پوکی استخوان یک بیماری استخوانی است. در این بیماری استخوان‌ها ضعیف‌تر می‌شوند، آن‌ها قدرت خود را از دست می‌دهند و احتمال این روند به شکستگی استخوان منجر شود.

 افراد مبتلا به پوکی استخوان ریسک ابتلا بیشتری به شکستگی استخوان‌ دارند. استخوان‌ها حتی می‌توانند در طی حرکات روزمره، مانند خم شدن یا سرفه، دچار شکستگی شوند. شایع‌ترین شکستگی‌های استخوانی در مچ دست، ران و ستون فقرات رخ می‌دهد. پوکی استخوان می‌تواند باعث درد زیادی شود، از جمله از دست دادن استقلال در امور شخصی. حتی ممکن است مرگ رخ دهد، به‌خصوص وقتی‌ که شکستگی در مفصل ران اتفاق بیفتد. شکستگی مفصل ران می‌تواند دشوار باشد. آن‌ها توانایی فرد را در حرکت کاهش می‌دهند. این امر می‌تواند به عوارض و سایر مشکلات سلامتی منجر شود. پوکی استخوان یک نوع آرتریت نیست. با این‌ حال، می‌تواند باعث شکستگی‌هایی شود که منجر به آرتریت شوند. پوکی استخوان در زنان بیشتر از مردان است. این تفاوت به خاطر تغییرات هورمونی در زنان است که در طی دوران یائسگی اتفاق می‌افتد.

عوامل پوکی استخوان

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

عوامل زیر می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری پوکی استخوان را تشدید کند:

  1. زن هستید
  2. ۵۰  سال یا بیشتر دارید
  3. اگر یائسه هستید
  4. اگر رژیم غذایی کم‌کالری داشته باشید
  5. یک مشکل روده‌ای دارید که مانع جذب کلسیم و ویتامین‌ها می‌شود
  6. دچار بیش‌ از حد فعال بودن غده تیروئید (هیپرتیروئیدیسم) یا مصرف بیش‌ از حد هورمون تیروئید هستید
  7. دچار کم‌تحرکی در زندگی روزانه هستید، مانند کسی که سکته مغزی کرده است
  8. لاغر هستید
  9. داروهای خاصی مثل پردنیزولون مصرف می‌کنید
  10. اگر قفقازی یا دارای تبار آسیایی هستید
  11. اگر سیگار می‌کشید
  12. الکل زیادی می‌نوشید
  13. سابقه خانوادگی پوکی استخوان داشته باشید
  14. تا به‌ حال حداقل یک شکستگی “شکننده” (که ناشی از یک آسیب جزئی یا بدون علت باشد) شده‌اید.
  15. بیماری گوارشی منجر به سوء جذب
  16. سطح پایین تستوسترون در مردان
  17. کم‌کاری غده تیروئید
  18. پرکاری غده پاراتیروئید

علائم ابتلا به بیماری پوکی استخوان

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

بر خلاف بسیاری از بیماری‌های مزمن که علائم و نشانه‌های متعددی دارند، استئوپروز یک بیماری خاموش و بدون علامت است تا زمانی که یک شکستگی ایجاد شود.

پوکی استخوان یا استئوپروز در شروع بدون هیچ علامتی است. مهم‌ترین علامت پوکی استخوان‌ درد است و این درد وقتی ایجاد می‌شود که استخوان دچار شکستگی می‌گردد. البته شکستگی‌های ناشی از پوکی استخوان معمولاً به‌ صورت شکستگی‌های ریز و بدون جابجایی و خفیفی هستند که بدون وارد شدن ضربه شدیدی به اندام ایجاد می‌شود. پس بیمار به دنبال یک حرکت بدنی که ممکن است قدری متفاوت از حرکات معمول وی باشد دچار شکستگی ریز و بدون جابجایی یا با جابجایی اندک در استخوان می‌شود.

استخوان پوک شده ضعیف است پس برای شکسته شدن نیازی به نیروی زیادی ندارد. خم شدن بر روی زمین برای بلند کردن یک وسیله یا چرخش ناگهانی کمر می‌تواند در یک فرد دچار استئوپوروز موجب شکستگی خفیف شود. از طرف دیگر این شکستگی‌ها موجب تورم یا تغییر شکل استخوان هم نمی‌شوند. پس تنها علامت آن درد است.

اکثر افراد مبتلا به پوکی استخوان هیچ نشانه‌ای از ابتلا ندارند. آن‌ها نمی‌دانند که پوکی استخوان‌ دارند تا اینکه آزمایش تراکم استخوان را انجام بدهند یا دچار شکستگی استخوان شوند. یکی از علائم اولیه می‌تواند کاهش قد ناشی از انحنای یا فشرده‌ سازی ستون فقرات باشد. انقباض یا فشرده‌ سازی ناشی از ضعیف شدن مهره‌ها (استخوان‌های ستون فقرات) است. مهره‌های تضعیف‌ شده، شکستگی‌های کوچک را به نام شکستگی‌های ناشی از فشرده‌ سازی ایجاد می‌کنند. شکستگی‌های فشرده باعث می‌شود که استخوان‌های ستون فقرات به‌ صورت عمودی دچار کولاپس شوند. وقتی این اتفاق می‌افتد، مهره‌ها کوتاه‌تر می‌شوند. شکل هر مهره از یک مستطیل عادی به شکل مثلثی تغییر می‌یابد. شکستگی‌های فشرده می‌تواند باعث ایجاد درد یا تیر کشیدن شوند؛ اما کوتاه شدن قد معمولاً علائمی را ایجاد نمی‌کند. پوکی استخوان معمولاً باعث درد نمی‌شود مگر اینکه استخوان شکسته شود.

تشخیص پوکی استخوان

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

در طول یک معاینه فیزیکی، پزشک ممکن است متوجه شود که شما کوتاه‌تر از اندازه‌ای هستید که فکر می‌کنید هستید. یا ممکن است دکتر شما یک “قوز ارثی” را متوجه شود. این عارضه یک منحنی ستون فقرات در قسمت بالایی پشت است که باعث ایجاد قوز می‌شود.

اشعه X ممکن است نشان دهد که استخوان‌های شما دارای تراکمی کمتر از حد انتظار است. این مشکل می‌تواند ناشی از پوکی استخوان باشد؛ اما علل احتمالی دیگر نیز وجود دارد مانند کمبود ویتامین D. کمبود ویتامین D معمول است. پزشک شما به‌ آسانی قادر به تشخیص در این زمینه است. اگر شکستگی شکننده داشته باشید، پزشک شما پوکی استخوان را به‌ عنوان موردی مشکوک مورد بررسی قرار می‌دهد. آزمایش تراکم استخوان می‌تواند تشخیص یک پوکی استخوان را تائید کند. تکنیک‌های مختلف تراکم استخوان را اندازه‌گیری می‌کنند. دقیق‌ترین تست تراکم استخوان DEXA (دوز انرژی اشعه ایکس جذبی سنجی) است. DEXA ده تا پانزده دقیقه طول می‌کشد و بدون درد است. این تست با استفاده از حداقل مقدار تابش و به‌ طور کلی بر روی ستون فقرات و ران انجام می‌شود.

تست جدیدتر تراکم استخوان پاشنه با استفاده از امواج اولتراسوند است. این روش حتی سریع‌تر و ارزان‌تر از DEXA است؛ اما به‌عنوان یک آزمون غربالگری دقیق برای پوکی استخوان به‌ طور گسترده‌ای در دسترس نیست یا پذیرفته نمی‌شود. معمولاً افراد مبتلا به پوکی استخوان که با سونوگرافی پاشنه غربال‌ شده‌اند درنهایت آزمایش DEXA از ستون فقرات و ران را انجام می‌دهند.

آزمایش‌های تراکم استخوان می‌تواند پوکی استخوان را زمانی که در وضعیت خفیف و قبل از شکستگی است، تشخیص دهد. این امر می‌تواند منجر به درمان شود که از بدتر شدن مشکل در فرد جلوگیری می‌کند. در افراد مبتلا به کاهش قد و شکستگی‌های مشکوک، آزمایش‌های تراکم استخوان، تشخیص استئوپروز را تائید می‌کنند. آن‌ها همچنین به‌عنوان پایه‌ای برای درمان عمل می‌کنند. آن‌ها می‌توانند برای سنجش پاسخ به درمان استفاده شوند.

برای تشخیص علت پوکی استخوان، مانند مشکلات تیروئیدی، آزمایش‌های خون و ادرار توصیه می‌شود. با این‌ حال، برای اکثر مردم، علت مشخصی (به‌ غیر از کهولت سن و یائسه بودن) یافت نمی‌شود.

مدت انتظار برای درمان پوکی استخوان

پوکی استخوان یک وضعیت دراز مدت (مزمن) است؛ اما درمان مناسب می‌تواند منجر به بهبود قابل‌ توجه در توده استخوان شود. این امر می‌تواند احتمال وقوع شکستگی را کاهش دهد. توده استخوان معمولاً پس از درمان به حالت عادی بازنمی‌گردد؛ اما خطر شکستگی ممکن است پس از درمان به‌طور چشمگیری کاهش یابد.

پیشگیری از پوکی استخوان

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

شما می‌توانید برای جلوگیری از ابتلای به استئوپروز از موارد زیر کمک بگیرید:

  • دریافت کافی کلسیم و ویتامین D
  • خوردن غذاهای غنی از کلسیم مانند محصولات لبنی کم‌چرب، ساردین، ماهی قزل‌آلا، سبزی‌های با برگ سبز و غذاهای غنی‌ شده با کلسیم. پزشک شما همچنین ممکن است یک مکمل کلسیم برای شما تجویز کند.
  • شما همچنین ممکن است نیاز به مصرف مکمل ویتامین D یا یک مولتی‌ ویتامین به‌صورت روزانه داشته باشید.
  • انجام تمرینات تحمل وزن به‌طور منظم
  • سیگار نکشید
  • اجتناب از مصرف الکل و نوشیدنی‌های الکلی
  • اگر شما زن هستید و به‌ تازگی وارد دوره یائسگی شده‌اید، با پزشک خود صحبت کنید که برای ابتلای به بیماری استئوپروز مورد ارزیابی قرار گیرید.

داروهای پیشگیرانه

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

داروهای متعددی برای پیشگیری از پوکی استخوان مربوط به یائسگی وجود دارد. این موارد شامل:

  • درمان جایگزین استروژن (به‌طورمعمول توصیه نمی‌شود).
  • رالوکسیفن (اویسا).
  • آلندرونات (Fosamax) و ریزدرونات (Actonel).

