رشد گفتاری کودک 2 تا 3 ساله
اصول اساسی زبان جزئی از ساختار مغزی همه کودکان است. یک کودک ناشنوا در همان سنی شروع به صدا درآوردن می کند که یک کودک شنوا, بنابراین میدانیم که تحریک شنوایی برای رشد زبانی ضروری نیست. برخی نظریه پردازان حتی بر این عقیده اند که یک دستگاه فراگیری زبان در جایی از مغز ما وجود دارد که زبان را اجتناب ناپذیر می نماید. زبان و گفتار ارتباط نزدیکی با هم دارند. می توانیم زبان را به عنوان اصطلاح کلی برای نمادهای کلامی و گفتار را به عنوان ابزار بیان آن تعریف کنیم. هر دو آنها بازتاب نیاز غریزی بشر به برقراری ارتباط هستند. این نیاز در کودکان بسیار خردسال که در پاسخ به ارتباط کلامی, بدن و دهان خود را به حرکت در می آورند, مشهود است.
در شش هفتگی کودکی که با او صحبت می شود غالبا می تواند نوعی "گفتگو" را انجام دهد, زیرا یاد گرفته است که صداها, اداها, و اطوار جسمانی, همیشه و بدون استثنا سبب می شوند فردی که کودک با او "گفتگو" می کند پاسخ دهد. ما میل و توانایی اطفال خردسال برای تقلید کردن را دست کم می گیریم. اگر زیاد با کودک صحبت کنیم, او حتی در سن هشت هفتگی شروع به تقلید از صداها می کند, و به این ترتیب اولین قدم عمده به سوی فراگیری گفتار را بر میدارد. در نتیجه والدین باید کودکان خود را با استفاده از صحبت کردن, آواز خواندن, شعر, بیان وقایع, و گفتگوهای خاص با او, با گفتار احاطه کنند.
تکیه کردن روی کلمات, استفاده از آهنگ در کلام, و تکرار صداهای ساده به مغز کودک کمک می کند میلیونها پیوند عصبی لازم برای رشد گفتاری را بسازد.
ما این را نیز میدانیم که در تمام طول زندگی, زبان ارتباط تنگاتنگی با عواطف دارد. کودکانی که از محبت نامشروط برخوردارند و زیاد در آغوش گرفته می شوند, نسبت به آنهایی که محبت آشکار به آنها ابراز نمی شود, شانس بیشتری برای رشد گفتاری دارند.
گفتگو کردن یک بازی است که بچه ها انجام دادن آن را دوست دارند. قواعد این بازی را از روز اول تولد به کودک خود بیاموزید تا زندگی شما بسیار بهتر شود
آموزش رشد گفتاری کودک 2 تا 3 ساله در خانه
نکاتی برای کمک به رشد گفتاری کودک
- کودک شما بیشتر به صحبت با کودکان هم سن و سال خود علاقه دارد تا بزرگترها, بنابراین ارتباط هر چه بیشتر او با بقیه بچه ها به رشد تواناییهای زبانی او کمک میکند. این یکی از دلایل اهمیت کودکستان است.
- در این سن دیگر گفتار کودک خود محور نیست و بیشتر اجتماعی می شود. بنابراین اگر بخواهید کودکتان زبان اجتماعی را بیاموزد, تماس او با بچه های دیگر ضروری است.
- داستانهای مورد علاقه او را تکرار کنید تا کودک شما بتواند احساسات خود را نسبت به دنیای اطرافش شکل دهد.
افزودن دیدگاه جدید