلند، قوی و جذاب داشته باشید باید روزانه به مقدار مناسب پروتئین مصرف کنید. کراتین، عنصر اصلی مو و ناخن، از آمینواسیدها به خصوص سیستئین ساخته شده است. با این وجود به این معنا نیست که شما به مکمل های سیستئین نیاز دارید. خوردن منابع پروتئینی متنوع می تواند به شما این اطمینان را بدهد که برای داشتن ناخن هایی سالم به اندازه کافی آمینو اسید مصرف کرده اید. حال این پروتئین به میزان قابل توجهی در ماهی قزل آلا، ماست و گردو وجود دارد. منابع دیگر پروتئین شامل ماهی، میگو، بوقلمون، مرغ، گوشت، سویا، تخم مرغ، آجیل و لبنیات است.
7. کمبود آب
یک آزمایش ساده برای تشخیص کمبود آب بدنتان این است که سطح ناخن را محکم فشار دهید تا ناخن از صورتی به سفید تغییر رنگ دهد. سپس ناخن را رها کنید و ببینید در چه زمانی به رنگ اولیه خود برمی گردد. اگر ناخن کمتر از دو ثانیه به رنگ اصلی اش باز نگردد، یعنی بستر ناخن دچار کمبود آب است. در طولانی مدت این کمبود آب باعث شکنندگی ناخن می شود؛ بنابراین برای حفظ سلامتی ناخن هایتان به مقدار کافی آب بنوشید.
افزودن دیدگاه جدید