استروژن باعث تخریب استخوان می‌شود. از دست دادن استروژن در طول یائسگی منجر به از دست رفتن استخوان می‌شود. استروژن درمانی به مقابله با این روند کمک می‌کند. با این‌ حال، درمان جایگزین استروژن مورد تائید نیست. این به خاطر عوارض جانبی است، از جمله افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته مغزی که در زنانی که بیش از ۱۰ سال از یائسگی می‌گذرد این امر رخ می‌دهد.

رالوکسیفن (Evista) یک جایگزین برای استروژن است. مکانیسم عمل آن مانند استروژن در استخوان برای افزایش تراکم استخوان است. آلندرونات و ریزدرونات بیسفسفونات هستند. این خانواده از داروها باعث آهسته‌تر شدن شکستگی استخوان می‌شود. آن‌ها می‌توانند استخوان را ضخیم‌تر کنند.

اگر یک آزمایش تراکم استخوان، علائم یک مشکل را نشان دهد، ممکن است به شما کمک کند تصمیم بگیرید که آیا شروع به مصرف داروهای پیشگیرانه کنید یا نه. شما همچنین باید قد خود را هر ساله اندازه‌گیری کنید، به‌ ویژه اگر شما یک زن بالای ۴۰ سال سن هستید.

مصرف بیش‌ از حد داروهای تیروئید ممکن است منجر به پوکی استخوان و سایر مشکلات پزشکی شود. نظارت بر درمان تیروئید را به‌طور مرتب انجام دهید. اگر پردنیزولون مصرف می‌کنید، با پزشک خود مشورت کنید تا دوز مصرفی را به حداقل ممکن برسانید. یا اگر ممکن است مصرف این دارو را قطع کنید.

درمان پوکی استخوان

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

پزشکان ابتدا پوکی استخوان را با موارد زیر درمان می‌کنند:

  1. اگر منابع غذایی از نظر کلسیم مناسب نباشد، اطمینان حاصل کنید که فرد به‌ اندازه کافی کلسیم روزانه دریافت کرده و کلسیم را تجویز می‌کند.
  2. تجویز ویتامین D
  3. پیشنهاد تمرینات تحمل وزن
  4. اصلاح سایر عوامل خطر
  5. ورزش هایی که باعث تقویت ماهیچه ها می شوند
  6. داروهای درمان پوکی استخوان و همچنین بعضی از انواع هورمون ها
  7. تزریق داروهایی برای خانم ها که خطر شکستگی را کاهش می دهند
  8. اجتناب از مصرف الکل
  9. ترک سیگار

داروهای درمان پوکی استخوان

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

برای زنان، بسیاری از داروها برای درمان پوکی استخوان در دسترس هستند. این موارد شامل:

بیسفسفونات: این داروها اغلب برای درمان پوکی استخوان در زنان یائسه استفاده می‌شود. بیسفسفونات ها مانع از شکستن استخوان می‌شوند. آن‌ها حتی ممکن است تراکم استخوان را افزایش دهند. اکثر آن‌ها به‌صورت قرص و مصرف آن‌ها از طریق خوراکی است. اما برخی ممکن است از طریق وریدی مصرف شوند. بیسفسفونات می‌تواند عوارض جانبی ایجاد کنند. این عوارض شامل حالت تهوع، درد شکمی، سوزش مری و مشکل در بلع است. یکی از عوارض جانبی نادر اما جدی، مرگ‌ و میر ناشی از کمبود ذخیره خونی است.

بیسفسفونات ها عبارت‌اند از:

  • آلندرونات (Fosamax)
  • Risedronate) Actonel)
  • ایباندرونات (Boniva)
  • پامیدرونات (Aredia)
  • اسید زولدرونیک (Reclast، Zometa)

تعدیل‌کننده گیرنده استروژن (SERM): نقش  SERM در درمان پوکی استخوان با تقلید از اثرات استروژن برای افزایش تراکم استخوان است. رالوکسیفن (اویسا)

کلسی تونین (میاکالسین): کلسی تونین یک هورمون تولید شده توسط غده تیروئید است. این مورد به‌ صورت اسپری بینی عرضه می‌شود. کلسی تونین شکستگی استخوان را مهار می‌کند.

تری پاراتیدو (Forteo): نوعی هورمون پاراتیروئید است. این هورمون رشد استخوان جدید را تحریک می‌کند. تیرپاراتیدو با تزریق روزانه به فرد داده می‌شود. این دارو هنوز برای درمان دراز مدت توصیه نشده است.
دونوزوماب (پرولیا) : این دارو نوعی درمان بیولوژیک است. این دارو یک آنتی‌بادی است که پروتئینی را که در شکستگی استخوان نقش دارد، مورد هدف قرار می‌دهد. با حمله به این پروتئین، کمک می‌شود تا از دست رفتن استخوان جلوگیری شود.

درمان جایگزینی استروژن:  به علت خطرات مرتبط به‌ ندرت توصیه می‌شود. استروژن در طی یائسگی از دست می‌رود. استروژن باعث کاهش در سرعت تخریب استخوان می‌شود.

درمان طولانی‌ مدت استروژن با بسیاری از خطرات همراه است. این خطرات شامل افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، سرطان سینه و سنگ‌های صفراوی است درمان جایگزین استروژن به‌ ندرت برای پیشگیری یا درمان پوکی استخوان استفاده می‌شود.

در میان مردان، سطح پایین تستوسترون شایع‌ترین علت پوکی استخوان است (به‌ غیر از پیری). آزمایش می‌تواند نشان دهد که سطح تستوسترون پایین است یا نه. در این مورد، آزمایش‌های دیگری به دنبال کشف علت خواهد بود تا درمان شروع شود. مردان همچنین می‌توانند از آلندرونات و رالوکسیفن استفاده کنند. پزشک شما نظارت خواهد کرد که درمان شما چگونه انجام می‌شود. او با انجام اندازه‌گیری تراکم استخوان هر یک تا دو سال این کار را انجام می‌دهد.

درمان شکستگی‌ها

  • اگر فرد مبتلا به پوکی استخوان، شکستگی لگن داشته باشد، ممکن است لگن او جراحی شود.
  • شکستگی مچ دست می‌تواند به‌ سادگی با قرار دادن دست در گچ، بهبود یابد. گاهی اوقات ممکن است جراحی برای بازگرداندن مناسب استخوان‌ها مورد نیاز باشد.
  • درمان‌های دیگر برای شکستگی شامل داروهای ضد درد و استراحت برای یک‌ زمان کوتاه است.
  • تزریق کلسی تونین ممکن است درد ستون فقرات ناشی از شکستگی ناشی از فشرده شدن جدید کاهش دهد.

زمان مراجعه به یک متخصص 

گزینه‌های خود را برای ارزیابی و درمان با پزشک خود مرور کنید اگر شما دچار موارد زیر هستید:

  • عوامل خطر ابتلا به پوکی استخوان
  • شکستگی بدون علت یا در اثر آسیب جزئی.

سبک زندگی و پوکی استخوان

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

  • کم تحرکی، افرادیکه تمام مدت نشسته بوده و کم تحرک هستند، در خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری پوکی استخوان می باشند.
  • افراد الکلی، مصرف منظم الکل می تواند خطر ابتلای شما به بیماری پوکی استخوان را افزایش دهد.
  • سیگار کشیدن، هرچند دلیل اصلی تاثیر سیگار بر پوکی استخوان معلوم نیست، اما تحقیقات نشان می دهند که پوکی استخوان و مصرف سیگار با هم مرتبط می باشند.

درمان پوکی استخوان با گیاهان دارویی و طب سنتی

سنجد درمانگر آرتروز و پوکی استخوان

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

در بروز آرتروز و پوکی استخوان، تنها کمبود کلسیم و ویتامین D نقش ندارند بلکه فقدان گروهی از املاح و عناصر به‌ صورت همزمان فرآیندهای مربوط به پوکی استخوان و آرتروز را تصریح می‌بخشند. میوه سنجد و گل بهاره سنجد، حاوی منابع قابل‌توجهی از املاح و عناصر هستند که مانع پوکی استخوان می‌شوند که از آن جمله می‌توان به عناصر روی، مس، کروم و منیزیم اشاره کرد. میوه سنجد همچنین حاوی اسیدفولیک فراوان و ویتامین c زیاد است. علاوه بر این، این میوه حاوی ترکیبات گیاهی است که گیرنده‌های هورمونی را فعال می‌کند و بنابراین مانع از دست رفتن کلسیم در دوران یائسگی در خانم‌ها می‌شود.

مصرف پودر سنجد به همراه شیر که غنی از کلسیم است،‌ در جلوگیری از بروز و یا پیشرفت این بیماری و آرتروز بسیار کمک‌ کننده است. ضمن اینکه افراد باید تحت نظر پزشک متخصص،‌ در صورت نیاز از دارو درمانی کمک بگیرند.

مصرف پودر سنجد به همراه شیر که غنی از کلسیم است،‌ در جلوگیری از بروز و یا پیشرفت پوکی استخوان و آرتروز بسیار کمک‌ کننده است.

مقدار مصرف: هر روز صبح ناشتا ۳ قاشق مرباخوری پودر سنجد (شامل پوست، گوشت و هسته) را در یک لیوان شیر داغ هم زده و نوش جان کنید و یا پودر سنجد ۲ قسمت و پودر سویای بو داده ۱ قسمت را با عسل مخلوط کرده روزی یک قاشق یا ۲ قاشق غذاخوری با یک لیوان شیر میل کنید. فقط پودر سنجد را از عطاری‌های مطمئن خریده و در یخچال نگهداری کنید.

درمان پوکی استخوان با زردچوبه و گزنه

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

برای درمان این بیماری در طب سنتی توصیه‌ شده که ریشه زردچوبه مصرف شود، چون برای درمان درد مفاصل و پوکی استخوان کاربرد دارد. همچنین گیاه گزنه نیز خواص ضد درد مفاصل و پوکی استخوان دارد به‌ طوری‌ که جوشانده گزنه برای پیشگیری از پوکی استخوان توصیه‌ شده است چرا که این بیماری در نتیجه از بین رفتن املاح معدنی از بدن ایجاد می‌شود؛ البته اغلب در افراد بالای ۵۰ سال این بیماری بروز می‌یابد.

مصرف صبحانه و شام البته در ابتدای شب برای پیشگیری و درمان این بیماری توصیه‌ شده است. همچنین استفاده از روغن بادام تلخ و اسانس نعنا برای ماساژ دادن اندام‌هایی که دردناک است مناسب است. در برخی موارد با توصیه پزشک طب سنتی انجام حجامت برای کاهش دردهای استخوانی و مفصلی مجاز است. مصرف روزانه مخلوط آسیاب شده از پوسته جوشیده تخم‌مرغ با عسل نیز توصیه‌شده است و همچنین مصرف جوشانده رازیانه به‌صورت روزانه و فرنی پودر سنجد توصیه‌ شده است.

درمان پوکی استخوان با شبدر قرمز  

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

شبدر قرمز حاوی ترکیبات استروژن است. از آنجا که استروژن طبیعی می‌تواند به محافظت از استخوان‌ها کمک کند، پزشکان این گیاه را برای درمان بیماری پوکی استخوان توصیه می‌کنند. با این حال، شواهد علمی وجود ندارد که نشان دهنده مؤثر بودن شبدر قرمز در کاهش سرعت از بین رفتن استخوان‌ها باشد. ترکیبات استروژن در شبدر قرمز ممکن است با داروهای دیگر تداخل کند و برای برخی از افراد مناسب نباشد، قبل از استفاده از شبدر قرمز با پزشک خود مشورت نمایید.

درمان پوکی استخوان با سویا

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

دانه‌های سویا و محصولاتی مانند توفو و شیر سویا حاوی ایزوفلاون هستند. این ترکیبات استروژن مانند به محافظت از استخوان‌ها و جلوگیری از دست دادن استخوان کمک می‌کنند. به طور کلی توصیه می‌شود که قبل از استفاده از سویا برای بیماری پوکی استخوان با پزشک خود مشورت کنید، به خصوص اگر به دلایلی خطر سرطان سینه وابسته به استروژن در شما بالا است.

 

درمان پوکی استخوان با کوهوش سیاه 

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

کوهوش سیاه سالیان دراز است که در طب بومی آمریکا استفاده می‌شود. این گیاه حاوی فیتواستروژن (مواد شبه استروژنی) است که به جلوگیری از پوکی استخوان کمک می‌کند. مطالعه سال ۲۰۰۸ نشان داد که کوهوش سیاه قادر به ترویج تشکیل استخوان در موش است. تحقیقات علمی بیشتری برای تعیین اینکه آیا این نتایج را می‎توان به درمان بیماری پوکی استخوان در انسان، تعمیم داد، مورد نیاز است.

درمان خانگی و پوکی استخوان

1. آلو

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

خوردن آلو (آلو خشک) به صورت روزانه از خطر شکستگی و پوکی استخوان پیشگیری میکند.  یک مطالعه در دانشگاه ایالتی فلوریدا در سال 2011 در مجله انگلیسی تغذیه  این مطلب به چاپ رسید. آلو به علت داشتن  پلی فنول ها، یک آنتی اکسیدان است که برای پوکی استخوان خوب است. به علاوه، آلو خشک منبع خوبی از مس، است که در تقویت استخوان  تاثیر زیادی دارد. توصیه می شود که افراد در همه سنین روزانه  2-3 آلو خشک بخورند، و به تدریج مقدار  آن را به شش تا 10 روز افزایش دهند تا از پوکی استخوان پیشگیری کنند .

2. سیب

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

یک سیب در روز می تواند پوکی استخوان را درمان کند. ترکیب منحصر به فرد  آنتی اکسیدان ها مانند پلی فنول و فلاونوئیدها  در سیب باعث می شود استخوان  سالم  نگه داشته شود. به گفته محققان فرانسوی، فلاونوئید به نام phloridzin در سیب به  زنان یائسه  کمک میکند تا تراکم استخوان را افزایش دهد و التهاب مفاصل را درمان کند. خوردن سیب با پوست منفعت آن را صد چندان میکند. 

3. روغن نارگیل

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

یک مطالعه اخیر نشان می دهد که  روغن نارگیل می تواند عوارض ناشی از کمبود استروژن از جمله از دست دادن تراکم استخوان  را جبران کند. ترکیبات آنتی اکسیدان در روغن نارگیل  ساختار استخوان را حفظ میکند و  از پوکی استخوان به علت تغییرات هورمونی  جلوگیری میکند. به علاوه، این روغن به جذب کلسیم و منیزیم دو ماده مغذی ضروری مورد نیاز برای توسعه و نگهداری استخوانهای قوی کمک میکند

مقدار مصرف: مصرف سه قاشق غذاخوری روغن نارگیل روزانه می تواند از پوکی استخوان جلوگیری کند و پنج قاشق غذا خوری در روز می تواند  آن را به تعویق اندازد. همچنین می توانید برای چند دقیقه تمام بدن  را به آرامی با این روغن  ماساژ دهید. سپس یک  دوش گرم بگیرید. اگر روزانه این کار را انجام دهید این درمان ساده تاثیر مثبتی بر سلامت استخوان ها دارد. همچنین از روغن نارگیل برای پخت و پز هم می شود استفاده کنید

4. شیر بادام

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

شیر بادام حاوی مقدار خوبی از کلسیم  است و در نتیجه درمان خوبی برای پوکی استخوان است. به علاوه، فلاونوئیدها در بادام تعداد رادیکال های آزاد در بدن را کاهش میدهد، که به نوبه خود در برابر پوکی استخوان  محافظت می کند. به علاوه، حاوی منیزیم، منگنز و پتاسیم است، که برای سلامت استخوانها  ضروری است.

مقدار مصرف: یک فنجان بادام را شب قبل خیس کرده. روز بعد، پوست آن را کنده و در آسیاب ریخته  دو تا دو و نیم فنجان آب بریزید. پوره صافی بدست می آید، کمی پودر دارچین و عسل به علت طعم و مزه به آن افزوده و دوباره مخلوط کنید. از صافی رد کنید. شیر بادام را هر روز بنوشید.
یکی دیگر از شیوه ها  10 بادام را در آب به مدت یک شب  خیس کنید و سپس پوست  آن را کنده و با یک فنجان شیر گرم مخلوط کنید. کمی زعفران، هل و پودر زنجبیل به این مخلوط  اضافه کنید و دو بار در روز، قبل از صبحانه و قبل از خواب بنوشید.

5. دانه کنجد

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

یک راه موثر برای کمک به پیشگیری از پوکی استخوان گنجاندن دانه کنجد در رژیم غذایی است. دانه کنجد دارای  کلسیم غنی می باشد، یکی از مواد مغذی ضروری برای سلامت استخوان است. به علاوه، شامل مواد مغذی دیگری برای سلامت استخوان مانند منیزیم، منگنز، مس، روی، فسفر و ویتامین K و D است.

مقدار مصرف: جویدن تعداد انگشت شماری از کنجد سفید بو داده هر روز صبح
روش دیگر، مخلوط یک قاشق چای خوری کنجد بو داده در یک فنجان شیر گرم است. نوشیدن این دو بار در روز. همچنین، استفاده از دانه کنجد بو داده در پخت و پز

6. روغن ماهی

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایانمکمل های روغن ماهی  به افزایش تراکم استخوان به علت داشتن امگا 3 اسیدهای چرب ضروری و ویتامین D ضروری است.

 اسیدهای چرب امگا 3 در روغن ماهی از شکستگی استخوان پیشگیری میکند

1000 میلی گرم از مکمل های روغن ماهی یک بار در روز با یک وعده غذایی. شما همچنین می توانید ماهی آب های سرد مانند ماهی آزاد برای کمک به بالا بردن میزان اسیدهای چرب ضروری در رژیم غذایی خود بگنجانید.

توجه داشته باشید که کسانی که از داروها رقیق کننده  خون استفاده میکنند باید از مصرف مکمل روغن ماهی بدون مشورت با پزشک خودداری کنند

7. آناناس

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

آناناس حاوی منگنز است که در پیشگیری و درمان پوکی استخوان سودمند است. کمبود منگنز با ناهنجاری استخوان و پوکی استخوان ارتباط دارد

مقدار مصرف: روزانه قبل از غذا یک فنجان تکه های آناناس تازه مصرف کنید. یک فنجان آناناس حدود 75 درصد از دوز روزانه مورد نیاز  منگنز را فراهم می کند. متناوبا، شما می توانید روزانه یک فنجان آب آناناس برای جلوگیری از پوکی استخوان بنوشید.

8. تخم گشنیز

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

گشنیز سرشار از مواد معدنی است که در حفظ سلامت استخوان مفید است. هر دو برگ گشنیز و دانه ها سرشار از کلسیم، پتاسیم و منگنز همراه با منیزیم و آهن می باشد. کلسیم و منگنز نقش کلیدی در درمان و پیشگیری از استخوان های ضعیف بازی کند. این مواد مغذی همچنین کاهش از دست دادن استخوان ستون فقرات در زنان مسن تر کمک کند.

مقدار مصرف: مخلوط دو قاشق چای خوری از تخم گشنیز را در یک فنجان آب گرم.  به مدت پنج تا 10 دقیقه بماند سپس مقداری عسل اضافه کنید. دو بار در روزبنوشید. همچنین، برگ گشنیز و دانه ها را در پخت و پز استفاده کنید

درمان پوکی استخوان از نظر طب اسلامی

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

برای درمان پوکی استخوان و رفع کمبود کلسیم در بدن طب سنتی راهکار بسیار ساده ای دارد. طول درمان بسته به میزان درگیری ۴۰ الی ۱۲۰ روز می باشد.

 درمان پوکی استخوان برای سرد مزاجها:

1. شبی هفت عدد انجیر را خیس کرده میل کنید.

2. اگر شدت بیماری بیشتر بود از ترکیب (۵ واحد عسل + ۱ واحد پودر پوست تخم مرغ محلی آب پزشده) شبی یک قاشق مرباخوری میل شود.

نکته: فقط دقت کنید که پوست تخم مرغ خوب شسته شده باشد.

3. کاهش جدی سردیها مخصوصا لبنیات و افزایش خوراک گرمیها مثل خرما، زیتون، مویز، ارده، شیره، عسل، بادام درختی و…

درمان پوکی استخوان برای گرم مزاجها:

شبی (۱ لیوان شیر طبیعی + ۱ قاشق غذاخوری عسل + ۱ قاشق مرباخوری پودر سنجد) میل شود.

دقت شود که عموما گرم مزاجها دچار پوکی استخوان نمی شوند مگر در سن پیری که آن موقع بدن سرد شده است. پس حتما در تعیین دقیق مزاج بدن باید دقت نمود.

نکته بسیارمهم: اکثر کسانیکه پوکی استخوان دارند از جامعه زنان هستند و تحلیل طب سنتی درباره این موضوع مزاج سرد خانمها می باشد. پس توصیه به خوردن لبنیات جهت رفع این معضل فراگیر در جامعه برای همه زنان بسیار اشتباه است. چرا که خوردن لبنیات برای کسی که سرد مزاج است عامل اصلی ایجاد پوکی استخوان خواهد بود.

نور خورشید و پوکی استخوان

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

برای استخوان های سالم و قوی، نیاز به ویتامین D دارید. این یک نقش محوری در تغذیه ایفا می کند با تسهیل جذب کلسیم، در نتیجه به پیشگیری از پوکی استخوان در سال های بعد کمک میکند. یکی از بهترین منابع طبیعی ویتامین D نور خورشید است. برای افزایش مصرف ویتامین D،  هر روز صبح به مدت 10 تا 15 دقیقه در افتاب قرار گیرید تا ویتامین D در بدن  تولید شود با این حال، شما کرم های ضد آفتاب قبل از بیرون رفتن در آفتاب در طول روز را فراموش نکنید

تأثیر ورزش بر درمان پوکی استخوان

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

انجام منظم فعالیت‌های ورزشی جدا از منافع زیادی که برای دیگر دستگاه‌های بدن دارد خصوصاً در مورد استخوان موجب استحکام و قدرت گرفتن آن خواهد شد. همانند مصرف کافی کلسیم و ویتامین دی و دیگر اصول یک تغذیه مناسب، انجام ورزش‌های ایستاده می‌تواند تأثیر به سزایی در افزایش تراکم استخوان داشته باشد.

ورزش‌های ایستاده موجب می‌شوند تا نیروی وزن بدن، استخوان‌های ستون مهره، لگن و اندام‌های تحتانی را تحت استرس قرار دهد. استرس‌های وارده به استخوان از مهم‌ترین عوامل قوی شدن آن هستند. استخوان در قسمت‌هایی که به آن نیرو و کشش بیشتری وارد می‌شود قوی‌تر می‌گردد و اگر نیرو یا کششی به آن وارد نشود به‌تدریج تراکم خود را از دست می‌دهد. به همین علت است که کسانی که به علت بیماری مزمن مدت زیادی در بستر استراحت می‌کنند و یا کسانی که در فضا مدت زیادی در حالت بی‌وزنی قرار می‌گیرند دچار این بیماری می‌شوند.

نکته مهم این است که ورزش‌هایی که در آن‌ها نیروی وزنی زیادی به استخوان‌ها وارد نمی‌شود (مانند شنا) تأثیر زیادی در افزایش تراکم آن نخواهند داشت.

ورزش‌های زیر جزو ورزش‌های ایستاده و وزنی محسوب شده و تراکم استخوان را افزایش می‌دهند:

  • راه‌پیمایی و دویدن
  • تنیس
  • بسکتبال
  • کوه‌نوردی
  • فوتبال
  • وزنه‌برداری

برای داشتن استخوان‌های محکم انجام ورزش‌های ایستاده! به‌صورت هر روز و روزی حداقل نیم ساعت ضروری است. این مدت در نوجوانان و بچه‌ها باید بیشتر باشد.

عدم فعالیت بدنی در دوران کودکی و نوجوانی موجب می‌شود استخوان‌ها به‌ اندازه کافی قوی نشوند و این استخوان‌های نه‌ چندان قوی مسلماً در سنین بالا زودتر دچار پوکی می‌شوند. در سنین بالا اهمیت انجام ورزش‌های ایستاده بسیار زیاد بوده و بدون آن‌ها سرعت پیشرفت این بیماری زیاد می‌شود.

ترکیبی خارق العاده برای درمان پوکی استخوان

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

1. چهار مغز + کنجد + پونه کوهی + زنیان + زیره سبز + زیره سیاه + رازیانه + سیاهدانه + کشک + جوزهندی + زعفران را با هم آسیاب و مخلوط کرده و روزی یک قاشق از این ترکیب را میل کنید.

2. برای استحکام استخوان‌ها و افزایش تراکم استخوانی می‌توانید پاچه گوسفند + هویج + سبزیجات + یک قاشق زنجبیل + روغن زیتون + یک لیوان جو را به‌ صورت سوپ پخته و هفته‌ای یک بار از این سوپ جو میل کنید تا هیچ‌وقت به درد استخوانی مبتلا نشوید.

شایان ذکر است برای داشتن استخوانهایی مستحکم و با تراکم بالا علاوه بر اینکه باید رژیم غذایی مناسبی داشت، باید به‌ شدت از مصرف مواد و محصولاتی که باعث پوکی استخوان می‌شوند نیز پرهیز جدی داشت. به‌طور نمونه «نوشابه» یکی از بدترین و خطرناک‌ترین نوشیدنی‌ها است که به‌شدت سلامت استخوانهای شما را تهدید می‌کند و البته در همان لحظه اول وارد شدن به محیط دهان، عملیات تخریب‌کنندگی خود را با شستن بافت مینای دندان شروع می‌کند. همچنین از یاد نبرید که افرادی که به‌صورت روزانه از انواع نوشابه‌ها استفاده می‌کنند، 48 درصد بیشتر در معرض حملات قلبی و سکته مغزی هستند.

 

درمان پوکی استخوان بر اساس روایات و احادیث

پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان

1. سویق (آرد تفت داده برخی حبوبات علی الخصوص گندم و جو)

نکته: خانم های باردار درمصرف سویق زیاده روی نکنند.

2. شیر مخصوصا شیر گاو

3. گوشت مخصوصا گوشت گوسفند

4. انجیر

5. برگ چغندر

6. مصرف پودر هسته سنجد و سویق آن

7. برنج (سبب تقویت استخوان میشود)

روایات

  • پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) می‌فرمایند: گوشت و شیر، گوشت را می‌رویانند و استخوان را تقویت می‌کنند. دعائم الإسلام، قاضی نعمان مغربی، ج۲، ص۱۴۵. البته گوشت گوسفند و شیر گاو در روایات توصیه شده‌اند.
  • ابوالحسن اصفهانی روایت می‌کند: نزد امام صادق (علیه السلام) بودم، مردی به امام عرض کرد من بدنم ضعف دارد، امام فرمودند از شیر استفاده کن زیرا شیر گوشت را می‌رویاند و استخوان را تقویت می‌کند.  المحاسن، احمد بن محمد بن خالد البرقى، ج۲، ص۴۹۲.
  • امام رضا (علیه السلام) می‌فرمایند: انجیر بوی بد بدن و دهان را برطرف می‌کند و استخوان را تقویت می‌کند و سبب رویش مو می‌شود و بیماری‌ها را برطرف می‌کند تا جایی که نیاز به دارو نداشته باشید. المحاسن، احمد بن محمد بن خالد البرقى، ج۲، ص۵۵۴.
  • امام رضا (علیه السلام) می‌فرمایند: بر شما باد برگ چغندر، زیرا بر کناره‌ی رود بهشت می‌روید، و در آن درمان بیماری‌ها است، و استخوان را درشت می‌کند، و گوشت را می‌رویاند. البته بهترین برگ چغندر آن است که ریشه ندارد و تمام مواد آن در برگ قرار گرفته است. المحاسن، احمد بن محمد بن خالد البرقى، ج۲، ص۵۱۹.
  • امام صادق (علیه السلام) می‌فرمایند: سنجد گوشتش، گوشت را می‌رویاند و استخوانش (هسته‌اش)، استخوان را می‌رویاند و پوستش، پوست را می‌رویاند. الاصول من الکافي، شیخ کلینی، ج۶، ص۳۶۱.
  • اگر کل سنجد را پودر کنند باعث چاقی می‌شود و اگر بخواهند مخصوص استخوان استفاده کنند باید پودر هسته آن را مصرف کنند، همچنین مصرف آن با شیر بسیار خوب است.

نکته پایانی: بیماری پوکی استخوان بیشتر در افراد کهنسال دیده می‎شود و اگر ما رژیم غذایی مناسب که در آن مصرف کلسیم و ویتامینD رعایت شده باشد، داشته باشیم و روزانه حداقل نیم ساعت به ورزش بپردازیم، احتمال ابتلا به این بیماری در ما به حد چشمگیری کاهش پیدا میکند. دورنمای وضعیت افراد مبتلا به پوکی استخوان، به‌ خصوص اگر مشکل، تشخیص داده‌ شده و در اوایل بیماری درمان شود، می‌تواند خوب باشد. تراکم استخوان، حتی در استئوپروز شدید، به‌ طور کلی می‌تواند تثبیت‌ شده یا بهبود یابد. خطر شکستگی‌ها می‌تواند به‌ طور قابل‌ ملاحظه ای با درمان کاهش یابد. افرادی که مبتلا به پوکی استخوان خفیف هستند، می‌توانند دارای دورنمای خوبی از نظر درمان باشند. کسانی که شکستگی دارند می‌توانند استخوان‌های خود را به‌ طور طبیعی درمانی کنند. درد معمولاً یک یا دو هفته طول می‌کشد. در بعضی افراد، پوکی استخوان علتی واضح دارد. اگر علت شناسایی و تصحیح شود، درمان می‌تواند به‌خوبی انجام گیرد.

منبع: redmag.ir | rastineh.com | gemlife.ir | hidoctor.ir | drsosha.com | islamicteb.com |

 tasnimnews.com | tebeshie.ir 

افزودن دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.
The comment language code.

Filtered HTML

  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
امتیاز
{"ratingValue":4.4,"reviewCount":5}
جمع امتیاز ها
5
تعداد امتیاز ها
5

افزودن دیدگاه جدید

Filtered HTML

  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
  • تگ‌های HTML مجاز: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd>
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
Schemas
{ "@context" : "https://schema.org", "@type" : "Article", "name" : "پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان","headline" : "پوکی استخوان | ۱۸ عامل موثر ابتلا به پوکی استخوان در خانم ها و آقایان", "url" : "https://jameesalamat.com/node/141","id" : "https://jameesalamat.com/node/141","image":[ "https://jameesalamat.com/sites/default/files/field/image/%D9%BE%D9%88%DA%A9%DB%8C%20%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86.jpg"], "author":"Jameesalamat.com - جامعه سلامت","description":" پوکی استخوان یک بیماری استخوانی است. در این بیماری استخوان‌ها ضعیف‌تر می‌شوند، آن‌ها قدرت خود را از دست می‌دهند و احتمال این روند به شکستگی استخوان منجر شود." , "articleBody" : " &nbsp;افراد مبتلا به پوکی استخوان ریسک ابتلا بیشتری به شکستگی استخوان‌ دارند. استخوان‌ها حتی می‌توانند در طی حرکات روزمره، مانند خم شدن یا سرفه، دچار شکستگی شوند. شایع‌ترین شکستگی‌های استخوانی در مچ دست، ران و ستون فقرات رخ می‌دهد. پوکی استخوان می‌تواند باعث درد زیادی شود، از جمله از دست دادن استقلال در امور شخصی. حتی ممکن است مرگ رخ دهد، به‌خصوص وقتی‌ که شکستگی در مفصل ران اتفاق بیفتد. شکستگی مفصل ران می‌تواند دشوار باشد. آن‌ها توانایی فرد را در حرکت کاهش می‌دهند. این امر می‌تواند به عوارض و سایر مشکلات سلامتی منجر شود. پوکی استخوان یک نوع آرتریت نیست. با این‌ حال، می‌تواند باعث شکستگی‌هایی شود که منجر به آرتریت شوند. پوکی استخوان در زنان بیشتر از مردان است. این تفاوت به خاطر تغییرات هورمونی در زنان است که در طی دوران یائسگی اتفاق می‌افتد. عوامل&nbsp;پوکی استخوان عوامل زیر می‌تواند احتمال ابتلا به بیماری پوکی استخوان را تشدید کند: زن هستید ۵۰&nbsp; سال یا بیشتر دارید اگر یائسه&nbsp;هستید اگر رژیم غذایی کم‌کالری داشته باشید یک مشکل روده‌ای دارید که مانع جذب کلسیم و ویتامین‌ها می‌شود دچار بیش‌ از حد فعال بودن غده تیروئید (هیپرتیروئیدیسم) یا مصرف بیش‌ از حد هورمون تیروئید هستید دچار کم‌تحرکی در زندگی روزانه هستید، مانند کسی که سکته مغزی کرده است لاغر هستید داروهای خاصی مثل پردنیزولون مصرف می‌کنید اگر قفقازی یا دارای تبار آسیایی هستید اگر سیگار می‌کشید الکل زیادی می‌نوشید سابقه خانوادگی پوکی استخوان داشته باشید تا به‌ حال حداقل یک شکستگی “شکننده” (که ناشی از یک آسیب جزئی یا بدون علت باشد) شده‌اید. بیماری گوارشی منجر به سوء جذب سطح پایین تستوسترون در مردان کم‌کاری غده تیروئید پرکاری غده پاراتیروئید علائم ابتلا به بیماری پوکی استخوان بر خلاف بسیاری از بیماری‌های مزمن که علائم و نشانه‌های متعددی دارند، استئوپروز یک بیماری خاموش و بدون علامت است تا زمانی که یک شکستگی ایجاد شود. پوکی استخوان یا استئوپروز در شروع بدون هیچ علامتی است. مهم‌ترین علامت پوکی استخوان‌ درد است و این درد وقتی ایجاد می‌شود که استخوان دچار شکستگی می‌گردد. البته شکستگی‌های ناشی از پوکی استخوان معمولاً به‌ صورت شکستگی‌های ریز و بدون جابجایی و خفیفی هستند که بدون وارد شدن ضربه شدیدی به اندام ایجاد می‌شود. پس بیمار به دنبال یک حرکت بدنی که ممکن است قدری متفاوت از حرکات معمول وی باشد دچار شکستگی ریز و بدون جابجایی یا با جابجایی اندک در استخوان می‌شود. استخوان پوک شده ضعیف است پس برای شکسته شدن نیازی به نیروی زیادی ندارد. خم شدن بر روی زمین برای بلند کردن یک وسیله یا چرخش ناگهانی کمر می‌تواند در یک فرد دچار استئوپوروز موجب شکستگی خفیف شود. از طرف دیگر این شکستگی‌ها موجب تورم یا تغییر شکل استخوان هم نمی‌شوند. پس تنها علامت آن درد است. اکثر افراد مبتلا به پوکی استخوان هیچ نشانه‌ای از ابتلا ندارند. آن‌ها نمی‌دانند که پوکی استخوان‌ دارند تا اینکه آزمایش تراکم استخوان را انجام بدهند یا دچار شکستگی استخوان شوند. یکی از علائم اولیه می‌تواند کاهش قد ناشی از انحنای یا فشرده‌ سازی ستون فقرات باشد. انقباض یا فشرده‌ سازی ناشی از ضعیف شدن مهره‌ها (استخوان‌های ستون فقرات) است. مهره‌های تضعیف‌ شده، شکستگی‌های کوچک را به نام شکستگی‌های ناشی از فشرده‌ سازی ایجاد می‌کنند. شکستگی‌های فشرده باعث می‌شود که استخوان‌های ستون فقرات به‌ صورت عمودی دچار کولاپس شوند. وقتی این اتفاق می‌افتد، مهره‌ها کوتاه‌تر می‌شوند. شکل هر مهره از یک مستطیل عادی به شکل مثلثی تغییر می‌یابد. شکستگی‌های فشرده می‌تواند باعث ایجاد درد یا تیر کشیدن شوند؛ اما کوتاه شدن قد معمولاً علائمی را ایجاد نمی‌کند. پوکی استخوان معمولاً باعث درد نمی‌شود مگر اینکه استخوان شکسته شود. تشخیص پوکی استخوان در طول یک معاینه فیزیکی، پزشک ممکن است متوجه شود که شما کوتاه‌تر از اندازه‌ای هستید که فکر می‌کنید هستید. یا ممکن است دکتر شما یک “قوز ارثی” را متوجه شود. این عارضه یک منحنی ستون فقرات در قسمت بالایی پشت است که باعث ایجاد قوز می‌شود. اشعه X ممکن است نشان دهد که استخوان‌های شما دارای تراکمی کمتر از حد انتظار است. این مشکل می‌تواند ناشی از پوکی استخوان باشد؛ اما علل احتمالی دیگر نیز وجود دارد مانند کمبود ویتامین D. کمبود ویتامین D معمول است. پزشک شما به‌ آسانی قادر به تشخیص در این زمینه است.&nbsp;اگر شکستگی شکننده داشته باشید، پزشک شما پوکی استخوان را به‌ عنوان موردی مشکوک مورد بررسی قرار می‌دهد.&nbsp;آزمایش تراکم استخوان می‌تواند تشخیص یک پوکی استخوان را تائید کند. تکنیک‌های مختلف تراکم استخوان را اندازه‌گیری می‌کنند.&nbsp;دقیق‌ترین تست تراکم استخوان DEXA (دوز انرژی اشعه ایکس جذبی سنجی) است. DEXA ده تا پانزده دقیقه طول می‌کشد و بدون درد است. این تست با استفاده از حداقل مقدار تابش و به‌ طور کلی بر روی ستون فقرات و ران انجام می‌شود. تست جدیدتر تراکم استخوان پاشنه با استفاده از امواج اولتراسوند است. این روش حتی سریع‌تر و ارزان‌تر از DEXA است؛ اما به‌عنوان یک آزمون غربالگری دقیق برای پوکی استخوان به‌ طور گسترده‌ای در دسترس نیست یا پذیرفته نمی‌شود. معمولاً افراد مبتلا به پوکی استخوان که با سونوگرافی پاشنه غربال‌ شده‌اند درنهایت آزمایش DEXA از ستون فقرات و ران را انجام می‌دهند. آزمایش‌های تراکم استخوان می‌تواند پوکی استخوان را زمانی که در وضعیت خفیف و قبل از شکستگی است، تشخیص دهد. این امر می‌تواند منجر به درمان شود که از بدتر شدن مشکل در فرد جلوگیری می‌کند.&nbsp;در افراد مبتلا به کاهش قد و شکستگی‌های مشکوک، آزمایش‌های تراکم استخوان، تشخیص استئوپروز را تائید می‌کنند.&nbsp;آن‌ها همچنین به‌عنوان پایه‌ای برای درمان عمل می‌کنند. آن‌ها می‌توانند برای سنجش پاسخ به درمان استفاده شوند. برای تشخیص علت پوکی استخوان، مانند مشکلات تیروئیدی، آزمایش‌های خون و ادرار توصیه می‌شود. با این‌ حال، برای اکثر مردم، علت مشخصی (به‌ غیر از کهولت سن و یائسه بودن) یافت نمی‌شود. حتما بخوانید:&nbsp;ویتامین D ، منابع و راه های تامین آن مدت انتظار برای درمان پوکی استخوان پوکی استخوان یک وضعیت دراز مدت (مزمن) است؛ اما درمان مناسب می‌تواند منجر به بهبود قابل‌ توجه در توده استخوان شود. این امر می‌تواند احتمال وقوع شکستگی را کاهش دهد. توده استخوان معمولاً پس از درمان به حالت عادی بازنمی‌گردد؛ اما خطر شکستگی ممکن است پس از درمان به‌طور چشمگیری کاهش یابد. پیشگیری از پوکی استخوان شما می‌توانید برای جلوگیری از ابتلای به استئوپروز از موارد زیر کمک بگیرید: دریافت کافی کلسیم و ویتامین D خوردن غذاهای غنی از کلسیم مانند محصولات لبنی کم‌چرب، ساردین، ماهی قزل‌آلا، سبزی‌های با برگ سبز و غذاهای غنی‌ شده با کلسیم. پزشک شما همچنین ممکن است یک مکمل کلسیم برای شما تجویز کند. شما همچنین ممکن است نیاز به مصرف مکمل ویتامین D یا یک مولتی‌ ویتامین به‌صورت روزانه داشته باشید. انجام تمرینات تحمل وزن به‌طور منظم سیگار نکشید اجتناب از مصرف الکل و نوشیدنی‌های الکلی اگر شما زن هستید و به‌ تازگی وارد دوره یائسگی شده‌اید، با پزشک خود صحبت کنید که برای ابتلای به بیماری استئوپروز مورد ارزیابی قرار گیرید. داروهای پیشگیرانه داروهای متعددی برای پیشگیری از پوکی استخوان مربوط به یائسگی وجود دارد. این موارد شامل: درمان جایگزین استروژن (به‌طورمعمول توصیه نمی‌شود). رالوکسیفن (اویسا). آلندرونات (Fosamax) و ریزدرونات (Actonel). استروژن باعث تخریب استخوان می‌شود. از دست دادن استروژن در طول یائسگی منجر به از دست رفتن استخوان می‌شود. استروژن درمانی به مقابله با این روند کمک می‌کند. با این‌ حال، درمان جایگزین استروژن مورد تائید نیست. این به خاطر عوارض جانبی است، از جمله افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته مغزی که در زنانی که بیش از ۱۰ سال از یائسگی می‌گذرد این امر رخ می‌دهد. رالوکسیفن (Evista) یک جایگزین برای استروژن است. مکانیسم عمل آن مانند استروژن در استخوان برای افزایش تراکم استخوان است.&nbsp;آلندرونات و ریزدرونات بیسفسفونات هستند. این خانواده از داروها باعث آهسته‌تر شدن شکستگی استخوان می‌شود. آن‌ها می‌توانند استخوان را ضخیم‌تر کنند. اگر یک آزمایش تراکم استخوان، علائم یک مشکل را نشان دهد، ممکن است به شما کمک کند تصمیم بگیرید که آیا شروع به مصرف داروهای پیشگیرانه کنید یا نه. شما همچنین باید قد خود را هر ساله اندازه‌گیری کنید، به‌ ویژه اگر شما یک زن&nbsp;بالای ۴۰ سال سن هستید. مصرف بیش‌ از حد داروهای تیروئید ممکن است منجر به پوکی استخوان و سایر مشکلات پزشکی شود. نظارت بر درمان تیروئید را به‌طور مرتب انجام دهید.&nbsp;اگر پردنیزولون مصرف می‌کنید، با پزشک خود مشورت کنید تا دوز مصرفی را به حداقل ممکن برسانید. یا اگر ممکن است مصرف این دارو را قطع کنید. درمان پوکی استخوان پزشکان ابتدا پوکی استخوان را با موارد زیر درمان می‌کنند: اگر منابع غذایی از نظر کلسیم مناسب نباشد، اطمینان حاصل کنید که فرد به‌ اندازه کافی کلسیم روزانه دریافت کرده و کلسیم را تجویز می‌کند. تجویز ویتامین D پیشنهاد تمرینات تحمل وزن اصلاح سایر عوامل خطر ورزش هایی که باعث تقویت ماهیچه ها می شوند داروهای درمان پوکی استخوان&nbsp;و همچنین بعضی از انواع هورمون ها تزریق داروهایی برای خانم ها که خطر شکستگی را کاهش می دهند اجتناب از مصرف الکل ترک سیگار داروهای درمان پوکی استخوان برای زنان، بسیاری از داروها برای درمان پوکی استخوان در دسترس هستند. این موارد شامل: بیسفسفونات: این داروها اغلب برای درمان پوکی استخوان در زنان یائسه استفاده می‌شود. بیسفسفونات ها مانع از شکستن استخوان می‌شوند. آن‌ها حتی ممکن است تراکم استخوان را افزایش دهند. اکثر آن‌ها به‌صورت قرص و مصرف آن‌ها از طریق خوراکی است. اما برخی ممکن است از طریق&nbsp;وریدی مصرف شوند. بیسفسفونات می‌تواند عوارض جانبی ایجاد کنند. این عوارض شامل حالت تهوع، درد شکمی، سوزش مری و مشکل در بلع است. یکی از عوارض جانبی نادر اما جدی، مرگ‌ و میر ناشی از کمبود ذخیره خونی است. بیسفسفونات ها عبارت‌اند از: آلندرونات&nbsp;(Fosamax) Risedronate) Actonel) ایباندرونات (Boniva) پامیدرونات (Aredia) اسید زولدرونیک (Reclast، Zometa) تعدیل‌کننده گیرنده استروژن (SERM): نقش&nbsp; SERM در درمان پوکی استخوان با تقلید از اثرات استروژن برای افزایش تراکم استخوان است. رالوکسیفن (اویسا) کلسی تونین (میاکالسین): کلسی تونین یک هورمون تولید شده توسط غده تیروئید است. این مورد به‌ صورت اسپری بینی عرضه می‌شود. کلسی تونین شکستگی استخوان را&nbsp;مهار می‌کند. تری پاراتیدو (Forteo): نوعی هورمون پاراتیروئید است. این هورمون رشد استخوان جدید را تحریک می‌کند. تیرپاراتیدو&nbsp;با تزریق روزانه به فرد داده می‌شود.&nbsp;این دارو هنوز برای درمان دراز مدت توصیه نشده است. دونوزوماب (پرولیا) : این دارو نوعی درمان بیولوژیک است. این دارو یک آنتی‌بادی است که پروتئینی را که در شکستگی استخوان نقش دارد، مورد هدف قرار می‌دهد. با حمله به این پروتئین، کمک می‌شود تا از دست رفتن استخوان جلوگیری شود. درمان جایگزینی استروژن:&nbsp; به علت خطرات مرتبط به‌ ندرت توصیه می‌شود. استروژن در طی یائسگی از دست می‌رود. استروژن باعث کاهش در سرعت تخریب استخوان می‌شود. درمان طولانی‌ مدت استروژن با بسیاری از خطرات همراه است. این خطرات شامل افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، سرطان سینه و سنگ‌های صفراوی است درمان جایگزین استروژن به‌ ندرت برای پیشگیری یا درمان پوکی استخوان استفاده می‌شود. در میان مردان، سطح پایین تستوسترون شایع‌ترین علت پوکی استخوان است (به‌ غیر از پیری). آزمایش می‌تواند نشان دهد که سطح تستوسترون پایین است یا نه. در این مورد، آزمایش‌های دیگری به دنبال کشف علت خواهد بود تا درمان شروع شود. مردان همچنین می‌توانند از آلندرونات و رالوکسیفن استفاده کنند.&nbsp;پزشک شما نظارت خواهد کرد که درمان شما چگونه انجام می‌شود. او با انجام اندازه‌گیری تراکم استخوان هر یک تا دو سال این کار را انجام می‌دهد. حتما بخوانید:&nbsp;سرطان سینه؛ علائم و راه های پیشگیری و درمان درمان شکستگی‌ها اگر فرد مبتلا به پوکی استخوان، شکستگی لگن داشته باشد، ممکن است لگن او جراحی&nbsp;شود. شکستگی مچ دست می‌تواند به‌ سادگی با قرار دادن دست در گچ، بهبود یابد. گاهی اوقات ممکن است جراحی برای بازگرداندن مناسب استخوان‌ها مورد نیاز باشد. درمان‌های دیگر برای شکستگی شامل داروهای ضد درد و استراحت برای یک‌ زمان کوتاه است. تزریق کلسی تونین ممکن است درد ستون فقرات ناشی از شکستگی ناشی از فشرده شدن جدید کاهش دهد. زمان مراجعه به یک متخصص&nbsp; گزینه‌های خود را برای ارزیابی و درمان با پزشک خود مرور کنید اگر شما دچار موارد زیر هستید: عوامل خطر ابتلا به پوکی استخوان شکستگی بدون علت یا در اثر آسیب جزئی. سبک زندگی و پوکی استخوان کم تحرکی، افرادیکه تمام مدت نشسته بوده و کم تحرک هستند، در خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری پوکی استخوان می باشند. افراد الکلی، مصرف منظم الکل می تواند خطر ابتلای شما به بیماری پوکی استخوان را افزایش دهد. سیگار کشیدن، هرچند دلیل اصلی تاثیر سیگار بر پوکی استخوان معلوم نیست، اما تحقیقات نشان می دهند که پوکی استخوان و مصرف سیگار با هم مرتبط می باشند. درمان پوکی استخوان با گیاهان دارویی و طب سنتی سنجد درمانگر آرتروز و پوکی استخوان در بروز آرتروز و پوکی استخوان، تنها کمبود کلسیم و ویتامین D نقش ندارند بلکه فقدان گروهی از املاح و عناصر به‌ صورت همزمان فرآیندهای مربوط به پوکی استخوان و آرتروز را تصریح می‌بخشند. میوه سنجد و گل بهاره سنجد، حاوی منابع قابل‌توجهی از املاح و عناصر هستند که مانع پوکی استخوان می‌شوند که از آن جمله می‌توان به عناصر روی، مس، کروم و منیزیم اشاره کرد.&nbsp;میوه سنجد همچنین حاوی اسیدفولیک فراوان و ویتامین c زیاد است. علاوه بر این، این میوه حاوی ترکیبات گیاهی است که گیرنده‌های هورمونی را فعال می‌کند و بنابراین مانع از دست رفتن کلسیم در دوران یائسگی در خانم‌ها می‌شود. مصرف پودر سنجد به همراه شیر که غنی از کلسیم است،‌ در جلوگیری از بروز و یا پیشرفت این بیماری و آرتروز بسیار کمک‌ کننده است. ضمن اینکه افراد باید تحت نظر پزشک متخصص،‌ در صورت نیاز از دارو درمانی کمک بگیرند. مصرف پودر سنجد به همراه شیر که غنی از کلسیم است،‌ در جلوگیری از بروز و یا پیشرفت پوکی استخوان و آرتروز بسیار کمک‌ کننده است. مقدار مصرف:&nbsp;هر روز صبح ناشتا ۳ قاشق مرباخوری پودر سنجد (شامل پوست، گوشت و هسته) را در یک لیوان شیر داغ هم زده و نوش جان کنید و یا پودر سنجد ۲ قسمت و پودر سویای بو داده ۱ قسمت را با عسل مخلوط کرده روزی یک قاشق یا ۲ قاشق غذاخوری با یک لیوان شیر میل کنید. فقط پودر سنجد را از عطاری‌های مطمئن خریده و در یخچال نگهداری کنید. درمان پوکی استخوان با زردچوبه و گزنه برای درمان این بیماری در طب سنتی توصیه‌ شده که ریشه زردچوبه مصرف شود، چون برای درمان درد مفاصل و پوکی استخوان کاربرد دارد.&nbsp;همچنین گیاه گزنه نیز خواص ضد درد مفاصل و پوکی استخوان دارد به‌ طوری‌ که جوشانده گزنه برای پیشگیری از پوکی استخوان توصیه‌ شده است چرا که این بیماری در نتیجه از بین رفتن املاح معدنی از بدن ایجاد می‌شود؛ البته اغلب در افراد بالای ۵۰ سال این بیماری بروز می‌یابد. مصرف صبحانه و شام البته در ابتدای شب برای پیشگیری و درمان این بیماری توصیه‌ شده است. همچنین استفاده از روغن بادام تلخ و اسانس نعنا برای ماساژ دادن اندام‌هایی که دردناک است مناسب است.&nbsp;در برخی موارد با توصیه پزشک طب سنتی انجام حجامت برای کاهش دردهای استخوانی و مفصلی مجاز است. مصرف روزانه مخلوط آسیاب شده از پوسته جوشیده تخم‌مرغ با عسل نیز توصیه‌شده است و همچنین مصرف جوشانده رازیانه به‌صورت روزانه و فرنی پودر سنجد توصیه‌ شده است. حتما بخوانید:&nbsp;خواص رازیانه؛ فواید دارویی، درمانی و طریقه مصرف درمان پوکی استخوان با شبدر قرمز&nbsp;&nbsp; شبدر قرمز حاوی ترکیبات استروژن&nbsp;است. از آنجا که استروژن طبیعی می‌تواند به محافظت از استخوان‌ها کمک کند، پزشکان این گیاه را برای درمان بیماری پوکی استخوان توصیه می‌کنند. با این حال، شواهد علمی وجود ندارد که نشان دهنده مؤثر بودن شبدر قرمز در کاهش سرعت از بین رفتن استخوان‌ها باشد. ترکیبات استروژن در شبدر قرمز ممکن است با داروهای دیگر تداخل کند و برای برخی از افراد مناسب نباشد، قبل از استفاده از شبدر قرمز با پزشک خود مشورت نمایید. درمان پوکی استخوان با سویا دانه‌های سویا و محصولاتی مانند توفو و شیر سویا حاوی ایزوفلاون هستند. این ترکیبات استروژن مانند به محافظت از استخوان‌ها و جلوگیری از دست دادن استخوان کمک می‌کنند. به طور کلی توصیه می‌شود که قبل از استفاده از سویا برای بیماری پوکی استخوان با پزشک خود مشورت کنید، به خصوص اگر به دلایلی خطر سرطان سینه وابسته به استروژن در شما بالا است. &nbsp; درمان پوکی استخوان با کوهوش سیاه&nbsp; کوهوش سیاه سالیان دراز است که در طب بومی آمریکا استفاده می‌شود. این گیاه حاوی فیتواستروژن (مواد شبه استروژنی) است که به جلوگیری از پوکی استخوان کمک می‌کند. مطالعه سال ۲۰۰۸ نشان داد که کوهوش سیاه قادر به ترویج تشکیل استخوان در موش است. تحقیقات علمی بیشتری برای تعیین اینکه آیا این نتایج را می‎توان به درمان بیماری پوکی استخوان در انسان، تعمیم داد، مورد نیاز است. درمان خانگی و پوکی استخوان 1. آلو خوردن آلو (آلو خشک) به صورت روزانه از خطر شکستگی و پوکی استخوان پیشگیری میکند.&nbsp; یک مطالعه در دانشگاه ایالتی فلوریدا در سال 2011 در مجله انگلیسی تغذیه&nbsp; این مطلب به چاپ رسید.&nbsp;آلو به علت داشتن&nbsp; پلی فنول ها، یک آنتی اکسیدان است که برای پوکی استخوان خوب است. به علاوه، آلو خشک منبع خوبی از مس،&nbsp;است که در تقویت استخوان&nbsp; تاثیر زیادی دارد. توصیه می شود که افراد در همه سنین روزانه&nbsp; 2-3 آلو خشک بخورند، و به تدریج مقدار&nbsp; آن را به شش تا 10 روز افزایش دهند تا&nbsp;از پوکی استخوان پیشگیری کنند . 2. سیب یک سیب در روز می تواند پوکی استخوان را درمان کند. ترکیب منحصر به فرد&nbsp; آنتی اکسیدان ها مانند پلی فنول و فلاونوئیدها&nbsp; در سیب باعث می شود استخوان&nbsp; سالم&nbsp; نگه داشته شود.&nbsp;به گفته محققان فرانسوی، فلاونوئید به نام phloridzin در سیب به&nbsp; زنان یائسه&nbsp; کمک میکند تا تراکم استخوان را افزایش دهد و التهاب مفاصل را درمان کند.&nbsp;خوردن سیب با پوست منفعت آن را صد چندان میکند.&nbsp; 3. روغن نارگیل یک مطالعه اخیر نشان می دهد که&nbsp; روغن نارگیل می تواند عوارض ناشی از کمبود استروژن از جمله از دست دادن تراکم استخوان&nbsp; را جبران کند. ترکیبات آنتی اکسیدان در روغن نارگیل&nbsp; ساختار استخوان را حفظ میکند و&nbsp; از پوکی استخوان به علت تغییرات هورمونی&nbsp; جلوگیری میکند.&nbsp;به علاوه، این روغن به جذب کلسیم و منیزیم دو ماده مغذی ضروری مورد نیاز برای توسعه و نگهداری استخوانهای قوی کمک میکند مقدار مصرف: مصرف سه قاشق غذاخوری روغن نارگیل روزانه می تواند از پوکی استخوان جلوگیری کند و پنج قاشق غذا خوری در روز می تواند&nbsp; آن را به تعویق اندازد.&nbsp;همچنین می توانید برای چند دقیقه تمام بدن&nbsp; را به آرامی با این روغن&nbsp; ماساژ دهید. سپس یک&nbsp; دوش گرم بگیرید. اگر روزانه این کار را انجام دهید این درمان ساده تاثیر مثبتی بر سلامت استخوان ها دارد. همچنین از روغن نارگیل برای پخت و پز هم می شود استفاده کنید 4.&nbsp;شیر بادام شیر بادام حاوی مقدار خوبی از کلسیم&nbsp; است و در نتیجه درمان خوبی برای پوکی استخوان است. به علاوه، فلاونوئیدها در بادام تعداد رادیکال های آزاد در بدن را کاهش میدهد، که به نوبه خود&nbsp;در برابر پوکی استخوان&nbsp; محافظت می کند. به علاوه، حاوی منیزیم، منگنز و پتاسیم است، که برای سلامت استخوانها&nbsp; ضروری است. مقدار مصرف: یک فنجان بادام را شب قبل خیس کرده. روز بعد، پوست آن را کنده و در آسیاب ریخته&nbsp; دو تا دو و نیم فنجان آب بریزید. پوره صافی بدست می آید،&nbsp;کمی پودر دارچین و عسل&nbsp;به علت&nbsp;طعم و مزه به آن افزوده و دوباره مخلوط کنید. از صافی رد کنید.&nbsp;شیر بادام را هر روز بنوشید. یکی دیگر از شیوه ها&nbsp; 10 بادام را در آب به مدت یک شب&nbsp; خیس کنید و سپس پوست&nbsp; آن را کنده و با یک فنجان شیر گرم مخلوط کنید. کمی زعفران، هل و پودر زنجبیل به این مخلوط&nbsp; اضافه کنید و دو بار در روز، قبل از صبحانه و قبل از خواب بنوشید. حتما بخوانید:&nbsp;۵۳ خاصیت زنجیل برای سلامتی 5. دانه کنجد یک راه موثر برای کمک به پیشگیری از پوکی استخوان&nbsp;گنجاندن دانه کنجد در رژیم غذایی است. دانه کنجد دارای&nbsp; کلسیم غنی می باشد، یکی از مواد مغذی ضروری برای سلامت استخوان است. به علاوه، شامل مواد مغذی دیگری برای سلامت استخوان مانند منیزیم، منگنز، مس، روی، فسفر و ویتامین K و D است. مقدار مصرف: جویدن تعداد انگشت شماری از کنجد سفید بو داده هر روز صبح روش دیگر، مخلوط یک قاشق چای خوری&nbsp;کنجد بو داده&nbsp;در یک فنجان شیر گرم است. نوشیدن این دو بار در روز.&nbsp;همچنین، استفاده از دانه کنجد بو داده در پخت و پز 6. روغن ماهی مکمل های روغن ماهی&nbsp; به افزایش تراکم استخوان به علت داشتن امگا 3 اسیدهای چرب ضروری و ویتامین D ضروری است. &nbsp;اسیدهای چرب امگا 3 در روغن ماهی از شکستگی استخوان پیشگیری میکند 1000 میلی گرم از مکمل های روغن ماهی یک بار در روز با یک وعده غذایی.&nbsp;شما همچنین می توانید ماهی آب های سرد مانند ماهی آزاد برای کمک به بالا بردن میزان اسیدهای چرب ضروری در رژیم غذایی خود بگنجانید. توجه داشته باشید که کسانی که از داروها رقیق کننده&nbsp; خون&nbsp;استفاده میکنند باید از مصرف مکمل روغن ماهی بدون مشورت با پزشک خودداری کنند 7. آناناس آناناس حاوی منگنز است که در پیشگیری و درمان پوکی استخوان سودمند است. کمبود منگنز با ناهنجاری استخوان و پوکی استخوان ارتباط دارد مقدار مصرف: روزانه قبل از غذا یک فنجان تکه های آناناس تازه مصرف کنید. یک فنجان آناناس حدود 75 درصد از دوز روزانه مورد نیاز&nbsp; منگنز را فراهم می کند.&nbsp;متناوبا، شما می توانید&nbsp;روزانه یک فنجان آب آناناس برای جلوگیری از پوکی استخوان بنوشید. 8. تخم گشنیز گشنیز سرشار از مواد معدنی است که در حفظ سلامت استخوان مفید است. هر دو برگ گشنیز و دانه ها سرشار از کلسیم، پتاسیم و منگنز همراه با منیزیم و آهن می باشد. کلسیم و منگنز نقش کلیدی در درمان و پیشگیری از استخوان های ضعیف بازی کند. این مواد مغذی همچنین کاهش از دست دادن استخوان ستون فقرات در زنان مسن تر کمک کند. مقدار مصرف: مخلوط دو قاشق چای خوری از تخم گشنیز را در یک فنجان آب گرم.&nbsp; به مدت پنج تا 10 دقیقه بماند سپس مقداری عسل اضافه کنید. دو بار در روزبنوشید.&nbsp;همچنین،&nbsp;برگ گشنیز و دانه ها را در پخت و پز استفاده کنید درمان پوکی استخوان از نظر طب اسلامی برای درمان پوکی استخوان و رفع کمبود کلسیم در بدن طب سنتی راهکار بسیار ساده ای دارد. طول درمان بسته به میزان درگیری ۴۰ الی ۱۲۰ روز می باشد. &nbsp;درمان پوکی استخوان برای سرد مزاجها: 1. شبی هفت عدد انجیر را خیس کرده میل کنید. 2. اگر شدت بیماری بیشتر بود از ترکیب (۵ واحد عسل + ۱ واحد پودر پوست تخم مرغ محلی آب پزشده) شبی یک قاشق مرباخوری میل شود. نکته: فقط دقت کنید که پوست تخم مرغ خوب شسته شده باشد. 3. کاهش جدی سردیها مخصوصا لبنیات و افزایش خوراک گرمیها مثل خرما، زیتون، مویز، ارده، شیره، عسل، بادام درختی و… حتمابخوانید:خواص روغن زیتون؛۱۴ خاصیت درمانی،۱۳خاصیت دارویی و۳۲مورد از فواید آن درمان پوکی استخوان برای گرم مزاجها: شبی (۱ لیوان شیر طبیعی + ۱ قاشق غذاخوری عسل + ۱ قاشق مرباخوری پودر سنجد) میل شود. دقت شود که عموما گرم مزاجها دچار پوکی استخوان نمی شوند مگر در سن پیری که آن موقع بدن سرد شده است. پس حتما در تعیین دقیق مزاج بدن باید دقت نمود. نکته بسیارمهم:&nbsp;اکثر کسانیکه پوکی استخوان دارند از جامعه زنان هستند و تحلیل طب سنتی درباره این موضوع مزاج سرد خانمها می باشد. پس توصیه به خوردن لبنیات جهت رفع این معضل فراگیر در جامعه برای همه زنان بسیار اشتباه است. چرا که خوردن لبنیات برای کسی که سرد مزاج است عامل اصلی ایجاد پوکی استخوان خواهد بود. نور خورشید و پوکی استخوان برای استخوان های سالم و قوی،&nbsp;نیاز به ویتامین D دارید. این یک نقش محوری در تغذیه ایفا می کند با تسهیل جذب کلسیم، در نتیجه به پیشگیری از پوکی استخوان در سال های بعد کمک میکند. یکی از بهترین منابع طبیعی ویتامین D نور خورشید است.&nbsp;برای افزایش مصرف ویتامین D،&nbsp; هر روز صبح به مدت 10 تا 15 دقیقه در افتاب قرار گیرید&nbsp;تا ویتامین D در بدن&nbsp; تولید شود با این حال، شما کرم های ضد آفتاب قبل از بیرون رفتن در آفتاب در طول روز را فراموش نکنید تأثیر ورزش بر درمان پوکی استخوان انجام منظم فعالیت‌های ورزشی جدا از منافع زیادی که برای دیگر دستگاه‌های بدن دارد خصوصاً در مورد استخوان موجب استحکام و قدرت گرفتن آن خواهد شد. همانند مصرف کافی کلسیم و ویتامین دی و دیگر اصول یک تغذیه مناسب، انجام ورزش‌های ایستاده می‌تواند تأثیر به سزایی در افزایش تراکم استخوان داشته باشد. ورزش‌های ایستاده موجب می‌شوند تا نیروی وزن بدن، استخوان‌های ستون مهره، لگن و اندام‌های تحتانی را تحت استرس قرار دهد. استرس‌های وارده به استخوان از مهم‌ترین عوامل قوی شدن آن هستند. استخوان در قسمت‌هایی که به آن نیرو و کشش بیشتری وارد می‌شود قوی‌تر می‌گردد و اگر نیرو یا کششی به آن وارد نشود به‌تدریج تراکم خود را از دست می‌دهد. به همین علت است که کسانی که به علت بیماری مزمن مدت زیادی در بستر استراحت می‌کنند و یا کسانی که در فضا مدت زیادی در حالت بی‌وزنی قرار می‌گیرند دچار این بیماری می‌شوند. نکته مهم این است که ورزش‌هایی که در آن‌ها نیروی وزنی زیادی به استخوان‌ها وارد نمی‌شود (مانند شنا) تأثیر زیادی در افزایش تراکم آن نخواهند داشت. ورزش‌های زیر جزو ورزش‌های ایستاده و وزنی محسوب شده و تراکم استخوان را افزایش می‌دهند: راه‌پیمایی و دویدن تنیس بسکتبال کوه‌نوردی فوتبال وزنه‌برداری برای داشتن استخوان‌های محکم انجام ورزش‌های ایستاده! به‌صورت هر روز و روزی حداقل نیم ساعت ضروری است.&nbsp;این مدت در نوجوانان و بچه‌ها باید بیشتر باشد. عدم فعالیت بدنی در دوران کودکی و نوجوانی موجب می‌شود استخوان‌ها به‌ اندازه کافی قوی نشوند و این استخوان‌های نه‌ چندان قوی مسلماً در سنین بالا زودتر دچار پوکی می‌شوند. در سنین بالا اهمیت انجام ورزش‌های ایستاده بسیار زیاد بوده و بدون آن‌ها سرعت پیشرفت این بیماری زیاد می‌شود. ترکیبی خارق العاده برای درمان پوکی استخوان 1.&nbsp;چهار مغز + کنجد + پونه کوهی + زنیان + زیره سبز + زیره سیاه + رازیانه + سیاهدانه + کشک + جوزهندی + زعفران را با هم آسیاب و مخلوط کرده و روزی یک قاشق از این ترکیب را میل کنید. 2. برای استحکام استخوان‌ها و افزایش تراکم استخوانی می‌توانید پاچه گوسفند + هویج + سبزیجات + یک قاشق زنجبیل + روغن زیتون + یک لیوان جو را به‌ صورت سوپ پخته و هفته‌ای یک بار از این سوپ جو میل کنید تا هیچ‌وقت به درد استخوانی مبتلا نشوید. همچنین بخوانید: با&nbsp;۲۱ خاصیت روغن کنجد آشنا شوید شایان ذکر است برای داشتن استخوانهایی مستحکم و با تراکم بالا علاوه بر اینکه باید رژیم غذایی مناسبی داشت،&nbsp;باید به‌ شدت از مصرف مواد و محصولاتی که باعث پوکی استخوان می‌شوند نیز پرهیز جدی داشت.&nbsp;به‌طور نمونه «نوشابه» یکی از بدترین و خطرناک‌ترین نوشیدنی‌ها است که به‌شدت سلامت استخوانهای شما را تهدید می‌کند و البته در همان لحظه اول وارد شدن به محیط دهان، عملیات تخریب‌کنندگی خود را با شستن بافت مینای دندان شروع می‌کند.&nbsp;همچنین از یاد نبرید که افرادی که به‌صورت روزانه از انواع نوشابه‌ها استفاده می‌کنند، 48 درصد بیشتر در معرض حملات قلبی و سکته مغزی هستند. &nbsp; درمان پوکی استخوان بر اساس روایات و احادیث 1. سویق (آرد تفت داده برخی حبوبات علی الخصوص گندم و جو) نکته: خانم های باردار درمصرف سویق زیاده روی نکنند. 2. شیر مخصوصا شیر گاو 3. گوشت مخصوصا گوشت گوسفند 4. انجیر 5. برگ چغندر 6. مصرف پودر هسته سنجد و سویق آن 7. برنج (سبب تقویت استخوان میشود) روایات پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) می‌فرمایند: گوشت و شیر، گوشت را می‌رویانند و استخوان را تقویت می‌کنند. دعائم الإسلام، قاضی نعمان مغربی، ج۲، ص۱۴۵. البته گوشت گوسفند و شیر گاو در روایات توصیه شده‌اند. ابوالحسن اصفهانی روایت می‌کند: نزد امام صادق (علیه السلام) بودم، مردی به امام عرض کرد من بدنم ضعف دارد، امام فرمودند از شیر استفاده کن زیرا شیر گوشت را می‌رویاند و استخوان را تقویت می‌کند.&nbsp; المحاسن، احمد بن محمد بن خالد البرقى، ج۲، ص۴۹۲. امام رضا (علیه السلام) می‌فرمایند: انجیر بوی بد بدن و دهان را برطرف می‌کند و استخوان را تقویت می‌کند و سبب رویش مو می‌شود و بیماری‌ها را برطرف می‌کند تا جایی که نیاز به دارو نداشته باشید. المحاسن، احمد بن محمد بن خالد البرقى، ج۲، ص۵۵۴. امام رضا (علیه السلام) می‌فرمایند: بر شما باد برگ چغندر، زیرا بر کناره‌ی رود بهشت می‌روید، و در آن درمان بیماری‌ها است، و استخوان را درشت می‌کند، و گوشت را می‌رویاند. البته بهترین برگ چغندر آن است که ریشه ندارد و تمام مواد آن در برگ قرار گرفته است. المحاسن، احمد بن محمد بن خالد البرقى، ج۲، ص۵۱۹. امام صادق (علیه السلام) می‌فرمایند: سنجد گوشتش، گوشت را می‌رویاند و استخوانش (هسته‌اش)، استخوان را می‌رویاند و پوستش، پوست را می‌رویاند. الاصول من الکافي، شیخ کلینی، ج۶، ص۳۶۱. اگر کل سنجد را پودر کنند باعث چاقی می‌شود و اگر بخواهند مخصوص استخوان استفاده کنند باید پودر هسته آن را مصرف کنند، همچنین مصرف آن با شیر بسیار خوب است. نکته پایانی: بیماری پوکی استخوان بیشتر در افراد کهنسال دیده می‎شود و اگر ما رژیم غذایی مناسب که در آن مصرف کلسیم و ویتامینD رعایت شده باشد، داشته باشیم و روزانه حداقل نیم ساعت به ورزش بپردازیم، احتمال ابتلا به این بیماری در ما به حد چشمگیری کاهش پیدا میکند.&nbsp;دورنمای وضعیت افراد مبتلا به پوکی استخوان، به‌ خصوص اگر مشکل، تشخیص داده‌ شده و در اوایل بیماری&nbsp;درمان شود، می‌تواند خوب باشد. تراکم استخوان، حتی در استئوپروز شدید، به‌ طور کلی می‌تواند تثبیت‌ شده یا بهبود یابد. خطر شکستگی‌ها می‌تواند به‌ طور قابل‌ ملاحظه ای با درمان کاهش یابد.&nbsp;افرادی که مبتلا به پوکی استخوان خفیف هستند، می‌توانند دارای دورنمای خوبی از نظر درمان باشند. کسانی که شکستگی دارند می‌توانند استخوان‌های خود را به‌ طور طبیعی درمانی کنند. درد معمولاً یک یا دو هفته طول می‌کشد.&nbsp;در بعضی افراد، پوکی استخوان علتی واضح دارد. اگر علت شناسایی و تصحیح شود، درمان می‌تواند به‌خوبی انجام گیرد. منبع:&nbsp;redmag.ir&nbsp;|&nbsp;rastineh.com&nbsp;|&nbsp;gemlife.ir&nbsp;|&nbsp;hidoctor.ir&nbsp;|&nbsp;drsosha.com&nbsp;|&nbsp;islamicteb.com&nbsp;| &nbsp;tasnimnews.com&nbsp;|&nbsp;tebeshie.ir&nbsp; " ,"datePublished":"2018-05-29T11:22:23+04:30","dateModified":"2019-09-18T13:39:02+04:30","mainEntityOfPage":"Article", "publisher" : [{"@context" : "https://schema.org", "@type" : "Organization", "name" : "jameesalamat.com - جامعه سلامت", "url":"jameesalamat.com", "logo": { "@type": "ImageObject", "url": "jameesalamat.com/themes/custom/winter/logo.png", "width": "300px", "height": "83px" }}] }